Piano spelen op de computer

Piano spelen op de computer

Als je al een tijdje nadenkt over piano leren spelen, maar eerst wilt weten of het wat voor je is, dan heb je nu de mogelijkheid. Er zijn vandaag een hoop computerprogramma’s die vanuit je huis piano spelen op de computer mogelijk maken. Deze programma’s zijn erg makkelijk om onder de knie te krijgen en het is nog leuk ook. Daarnaast kom je er direct achter of piano spelen iets voor jou is of niet.

Hulpmiddelen

Om te beginnen moet je beslissen wat voor soort software je wilt gebruiken voor je pianolessen. Er zijn veel keuzes, maar we gaan niet een specifiek programma promoten.

Een simpele zoekopdracht via Google zal je direct de resultaten moeten geven die je nodig hebt. Er zijn in ieder geval genoeg programma’s waarmee je vanuit het gemak van je eigen huis piano kan leren spelen op de computer.

Piano spelen op de computer

Als je een kleine digitale elektrische piano in je huis hebt en die verbonden kan worden met je computer, dan kan je die gebruiken in samenwerking met de software interface. Maar heb je niet zo’n instrument in huis, dan kan je altijd het toetsenbord van je computer gebruiken, totdat je klaar bent om te investeren in een echt instrument.

Leer de fundamentele onderdelen van piano spelen

Nu dat je de virtuele piano software op je computer hebt geïnstalleerd en je digitale keyboard verbonden hebt, kan je beginnen.

Begin met het leren van de noten op een piano en de muzikale waarde van deze noten. Je zal leren over hele noten, halve noten, kwart noten, achtste noten en zestiende noten, en ook de toonladder. Zorg ervoor dat je dit goed leert, omdat je dit zal helpen om in de toekomst bladmuziek te lezen.

Je virtuele piano zal vaak veel creatieve manieren hebben om de basis onder de knie te krijgen. Probeer het eens.

Leer wat muziektheorie

Wanneer je voor het eerst begint aan je reis van piano leren spelen, is het erg belangrijk dat je begrijpt hoe je muziektheorie kan begrijpen.

De meeste personen die geïnteresseerd zijn in het leren van muziek zijn meestal geïnteresseerd in het leren van muziek lezen of leren hoe muziek werkt. Het maakt niet echt uit op welk pad je begint, maar het is wel belangrijk dat je je realiseert en begrijpt dat muziek een universele taal is en dat het tijd en inspanning zal kosten om goed te leren. Je virtuele piano zal vast een aantal lessen hebben over toonladders en ritme en zal ook waarden benoemen om te leren waar piano leren spelen om gaat.

Piano spelen op de computer

Muziektheorie is net als het leren van de grammatica van muziek. Het zal je niet alleen leren hoe je muziek kan lezen en spelen, maar ook om te begrijpen wat er gebeurt met de muziek waar je graag naar luistert. Op deze manier zal je weten hoe je moet beginnen als je iets wilt spelen dat je gehoord hebt of je eigen originele muziek wilt maken.

Speel een aantal akkoorden

Muziekakkoorden zijn drie klanken die samengespeeld worden om prachtige geluiden te maken. Soms is een akkoord harmonie en soms niet. Maar terwijl je akkoorden en akkoordprogressies leert, zoals de cirkel van vijfden, zal dit de muziek die je speelt meer professioneel laten klinken.

Als een beginner kan je starten met de makkelijker pianostukken, maar waarna je progressie maakt kan je overstappen op meer geavanceerde liedjes.

Speel een liedje

Het is echt zo gaaf dat je met de technologie van vandaag de dag piano kan leren spelen in je vrije tijd met software en je computer en muziekbestanden waarvan je genoeg kan vinden op het internet. Laad de muziek die je wilt spelen simpelweg in je virtuele piano software en begin met oefenen. Let op dat je hier een hoop tijd aan zal moeten spenderen en gedisciplineerd moet blijven om elke dag te oefenen. Maar na verloop van tijd zal je stukje bij beetje merken dat je beter wordt.

Probeer het eens uit!

Piano leren spelen zonder dat er iemand is die je dit leert kan erg moeilijk zijn. Uiteraard zijn er online instructeurs en deze zijn erg handig, omdat ze technieken kunnen demonstreren en je vragen kunnen beantwoorden. Maar als je elke dag een vaste tijd voor oefenen aanhoudt en je online lessen volgt, dan kan de virtuele piano een geweldige keuze zijn om je te helpen piano leren spelen.

Piano spelen op de computer

Je kan ook direct beginnen met het spelen van liedjes in plaats van dat je eerst jaren moet spenderen aan ladders en theorie. Soms willen mensen gewoon eerst liedjes leren spelen en wanneer ze dat leuk vinden, tijd en energie investeren in de theorie.

Probeer dit eerst eens uit en kijk of het wat voor je is. Wie weet gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Veel succes!

Volgende stap

Een logische volgende stap is om te beginnen met het echte werk; met een fysieke digitale piano spelen. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij een aantal digitale piano’s op een rij gezet voor beginners. Deze zijn uiterst geschikt om mee te beginnen omdat je er niet al te veel geld in hoeft te investeren.

Bekijk digitale piano’s voor beginners

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo