Casio AP-270 review

Algemene score:
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Casio AP-270 Zwart - €705.00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Casio AP-270 Zwart
Laatste updates:
  • €705.00 - 2019/08/06
  • €720.00 - 2019/07/23
  • €740.00 - 2019/05/21
  • €735.00 - 2019/04/02
Sinds: 2019/04/02
  • Hoogste prijs: €740.00 - 2019/05/21
  • Laagste prijs: €705.00 - 2019/08/06

Moet je de Casio AP-270 kopen?

De Casio AP-270 is onderdeel van de zeer populaire Celviano-serie van digitale piano’s. Onlangs bekeken we al de Casio AP-470. Vandaag is de Casio AP-270 aan de beurt, die we zullen bespreken over wat je kunt verwachten en of hij uiteindelijk je geld waard is.


 

Past de Casio AP-270 bij jou?

Een van de geweldige dingen aan een digitale piano, is dat ze het hebben van een groot instrument, zoals een piano, zeer praktisch maken. Dat is een omschrijving die ook bij de AP-270 past.

casio ap-270 review

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Casio AP-270 Zwart - €705.00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Casio AP-270 Zwart
Laatste updates:
  • €705.00 - 2019/08/06
  • €720.00 - 2019/07/23
  • €740.00 - 2019/05/21
  • €735.00 - 2019/04/02
Sinds: 2019/04/02
  • Hoogste prijs: €740.00 - 2019/05/21
  • Laagste prijs: €705.00 - 2019/08/06

 

De AP-270 is echt een geweldig instrument voor iedereen die van een traditionele piano houdt, maar beseft dat het simpelweg onpraktisch is om er één in huis te halen. Dat kan liggen aan de afmetingen, het gewicht of een zeer hoog prijskaartje. Met dat in gedachten is de AP-270 een zeer waardige digitale vervanger.

Het maakt niet uit of je je piano thuis wilt gebruiken of er een voor de kerk wilt kopen, de AP-270 is een piano die het overwegen waard is als je tot de beslissing komt dat een akoestische piano geen realistische optie voor je is.


 

Een digitale piano die aanvoelt als een akoestische piano?

De grootste vraag die de meeste mensen hebben over digitale piano’s zoals de Casio AP-270 is: “Voelt hij echt als een akoestische piano?”

Hierin moeten we eerlijk zijn en aangeven dat nog geen enkele digitale piano de klank en het gevoel van een akoestische piano exact na kan bootsen, welke een unieke klank en gevoel heeft. De technologie is echter zo ver gevorderd dat digitale piano’s zoals de AP-270 zeer goed werk op dit gebied kunnen verrichten.casio ap-270 review

Een manier waarop ze dat doen is door de technologie die in het klavier wordt gebruikt. De AP-270 is voorzien van een Tri-Sensor II Scaled Hammer Action. Er zitten drie sensoren in de toetsen, dus als je een toets heel snel wilt herhalen, hoef je deze niet terug te laten keren naar de beginpositie.

Nog iets geweldigs van de toetsen zijn de synthetische ebbenhouten en ivoren toetstexturen. Dit is geweldig, omdat de toetsen van de AP-270 je een sterke en betrouwbare grip bieden. Dit is vooral handig wanneer je vingers een beetje zweterig worden in een vochtige of erg warme omgeving.

Daarnaast zijn de texturen op de toetsen van de AP-270 ook bedoeld om het gevoel en de uitstraling van een concertvleugel na te bootsen. Dit akoestische instrument heeft namelijk houten toetsen met een erg getextureerd gevoel en uitstraling.


 

Hoe klinkt de piano tijdens deze Casio AP-270 review?

Bij de Casio AP-270 is niet op het geluid bespaart. We komen tot die conclusie om een aantal verschillende redenen.

Ten eerste maakt de piano gebruik van de AiR-geluidsengine, die twee nieuwe stereoklanken van een vleugelpiano bevat. Deze piano geeft pianisten nu een New York Grand Piano klank. Naast de piano’s krijg je 19 extra instrumentenklanken (22 verschillende klanken in totaal als je de pianoklanken meetelt).

review casio ap-270 digitale piano

Nog iets dat het geluid helpt om tijdens deze Casio AP-270 review op te vallen, is het stereoversterkersysteem. Hier wordt de klank gepresenteerd vanaf de boven- en onderkant van de piano, zodat deze de pianist kan omhullen en veel rijker en voller voelt.

Wanneer je door alle verschillende geluiden van deze piano navigeert, zal je merken dat er drie versies van elk instrument zijn. Dit is geweldig, omdat het je een hoop verschillende opties geeft en helpt om alles interessant en fris te houden terwijl je je pianovaardigheden probeert te verbeteren.

Sommige van de geluiden in de AP-270 zijn zeker de standaard die je eigenlijk al verwacht, maar natuurlijk altijd welkom. Je krijgt elektrische piano’s, klavecimbel, orgel, vibrafoon en nog meer.


 

Samenvoegen, splitten en andere belangrijke functies

Wat een digitale piano het overwegen waard maakt ten opzichte van een akoestische piano (afgezien van het feit dat je niet regelmatig hoeft te stemmen), zijn alle unieke mogelijkheden die geboden worden aan de pianist.

Zo maakt de AP-270 (zoals veel andere digitale piano’s) het bijvoorbeeld mogelijk om twee klanken samen te voegen. Dus als je piano en snaren samen wilt spelen of snaren en orgels, of de elektrische piano en de vibrafoon, dan kun je dat doen.

Het kunnen splitsen van het klavier is een net zo belangrijke functie. We kunnen je tijdens deze Casio AP-270 review geruststellen dat dit ook aanwezig is bij dit instrument.

voorkant van de casio ap-270 digitale piano

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Casio AP-270 Zwart - €705.00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Casio AP-270 Zwart
Laatste updates:
  • €705.00 - 2019/08/06
  • €720.00 - 2019/07/23
  • €740.00 - 2019/05/21
  • €735.00 - 2019/04/02
Sinds: 2019/04/02
  • Hoogste prijs: €740.00 - 2019/05/21
  • Laagste prijs: €705.00 - 2019/08/06

 

Dus in plaats van een pianoklank samen te voegen met snaren, kun je ervoor kiezen om het klavier in tweeën te splitsen. Vervolgens kan je de pianoklank met je linkerhand spelen en de snaarklank met je rechterhand.

Ook kun je de AP-270 gebruiken om het klavier op te splitsen in twee gelijke toonhoogtes met de Duet-modus. Dit is fantastisch voor personen die piano les gaan geven of juist willen nemen, omdat elke persoon nu in staat zal zijn om hetzelfde bereik aan toetsen aan hun respectievelijke kant van de piano te spelen.

Bij deze modus is het ook niet noodzakelijk dat een leraar en leerling samenspelen. Het kan ook goed werken als twee studenten willen oefenen en spelen op het klavier. Zodoende kunnen ze zowel leren als groeien door oefening en herhaling.

Een laatste functie die het volgens zeker waard is om te benoemen tijdens deze Casio AP-270 review, is Concert Play. Casio voorziet je hier van tien orkestrale opnames, waardoor je het gevoel krijgt dat je naast een compleet symfonieorkest speelt.

casio ap-270 digitale piano review

Het leuke aan deze functie is dat je kunt kiezen om het pianogedeelte van de opname te dempen of te beluisteren. Als je het pianogedeelte niet dempt kan je de hele opname horen, zodat je een goed voorbeeld hebt hoe het moet klinken en hoe je op de ideale manier moet spelen.

Ervoor kiezen om het pianogedeelte te dempen maakt het mogelijk om op elk gewenst moment in te stappen. Nu voelt de functie meer interactief aan, aangezien je nu met de piano iets toevoegt aan het orkest.


 

Connectiviteit

De AP-270 wordt geleverd met twee hoofdtelefoonaansluitingen. Dit is natuurlijk absoluut perfect als je ooit van plan bent om de Duet-modus te gebruiken met een vriend(in), student of docent.

Ongeacht of je echter samen met iemand speelt of alleen, zijn de hoofdtelefoonaansluitingen altijd handig als je aan het oefenen bent en andere mensen niet wilt storen. Je krijgt ook een aansluiting voor een 3-pedaals pedaalunit en USB naar HOST.


 

Muziekbibliotheek en polyfonie

De AP-270 beschikt over een vrij robuuste muziekbibliotheek met 60 liedjes. Het mooie hiervan, is dat je deze muziekbibliotheek kunt gebruiken om een grote verscheidenheid aan nummers te leren.

Chordana Play app casio ap-470 review

Wanneer je gewoon muziek wilt afspelen zonder piano te spelen, dan kan je de ingebouwde luidsprekers gebruiken om deze 60 nummers in de kamer te projecteren. Dit kan leuk zijn als je een feestje wilt vieren of gewoon een paar goede vrienden of familieleden wilt vermaken.

Deze piano beschikt ook over een polyfone van 192 noten. Dit is altijd belangrijk, vooral als je complexere stukken speelt. Je wilt namelijk niet dat je noten te snel vervallen, waardoor de diepte en volheid van het geluid wordt aangetast. Met de Casio AP-270 kun je dus in wezen 192 noten tegelijk spelen. Voor de meeste mensen is dit vaak meer dan genoeg.


 

Andere opvallende kenmerken

Als je nog steeds piano probeert te leren spelen, dan zal je blij zijn met de ingebouwde metronoom. Je kunt de meter en het tempo van deze aanpassen.

casio ap-270 digitale piano kopen

Daarnaast krijg je ook nog een 2-track MIDI-recorder met de AP-270. Je kunt zelfs de linker- of rechterhand van de muziek die je speelt onafhankelijk opnemen. Ook kun je twee verschillende instrumenten opnemen en tegelijkertijd laten afspelen.

Het instrument zelf zier er mooi uit en is voorzien van een schuifbare toetsbescherming en een bijpassende houten muziekstandaard. Hij zal er ongetwijfeld erg mooi uitzien in je woonkamer. Je kunt hem in een zwarte of walnoot kleur kopen en in sommige gevallen wordt hij ook met een bankje geleverd.


 

Casio AP-270 vs Casio PX-870

Sommigen vragen zich misschien af wanneer er een strijd tussen de Casio AP-270 en PX-870 plaatsvindt, welke er zal winnen. Dat is uiteindelijk allemaal een kwestie van smaak. Maar het is de moeite waard om een paar van de belangrijkste verschillen op te merken.

Casio PX-870

Casio AP-270 vs Casio PX-870Lees review

De PX-870 is waarschijnlijk de iets betere piano, vanwege de hogere hoeveelheid polyfonie (256). Hij heeft ook een betere luidspreker en versterker ingebouwd in het systeem. Het geluid is dus rijker, dieper en klinkt over het algemeen gewoon beter dan de AP-270.

De AP-270 heeft drie klanken meer dan de PX-870, maar de laatste is degene met snaarresonantie. De PX-870 is ook voorzien van een key-off simulatie, toetsenactiegeluiden en een dekselsimulator met vier posities. Deze functies zijn niet te vinden op de AP-270.


 

Conclusie van deze Casio AP-270 review

review casio ap-270 digitale pianoDit is zeker geen akoestische piano, maar dat is niet noodzakelijk een slecht iets. De Casio AP-270 wordt geleverd met 22 klanken, een muziekbibliotheek met 60 liedjes, polyfonie van 192 noten en een zeer mooie aanslaggevoeligheid en klankdynamiek.

Bovendien is hij vrij compact ondanks zijn afmetingen en daarnaast is hij zeker niet lelijk. Hij is misschien niet perfect, maar de AP-270 is een zeer goede digitale piano. Hoewel hij misschien niet ‘beter’ is dan de PX-870 of de Casio AP-470, is het nog steeds een zeer waardevolle aanvulling op de Celviano-serie.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Casio AP-270 Zwart - €705.00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Casio AP-270 Zwart
Laatste updates:
  • €705.00 - 2019/08/06
  • €720.00 - 2019/07/23
  • €740.00 - 2019/05/21
  • €735.00 - 2019/04/02
Sinds: 2019/04/02
  • Hoogste prijs: €740.00 - 2019/05/21
  • Laagste prijs: €705.00 - 2019/08/06

 

7 Totale Score
Middenklasse digitale piano

De Casio AP-270 wordt geleverd met 22 klanken, een muziekbibliotheek met 60 liedjes, polyfonie van 192 noten en een zeer mooie aanslaggevoeligheid en klankdynamiek. Bovendien is hij vrij compact ondanks zijn afmetingen en daarnaast ziet hij er goed uit.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter