Casio PX 780 review: indrukwekkende piano

De Casio Privia Reeks digitale piano’s is één van de populaire omwille van hun klassevolle sounds en authentiek aanvoelen. De Casio PX 780 Privia digitale piano is een stijlvolle selectie uit de reeks die superieur aanvoelen en de sound hebben als een vleugelpiano. De piano heeft 250 ingebouwde tonen gesampled van een vleugelpiano voor exacte reproductie. Bovendien zorgen het compacte formaat en de split en layer features van de piano ervoor dat hij comfortabel past in een kleine ruimte. De indrukwekkende keyboard aanslag met krachtige nieuwe sound maakt deze piano tot één van de beste digitale piano’s die vandaag de dag op de markt zijn.

Casio PX 780 review

Design en Dimensies

Casio PX 780 review

Met deze piano neemt Casio een hele stap vooruit wat betreft digitale piano’s. Voor het design en het bouwen van dit geweldige instrument is op alle details gelet. De Casio PX 780 Privia piano heeft een prachtig design en structuur en komt met een stijlvolle zwartmatte afwerking en duurzame omkasting wat het geheel een geweldige houten look geeft.

Dit elegante instrument heeft, zoals het hoort volgens de standaard binnen de industrie, een volledig 88 toetsen keyboard maar de cover die je kan uitrollen zal je misschien niet vinden bij andere piano’s in dezelfde prijsklasse. Deze cover houdt je instrument schoon en vermijdt afval te allen tijde wanneer je de piano niet gebruikt.

De piano heeft een compact formaat met afmetingen 148,0 x 38,0 x 41,0 cm en een gewicht van nauwelijks 41 kg wat het maakt tot een draagbare piano die je makkelijk verplaatst en in een kleine ruimte kan zetten.

Keyboard en Geluidskwaliteit

Keyboard: 

Casio PX 780 review

De Casio PX 780 Privia Digitale Piano heeft een nieuw ontworpen 88 toetsen Tri Sensor Hamer Aanslag Keyboard. De toetsen zijn op een verbeterde gewogen manier gelegd die vergelijkbaar beweegt aan de toetsen van een echte vleugelpiano, wat voor een authentiek gevoel zorgt. De Tri Sensor Scaled Hamer Aanslag Keyboard II dynamic response van de toetsen geeft de klank meer expressie en je kan veelzijdigheid laten zien in je optreden. Er zijn niet veel keyboards met deze fantastische 3 sensor functie en je kan dit ultieme overzicht nakijken voor andere piano kenmerken vergeleken met deze.

Maar dat niet alleen, de toetsen zijn op zo’n manier gestructureerd dat ze erg stil zijn en maar weinig geluid maken als je ze indrukt, waar andere pianotoetsen vaak vervelende klikgeluiden maken. Je kan er zeker van zijn dat je vlot met je vingers over de toetsen zal kunnen gaan, dankzij de synthetisch ivoren en ebbenhouten toetsen. Deze toetsen voelen erg goed aan, met een snelheid en accuraatheid die niet te vergelijken valt met modellen van een ander merk. Ook met de timing nuances is rekening gehouden, wat je een klankervaring geeft, vergelijkbaar met een akoestische piano.

De piano heeft een split en layer feature waarmee je met je linkerhand de baslijn kan spelen, en met je rechterhand gelayerde tonen. De bastoetsen zijn zwaarder en het gevoel aan beide kanten blijft verschillend. Het keyboard kan ook gebruikt worden in duet split modus waar je twee keer 44 toetsen krijgt, ideaal om te leren. Zo kunnen leerkracht en student samen spelen.

Geluidskwaliteit: 

Casio PX 780 privia digitale piano review

Casio Privia staat gekend om zijn excellente geluidskwaliteit en in dit model is die kwaliteit nog verbeterd dankzij meer dan 3 keer meer geheugen vergeleken met het vorige model. Zo kan je genieten van nog meer echte klank van een piano. De nieuwe Multi-dimensionele Morphing AiR – Akoestische en Intelligente Resonator geluidsbron geeft de klank detail en authenticiteit. Het geeft je meer expressie en response in de vorm van een rijkere klank van de snaren als je speelt. Het realisme dat je krijgt uit deze geluidsbron is gewoonweg ongeëvenaard.

Samples van een vleugelpiano werden opgenomen aan 4 verschillende dynamieken om de klank natuurlijker weer te geven met exacte timing voor het wegsterven van de klank en de expressie. De Casio PX 780 PriviaPiano heeft 250 ingebouwde tonen wat veel meer is dan zijn verwante model, de Casio PX 750. Dit uitgebreide aantal tonen geeft een veelheid aan keuze om te oefenen of bij een optreden.

De piano heeft ook een maximale polyfonie van 128 tonen en dit feature zorgt ervoor dat er geen noten worden weggelaten zelfs als je echt complexe klanken speelt. Dit werkt zelfs goed als je de sound layered en split. Het maximale aantal tonen in de polyfonie in deze piano is goed genoeg voor beginners of zelfs meer ervaren pianospelers.

Buiten de klank van de piano, heeft dit instrument ook sounds van andere instrumenten, waaronder bas, elektrische piano’s, strijkers en orgels. Hij biedt 360 ritmische drum patronen waar je in modellen van andere merken maar 0-100 drum ritmes krijgt. De piano biedt dus ook indrukwekkende ritmische training en timing.

Features en Specificaties

 • Pedalen: De PX 780 heeft 3 ingebouwde pedalen die je ook een half dempende pedaal gevenDe sustain pedaal en resonantie demper response simulators zijn gekoppeld om je een rijke en weerklinkende klank van de snaren te geven, van hoge kwaliteit.
 • Amplifiers en speakers: De Casio PX 780 Privia Digitale Piano heeft 4 speakers die je elk 20W geven, wat zorgt voor een totale output van 40W. Dat is echt een groot stereo sound system dat ingebouwd is en andere piano’s hebben meestal maar twee speakers.
 • USB: De Class Compliant USB MIDI connectiviteit laat je toe je Privia digitale piano met een Mac/Windows computer te verbinden en je hoeft niet eens drivers tet downloaden. Je kan de piano zelfs gebruiken als controller van je iPad door gebruik te maken van de camera connectie kit van je Apple iPad.
 • Recorder: De piano heeft een recorder en playback optie die je toelaat twee tracks op te nemen die je kan terughalen voor je optreden of tijdens het oefenen.
 • Muziek Bibliotheek: De muziek bibliotheek van deze piano omvat 10 songs van de gebruiker en 6 demo songs die je kan gebruiken om te oefenen.
 • Reverb en Chorus: De 4 reverb en 4 chorus effecten zorgen voor een grotere rijkheid wat betreft kwaliteit van de klank geproduceerd door deze digitale piano.
 • Accessoires: Het pakket omvat ook een partituur houder, AC adapter en muziek houder.

Pros

 • 88 toetsen, gewogen scaled hamer aanslag met Tri sensors ontworpen om je een authentiek en comfortabel gevoel te geven.
 • Ivoren & ebbenhouten toets afwerking zorgt voor een vlotte vingerbeweging over de piano.
 • 128-polyfonie zorgt voor langer wegsterven van een klank, en meer realisme.
 • 250 ingebouwde tonen en 360 drum ritmes.
 • Layering en splitting optie voor sound op het keyboard.
 • Duet modus van het keyboard heeft voordelen voor mensen die piano leren spelen.
 • 40 W output vanuit 4 speakers is luid genoeg.
 • 3 ingebouwde pedalen met half dempende functie voor een gepaste response.
 • USB MIDI connectiviteit.
 • Makkelijk te lezen LCD display scherm met controle paneel aan de voorkant.

Cons

 • De piano heeft geen gepast bankje, maar je kan een goed piano bankje vrij goedkoop krijgen.
 • Een aantal gebruikers van deze piano meldden dat de koptelefoon aansluiting niet goed werkt.

Conclusie Casio PX 780 review

De Casio PX 780 Privia Digitale Piano is zonder twijfel een uitstekende keuze op het gebied van digitale piano’s met een ongelooflijk aanvoelen, geweldig expressieve sound en een proper stijlvol uitzicht voor piano liefhebbers. Hij heeft geweldige speakers en een groot aantal tonen en ritmes die je volledige dynamische expressie en veelzijdigheid geven. Je kan deze piano aan een redelijke prijs kopen via Bax-Shop.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste elektrische digitale piano of kijk ook eens naar het beste elektrische Casio piano.

Technische Specificaties

 • Afmetingen: 148,0 x 38,0 x 41,0 cm
 • Gewicht: 41 kg
 • Keyboard: 88 toetsen, Tri Sensor Scaled Hammer Action Keyboard II
 • Touch Gevoelig: 3 niveaus
 • Sound Bron: Multi-dimensionele Morphing AiR – Akoestische en Intelligente Resonator
 • Tonen: 250 Ingebouwde Tonen met split en layer
 • Amplifiers: 20W + 20W
 • Speakers: 4 speakers
 • Polyfonie: 128 – noten
 • Pedalen: 3 Ingebouwde pedalen
 • Recorder: 2 tracks
 • Muziek Bibliotheek: 10 gebruiker songs en 6 demo songs
 • Reverb: 4 types; Chorus: 4 types
 • Accessoires: partituurhouder, AC adapter en muziekhouder

Lees ook:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo