Casio AP-470 review

Casio AP-470
8

€890,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio AP-470 review
Casio AP-470 review
€890,00

De Casio AP-470 is een nieuwe digitale piano uit de Celviano-serie. Een serie van instrumenten die ook de oudere AP-460 bevat. De AP-460 is nu in wezen buitenspel gezet en in plaats daarvan komt zijn opvolger, de AP-470.

In deze Casio AP-470 review zullen we bespreken wat je kan verwachten van dit instrument, en je proberen te helpen bepalen of deze Casio digitale piano je geld waard is.


Gevoel en geluid

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe digitale piano, is een van de eerste dingen waar je waarschijnlijk naar op zoek bent geluid en het gevoel. Hoe klinkt de piano? Is het geluid realistisch? Is de kwaliteit helder en nauwkeurig?

casio ap-470 review

En op het gebied van gevoel willen de meeste mensen maar één ding weten: hoe goed kan hij het gevoel van een echte vleugelpiano nabootsen. Laten we het eerst eens over het geluid hebben. De AP-470 maakt gebruik van de AiR-geluidsengine. Deze zal je elke keer dat je de toetsen raakt realistische geluiden geven, en je zult ook geavanceerde sympathische snaarresonantie opmerken.

De piano beschikt ook over een polyfonie van 256 noten, wat uiteraard betekent dat je technisch gezien 256 noten tegelijkertijd kan spelen. Dit is geweldig wanneer je meer complexe muziekstukken gaat spelen. Je hoeft dan namelijk geen zorgen te maken over notenverval en dat je muziek diepte en volheid mist. De goedkopere AP-270 bevat een polyfonie van 192 noten.

Een ding dat ook mooi is, is dat er een deksel op de top van de pianokast zit die je kan openen. Eenmaal geopend, zal je merken dat het luidsprekersysteem nu is blootgesteld, waardoor de piano een echt elegante maar ook zeer praktische uitstraling heeft. Met het geluid dat door de bovenkant van de piano komt, zal je merken dat het geluid de pianist echt omhult.


De toetsen van de Casio AP-470

Laten we het nu hebben over de toetsen van de AP-470. Op dit gebied krijg je een Tri-Sensor Scaled Hammer Action-klavier, dat een action heeft die erg goed reageert op de aanslag.

De toetsen hebben ook een getextureerd ebbenhouten en ivoren gevoel, wat helpt om je vingers een betere grip op de toetsen te geven. Als je de toetsen van dichtbij bekijkt, dan zal je deze textuur zelfs kunnen zien. Je zult een soort van kleine groeven op de toetsen zien.

digitale piano casio ap-470 review

Dit is echt een fantastische eigenschap (en zeker in deze prijsklasse). Als je handen namelijk veel zweten tijdens het spelen, dan zal de textuur je helpen om beter grip op de toetsen te houden en de kans dat je vingers van de toetsen afglijden verlagen.

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat het doel hier is om het gevoel en de uitstraling van een concertvleugel na te bootsen, welke uiteraard dat getextureerde gevoel en uitstraling heeft.


De Chordana Play app gebruiken

Een gaaf iets dat je kan doen met de Casio AP-470, is hem koppelen met de Chordana Play app. Met deze Casio app kun je leren hoe je je favoriete nummers op een leuke en interactieve manier kan spelen. De app is beschikbaar voor iOS en Android. Je sluit je toestel (zoals bijvoorbeeld een iPad) gewoon aan op de achterkant van de piano via een USB-kabel.

Chordana Play app casio ap-470 review

De app heeft 50 ingebouwde nummers, maar je kan ook MIDI-bestanden toevoegen. Wat vooral leuk is, is dat de app een muziekstuk van je MIDI-bestand maakt. Aangezien de app ook de akkoorden detecteert, zul je merken dat het leren spelen van sommige van je favoriete nummers nog nooit zo interactief en leuk is geweest.

De Chordana Play app werkt zowel met een tablet als met een smartphone. Met de app kun je ook andere functies van de piano bedienen, zoals de metronoom. Ook kun je de app gebruiken om effecten te bedienen. Dus als je het pianogeluid voller of helderder wilt laten klinken, dan kun je dat doen.


Onboard klanken van de Casio AP-470

De Casio AP-470 wordt geleverd met 22 klanken. Het is heel eenvoudig om tussen klanken te schakelen met behulp van de app, maar je kan natuurlijk ook de draaiknoppen op het instrument geluiden.

De Grand Piano 2 is een erg mooie sample op de AP-470. Zoals we al eerder aangaven, kun je de Grand Piano wat milder of nostalgischer laten klinken, of je kan hem wat helderder en vrolijker laten klinken. Dit is een van de vele voordelen van het gebruik van een digitale piano, je kan het geluid zoveel mogelijk aanpassen als je wilt.

digitale piano kopen casio ap-470 review

Deze piano wordt natuurlijk geleverd met elektrische pianoklanken. Terwijl de elektrische piano uit de jaren tachtig je een ‘Stranger Things‘ gevoel geeft, is er ook een elektrische piano uit de jaren zestig als je nog eens twee decennia terug wilt gaan.

Zoals bij veel digitale piano’s kan je met de AP-470 ook geluiden samenvoegen. Als je het dus wilt, kan je de jaren 80 elektrische piano combineren met snaren, orgels of de vibrafoon.

En met de Chordana Play app kun je ook de niveaus tussen deze samengevoegde geluiden regelen. Ook krijg je een aantal erg mooie reverbsamples bij deze piano, welke wereldwijd zijn vastgelegd. Dus je kan de reverb instellen op een Franse kathedraal, een concerthal in Berlijn of zelfs een Nederlandse kerk.


Concert Play functie

smart connect casio ap-470 digitale piano review

Nog een leuke functie is Concert Play. Bij dit instrument maakt deze functie het mogelijk om met een volledig symfonieorkest mee te spelen. Het Tokyo symfonieorkest heeft zelfs een aantal van de stukken hier opgenomen. Je kan dus naar de muziek luisteren of echt meespelen.

Als je probeert om beter te leren pianospelen, kun je de linker- of rechterhand uitzetten. Dit maakt het mogelijk om je vaardigheden aan te scherpen voor de specifieke hand die je beter wilt trainen. Je krijgt ook de pianomuziek te zien als je de Chordana Play app gebruikt, wat een zeer nuttige aanvulling op het leerproces is.


Opnamefunctie op de Casio AP-470

Wat volgens ons een erg belangrijke functie op een digitale piano is, is de mogelijkheid om op te nemen wat je speelt. Dit is vooral handig als je nog steeds leert hoe je de piano moet spelen. Het horen van wat je net hebt gespeeld kan je zodoende namelijk beter helpen om fouten die je hebt gemaakt op te sporen, zodat je ze snel kan corrigeren.

digitale piano casio ap-470 review

Gelukkig heeft de AP-470 inderdaad een opnamefunctie. Je kan deze functie zelfs via de app bedienen. Ga simpelweg naar de juiste instelling en je zult een grote rode cirkel opmerken. Zodra je op die knop drukt, zal de app beginnen met opnemen wat je op de piano speelt.

Je kan je opname opslaan op een iPad of telefoon en afspelen wanneer je er klaar voor bent. Zodra je dat doet, zul je merken dat het geluid uit de luidsprekers van de piano komt, zodat je de opname goed kan horen (dankzij de 20 W + 20 W versterker van de piano).


Connectiviteit

Aan de rechterkant van de piano bevindt zich een USB-poort, waarmee je je optredens in een WAV-bestandsformaat kan opnemen, opslaan en afspelen. Je kan dat optreden vervolgens via een USB-apparaat meenemen en op je persoonlijke blog (of ergens anders) plaatsen, op SoundCloud plaatsen, persoonlijk aan een vriend(in) overhandigen of aan je pianoleraar geven.

digitale piano kopen casio ap-470 review

Aan de linkerkant van de piano kan je de vele functies van het instrument bedienen. Als je echter een Apple- of Android-apparaat hebt, zal het gebruik van een iPad of smartphone veel prettiger zijn. Je hebt zodoende namelijk een groter scherm om mee te werken en directe visuele feedback.


Conclusie: Moet je de Casio AP-470 kopen?

ap 470 casio digitale piano review

Het gebruik van de Casio AP-470 was een prachtige ervaring tijdens deze Casio AP-470 review. Maar de kers op de top van deze taart, is de flexibiliteit die deze piano heeft als je hem aansluit op de Chordana Play app.

Hierdoor leer je niet alleen beter hoe je piano moet leren spelen, maar ook hoe je de toetsen en functies van het instrument kan bedienen.

8.2Expert Score
Voor beginners en gevorderden

Het gebruik van de Casio AP-470 was een prachtige ervaring tijdens deze Casio AP-470 review. Maar de kers op de top van deze taart, is de flexibiliteit die deze piano heeft als je hem aansluit op de Chordana Play app. Hierdoor leer je niet alleen beter hoe je piano moet leren spelen, maar ook hoe je de toetsen en functies van het instrument kan bedienen.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitale piano of kijk ook eens naar het beste casio piano.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo