Alesis Recital review

Alesis Recital Review
8

€450,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Alesis Recital review
Alesis Recital review
€450,00

Alesis Recital Kopen?

Alesis is sinds de jaren 80 al een enorme fabrikant van innovatieve elektronica, waaronder hun stijlvolle serie van elektrische piano’s. Ze hebben een uitgebreid aanbod van elektronisch instrumenten, zoals elektronische drummachines, digitale geluidsinterfaces, professionele opnameapparatuur en veel andere fantastische audio en percussie producten.

Alesis heeft eindeloos gewerkt om het publiek de nieuwste van de nieuwste producten te bieden, voornamelijk voor het gebruik voor studio en liveoptredens. Een van de meest noemenswaardige producten van Alesis is de Alesis Recital elektrische digitale piano.

Met een ongelofelijke stijl en algehele uitstraling van deze machine, kan je direct zien waarom dit een van de meer high-end keyboards voor beginners is. Daarnaast zal je door de ongelofelijk lage prijs verrast zijn door de kwaliteit die dit instrument biedt. In deze Alesis Recital review zal ik dit instrument uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 12:31 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Ontwerp en overzicht

De Alesis Recital met zijn geweldige behuizing is ontwikkeld met de beginner in gedachten. Dit keyboard is perfect voor iedereen die zijn/haar vaardigheden wil verbeteren als pianist, zonder hiervoor honderden euro’s uit te hoeven geven.

Wanneer je het keyboard voor de eerste keer ziet, zal je direct het bijna futuristische ontwerp van het keyboard opmerken. Het instrument is volledig uitgerust met led-knoppen om het ontwerp mooi af te maken. Zijn lichtgewichte en slanke ontwerp maakt hem makkelijk om op te bergen en ziet er prachtig uit in de meeste woningen.

Beste Alesis Recital Review

Het elektronische keyboard heeft 88 volledige, half-gewogen toetsen met een aanpasbare aanslaggevoeligheid. Dit geeft de gebruiker een realistisch en natuurlijk gevoel, zodat ze het idee kunnen krijgen dat ze met een echte akoestische piano spelen. Je zult uiteraard nooit het gevoel van een akoestische piano nabootsen op een goedkoop keyboard als de Recital, maar hij verricht uitstekend werk gezien zijn ongelofelijk lage prijs. Verwacht echter geen magie of vuurwerk op dit gebied, want je zal veel meer geld neer moeten leggen om een gevoel te krijgen dat enigszins in de buurt komt van een akoestische piano.

digitale piano kopen alesis recital review

Het keyboard wordt ook geleverd met vijf indrukwekkende ingebouwde instrumentklanken, zoals de akoestische piano, elektrische piano, orgel, synth en bas. Dit geeft je uitgebreide muzikale mogelijkheden. Je kan al deze geluiden ook aanpassen naar je eigen voorkeur, door twee willekeurige geluiden te combineren in de ‘Layer’ modus.De Recital heeft ook aanpassingsmogelijkheden voor reverb en chorus, om je geluid precies datgene te geven om te bloeien. Daarnaast biedt de Recital je met twee krachtige 20 watt ingebouwde speakers een rijk en realistisch geluid voor een fantastische speelervaring.

Een van de grootste verkooppunten van de Recital zijn de uitstekende leerfuncties. Zijn belangrijkste doel is je te ondersteunen bij het leren met de zogenaamde ‘Lesson’ modus. Dit splitst de 88 toetsen in twee aparte secties op het keyboard, terwijl nog steeds dezelfde pitch en klanken geboden worden. Dit maakt het mogelijk voor de leraar en student om naast elkaar te spelen, zonder dat ze steeds van plaats hoeven te wisselen.


Gebruik

De Recital heeft een geweldig gevoel en de gebruikersinterface vult dit volledig aan. Wanneer je speelt kan je over de toetsen bewegen en dat klassieke pianogeluid voelen. Je hebt ook een hoop opties om aan te passen wat je speelt.

Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om het keyboard te ontleden in verschillende klanksecties. Pas bijvoorbeeld de toetsen aan zodat een instrument op een helft gespeeld wordt, terwijl je een andere klank aan de andere helft toevoegt. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om enorme geluiden te maken die begeleid worden door meerdere instrumenten op hetzelfde keyboard.

alesis recital review digitale piano

Er zijn vijf verschillende klanken waar je uit kan kiezen, wat je de mogelijkheid geeft om verschillende muziekstukken te creëren met verschillende geluiden. Je hebt het originele akoestische pianogeluid om je die rijke, volle klanken van het echte instrument te geven. Ook heb je het orgelgeluid, dat je die oude tijdloze klanken geeft. Kies de synth optie voor een polyfonie synth, wat je geluiden een meer technogevoel geeft. De elektrische piano zal je ook een rijk, gaaf, pop geluid geven. Tot slot geeft de basklank je een ongelofelijk lage toon.

Het systeem van start tot finish gebruiken is erg gebruiksvriendelijk. Als je thuis wilt spelen, dan hoef je alleen maar de voeding te verbinden en de piano aan te zetten voor een geweldige speelervaring. Als je echter op zoek bent naar meer mobiliteit, dan heeft de Recital ook de optie om aangedreven te worden door batterijen. Dit is een uitstekende functie wanneer je onderweg bent, maar geen toegang tot netstroom hebt.

De Recital biedt een algeheel gevoel dat niet te intimiderend is. We hebben dit allemaal weleens mee gemaakt. Naar iets zoeken voor iemand (of misschien jezelf) die net begint wat niet te geavanceerd is. Met dit instrument hoef je je geen zorgen te maken, aangezien je kan spelen zonder te veel functies die je direct afschrikken. Het is ongelofelijk makkelijk om dit keyboard aan te zetten en te beginnen met spelen terwijl je alle functies volledig gebruikt.


Connectiviteit

De Recital heeft geweldige verbindingsopties, wat het erg eenvoudig maakt om een hoofdtelefoon te gebruiken, een voeding te verbinden en zelfs een verbinding tot stand te brengen via USB. Ik zal eerst een kijkje nemen naar de USB-connectiviteit. Wanneer je opneemt in een digitaal audiomontagesysteem, maakt de USB CONNECT functionaliteit het erg makkelijk om MIDI direct aan je track toe te voegen. Je kan zoveel tunes schrijven als je wilt, en dit gaat allemaal erg soepel en zonder gedoe.

digitale piano alesis recital review keyboard

Alhoewel de Alesis Recital bedoeld is voor leren en beginners, kan je de MIDI van deze digitale piano ook gebruiken voor liveoptredens. Achterop het keyboard zit een stereo RCA-output, wat je de mogelijkheid geeft om een versterker of speakersysteem met een AUX-input of RCA-input te verbinden. Het keyboard is ook uitgerust met twee speakers die een ongelofelijk geluid bieden. Als je echter een meer persoonlijke oefensessie wilt, dan kan je een hoofdtelefoon aansluiten en de speakers zullen automatisch gedempt worden.


Geluid

Een geweldig onderdeel van de Recital is de geluidskwaliteit van de machine. Voor nog geen €300 heb je al indrukwekkend soepele en rijke geluiden. Naast de andere vier geluiden, zullen de orgelgeluiden je kippenvelmomenten geven (vooral met de vrijheid van volledige controle over de reverb– en chorus-instellingen. Ongeacht wat voor muzikant je bent, je zal ongetwijfeld de kwaliteit voor zo’n betaalbare prijs vergeleken met de concurrentie op prijs kunnen stellen.

alesis recital review digitale piano kopen

De Recital piano heeft een redelijk natuurlijk surroundgeluid. De lagere noten komen uit de linker speaker, terwijl de hogere noten voornamelijk uit de rechter komen en middelste blijven netjes in het midden. De toetsen zijn aardig gevoelig, maar bieden een fantastisch(e) pitch en geluid, die ongetwijfeld een positieve indruk zullen achterlaten bij je publiek.


Alternatieven

Alesis CODA

De CODA is een geweldige machine. Hij heeft een keybed met 88 gewogen toetsen en vele geweldige functies die de gebruiker kan ontdekken. Hij is iets duurder vergeleken met de Recital.

De CODA is echter meer de ‘volgende stap’ in je elektrische piano reis. De Recital is geweldig voor iedereen die het gevoel probeert te leren en de basis eerst volledig onder de knie wil hebben. De CODA biedt je de fantastische functionaliteit voor meer geavanceerde spelers.

Lees de uitgebreide review van de Alesis CODA

Yamaha P-45

Yamaha is al lange tijd een enorme concurrent voor vele bedrijven die elektrische piano’s fabriceren, en daar is een goede reden voor.

Zowel Yamaha als Alesis maken al jaren fantastische keyboards en beide zijn constant in een gevecht verwikkeld om meer innovatie dan de concurrent te bieden. De Yamaha P-45 is mogelijk de dichtstbijzijnde concurrent van de Recital en is maar iets duurder.

Lees de uitgebreide review van de Yamaha P-45

Yamaha P-115

De Yamaha P-115 lijkt veel op de P-45. De P-115 lijkt een meer helder, schoon pianogeluid te hebben dan de P-45, maar dit is uiteindelijk een persoonlijke voorkeur.

Vergeleken met de Recital is de P-115 een stukje duurder. Zoals ik al aangaf is de Recital een geweldige keuze om mee te beginnen en de P-115 is een geweldige volgende stap. Wanneer je een meer geavanceerde keyboardspeler begint te worden, dan zijn deze instrumenten fantastische kandidaten om te onthouden wanneer je je huidige keyboard ontgroeid bent.

Beide keyboards bieden een uitgebreide hoeveelheid verschillende geluiden en beide zijn geweldige producten.

Lees de uitgebreide review van de Yamaha P-115

Williams Legato

Tot slot is er nog de Williams Legato. Williams heeft vele digitale vleugelpiano’s gemaakt die erg goed in de smaak vallen bij het publiek.

De Legato is nog een keyboard met 88 gewogen toetsen en aanslaggevoeligheid bieden om je de voldoening te geven waar je naar op zoek bent. Wanneer je de geluiden met elkaar vergelijkt, dan is dit meer een persoonlijke voorkeur.

Desalniettemin is het gevoel van het keyboard iets waar gebruikers en reviewers continu over praten. Dit is nog een fantastisch model voor iedereen die zijn/haar vaardigheden aan wil scherpen op een realistisch klinkende elektrische piano.


Conclusie van de Alesis Recital

Als je net zoals ik bent en altijd op zoek bent naar de beste prijs, deals en de bevrediging die je krijgt wanneer je weet dat je een geweldig product voor een redelijke prijs hebt, dan zal je enorm veel voldoening uit dit instrument kunnen halen.

Als je nieuw bent in de wereld van elektrische piano’s, dan is de Alesis Recital een fantastisch instrument om mee te beginnen. Zijn algehele gebruik en functionaliteit verslaat de concurrentie en zijn prijs is moeilijk om te verslaan. Nadat ik meerdere meningen van gebruikers heb gelezen, zal je tevreden zijn met dit product als je kiest om voor deze route te kiezen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 12:31 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

We hopen dat je genoten hebt van deze Alesis Recital review.

8 Totale Score
Uitstekende digitale piano voor beginners

Als je de Alesis Recital koopt dan krijg je veel waarde voor weinig geld. Zijn algehele gebruik en functionaliteit verslaat de concurrentie en zijn prijs is moeilijk om te verslaan. Voor minder dan €300 heb je al indrukwekkend soepele en rijke geluiden.

Tags:

1 Reactie
 1. Sinds kort heb ik een Yamaha DGX 640 in mijn bezit. Als oud beroepspianist kan ik er alleen op de stand grand piano met volledige range en dualvoice wel een goed resultaat op behalen.
  Maar een passende beleiding in de baskant kan ik niets van begrijpen.Hoe kom ik aan de afstellingen van de toepasselijke registers want de gebruiksaanwijzingen kloppen niet en zijn acabadabra voor een pianist die een akoestisch instrument (lees vleugel) gewend is.
  De cursussen die aangeboden worden zijn gebaseerd op een methodiek voor mensen die nooit hebben leren pianospelen.
  Mijn vraag is of er een duidelijk handboek is dat aangeeft hoe die instellingen te selecteren.
  in afwachting van uw reactie en met vriendelijke groet,
  Gerard Duits.

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo