Casio px 350 review

In voorgaande reviews heb ik het er al eens over gehad hoe belangrijk het is om een duidelijk onderscheid te maken tussen de verschillende soorten digitale keyboards en digitale piano’s die er op de markt zijn. Het is tenslotte belangrijk te weten waar je precies je geld aan uitgeeft. Ik heb ook al kort aangestipt dat het nog niet eenvoudig is om dat onderscheid heel duidelijk te maken, omdat er veel hybride varianten zijn, die de grenzen tussen de soorten digitale keyboards en piano’s vervagen, omdat ze in feite alles kunnen.

Het beste Casio Digital Keyboard dat je op de markt kan vinden

digitale piano Casio px 350 review

De Casio PX 350 privia piano is een van die digitale keyboards die mede zorgen voor deze vervagende grens. Het is een prachtig apparaat, dat op bijna alle vlakken goed presteert, van toonvariatie en selectie tot design en bouw, tot netwerkmogelijkheden en, het belangrijkste, de prijs.

In de zoektocht naar de allerbeste digitale piano komt deze Privia goed uit de bus. Verschillende online recensies beschrijven dit digitale keyboard als “het beste digitale keyboard dat je vandaag de dag op de markt kan vinden”.

De Casio Privia PX 350 maakt zijn plaats in de markt waar doordat je hem niet alleen als digitale piano gebruiken kan, maar ook als digitaal keyboard. Bij de meeste modellen is het of/of, en de paar modellen die zowel digitale piano als digitaal keyboard kunnen zijn, zijn daardoor erg duur. De Casio PX 350 is een goede digitale piano, met een professioneel keybed hammer action system en 88 toetsen, maar heeft tegelijkertijd de vele mogelijkheden van een digitaal keyboard, zoals klankkleuren, ritmes en andere bijzondere features.

Voortbordurend op de Priviatraditie

Casio’s serie van Privia digitale piano’s bevat enkele van de beter bekende digitale piano’s die verkrijgbaar zijn. Ze steken boven andere digitale piano’s uit door hun hoge kwaliteit, professionele uiterlijk en vele mogelijkheden. Kort gezegd, de Privia’s laten op veel mensen een grote indruk achter omdat ze alles hebben waar deze mensen naar op zoek zijn en tegelijkertijd aardig voor de portemonnee zijn. De Privia’s zijn wel iets duurder dan andere piano’s, de meeste kosten zo tussen de € 450 en € 900. De Privia’s zijn dat uiteindelijk echter zeker waard.

De Casio Privia PX 350 heeft een simpele look. Het keybed beslaat het grootste deel van de piano, die een strak ogende interface met knoppen voor elke categorie en een compact display heeft. De piano is in twee kleuren verkrijgbaar:  in matzwart, afgewerkt met een ebbenhout- en ivoortextuur voor de toetsen en in professioneel wit, dat de piano een wat uitdagendere look geeft.

Bij de Privia horen ook enkele optionele accessoires, zoals een op maat gemaakte standaard van het Casio CS-67 model, uitgevoerd in bijpassend matzwart of wit, en een driedelige pedalenset van het Casio SP-33 model, eveneens uitgevoerd in matzwart of wit.

Zonder standaard en pedalen weegt de piano zo’n 11,6 kg, wat een prima gewicht is voor een piano van dit kaliber. Veel piano’s met zoveel opties als deze wegen gemiddeld 20 kg, of zelfs 30 kg, hetgeen echt onhandig zwaar is als je van plan bent met de piano te reizen. De Casio Privia PX 350 heeft redelijk standaard afmetingen voor een digitale piano met 88 toetsen, namelijk 132,2 x 28,6 x 13,5 cm. Deze piano zou dus probleemloos in ieder huis of studio en op ieder podium moeten passen.

Casio px 350 digitale piano

Geweldige keuze aan klankkleuren, ritmes en bijzondere features

De Casio PX 350 is uitgerust met 250 verschillende klankkleuren. Deze zijn handig onderverdeeld in categorieën, waartoe je met een druk op de knop op het control panel toegang hebt. De meeste gebruikers zullen natuurlijk worden aangetrokken door de pianogeluiden, die simpelweg fantastisch zijn. Casio wordt er  soms van beschuldigd speelgoedpiano’s of piano’s voor beginners te maken, en het bedrijf heeft er daarom goed aan gedaan deze Privia uit te rusten met hun allerbeste geluidskwaliteit. De piano klinkt als een echte concertpiano, en met behulp van speakers kun je iedereen in je publiek voor de gek houden.

De geluiden van de Casio Privia PX 350 worden ondersteund door Casio’s sound source “AiR” (Acoustic and Intelligent Resonator). Dit systeem genereert een klankkleur die precies overeenkomt met de toetsaanslagen en het ritme van de gebruiker.  Het AiR systeem werkt naast Casio’s vernieuwende Damper Resonance simulator, die werkt als een demper op alle 88 toetsen.

Bij een akoestische piano zouden de snaren aangeslagen worden doordat een toets wordt aangeslagen. De Privia bootst dit na met behulp van Casio’s nieuw ontworpen 88-note Tri-Sensor scaled hammer action keybed. De toetsen op dit keybed hebben een ebbenhout- en ivoorstructuur, waardoor je als gebruiker het gevoel hebt dat je achter een echte akoestische piano zit.  Dit gevoel wordt nog versterkt doordat de toetsaanslag zwaarder is bij de lage tonen, en lichter bij de hoge tonen, net als bij een echte piano. Bovendien  geeft de 128-stemmige polyfonie je spel extra kracht, hoe hard je toetsaanslag ook is.

Casio privia px 350 usb digitale piano

Dit  Priviamodel heeft uitstekende netwerkmogelijkheden, waaronder een USB-poort waarmee je de piano niet alleen kan aansluiten op computers en tablets, maar ook op andere MIDI devices. De piano wordt zowel met een LINE IN als een LINE OUT geleverd, en met een uitgang voor headphones, zodat je gemakkelijk duetten kan spelen, of privé oefensessies met je pianoleraar kan houden.

Al met al vindt je waarschijnlijk geen betere deal dan de Casio PX 350 digitale piano, zeker niet voor deze aantrekkelijke prijs.

Tot slot nog enkele belangrijke features van deze piano:

  • 88 toetsen met 3 sensors per toets;
  • Scaled Hammer Action;
  • Tri-sensor Scaled Hammer Action Keyboard II;
  • 128-stemmige polyfonie;
  • 250 ingebouwde klankkleuren.

Als je nog vragen hebt over deze Casio PX 350 review laat dan gerust een bericht na hieronder.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste elektrische digitale piano of kijk ook eens naar het beste elektrische Casio piano.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo