M-Audio Code 49 review

6.5

€98,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
M-Audio Code 49 review
M-Audio Code 49 review
€98,00

De M-Audio Code 49 kopen?

Na de release van de Axiom-serie hebben we de aankondigingen van nieuwe keyboardcontrollers van M-Audio nauwlettend in de gaten gehouden. We waren grote fans van de halfgewogen toetsen en de diepe, stevige draaiknoppen. En hoewel de pads niet de meest responsieve ter wereld waren, hebben ze hun werk goed gedaan.

Onlangs heeft M-Audio een nieuwe set controllers aan hun productserie toegevoegd. We kregen de kans om wat tijd door te brengen met de Code 49 controller en in deze M-Audio Code 49 review zullen we onze bevindingen met je delen.


Positieve- en negatieve eigenschappen van de M-Audio Code 49

Positief:

  • Stevige controller met een goede constructie
  • Mooie verlichting
  • Goede toetsen en pads

Negatief:

  • Geen remote scripts voor Ableton Live, ook al wordt het keyboard geleverd met Live Lite
  • Heeft een regenboog led-opstelling die voor sommigen irritant kan zijn.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:33 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Design

We moeten zeggen dat we de witte en zwarte tegenstrijdigheid erg mooi vinden tijdens deze M-Audio Code 49 review. De uitstraling is strak in een studio, totdat de leds aan gaan. Normaal gesproken zijn we grote fans van veel leds, maar de regenboog-uitstraling die standaard gebruikt wordt laat de controller er goedkoop uitzien, terwijl hij er voor de rest gewoon erg gaaf uitziet. Ja, je kan een aantal van deze led-kleuren natuurlijk bewerken. Maar we weten allemaal hoe leuk dat kan zijn.

m-audio code 49 review keyboard voor beginners

De toetsen, zoals de Axiom-serie die we hierboven noemde, voelen echt goed aan. Ze zijn eigenlijk iets minder soppig dan de Axiom toetsen, wat een goede zaak is. In plaats daarvan voelen de Code 49-toetsen uiterst responsief aan, terwijl ze ook stevig en veilig aanvoelen. Sterker nog, de toetsen voelen prettig genoeg aan om er een paar pianostukken op te spelen. Dus, als je een pianist of organist bent die een meer traditioneel voelend keyboard wil voor live optredens, dan zou dit een mooie keuze zijn.

Naast het geweldige gevoel van de toetsen, waren we ook blij om te zien dat M-Audio de toetsen aan het eind nog steeds mooi en beschermd houdt. Er zijn plastic hoeken aan de zijkanten, die er in grote mate toe bijdragen dat er geen zijdelingse schade ontstaat, en dat een toets losschiet.

Ook de drumpads zijn zeer expressief en blijven volledig verlicht, met kleurreacties op basis van wat je indrukt. En de drukgevoeligheid voelt heerlijk aan. Wederom zijn de pads, net als veel van de led back-lit knoppen iets te regenboogachtig voor ons. Maar, als je van veel kleuren houdt, dan ga je echt van de Code 49 houden.

M-Audio Code 49 Review aansluitingen

Het enige waar we niet tevreden mee waren op het gebied van de hardware, waren de schuifregelaars. Ze zijn een beetje aan de wiebelige kant en hebben het gevoel dat ze er vrij gemakkelijk af kunnen slaan als je niet voorzichtig bent. Aanvankelijk waren we zowel positief als negatief over de draaiknoppen. Ze zijn zo glad dat ze de illusie geven dat ze gemakkelijk te verwijderen zijn. Na een paar dagen gebruik moeten we echter zeggen dat we gewend aan ze zijn geraakt. Ze zijn lang niet zo zwaar als de oude Axiom-draaiknoppen en hebben geen ongewenste bewegingen.


Functionaliteit

Helaas was er geen Ableton Remote Script beschikbaar op het moment van deze M-Audio Code 49 review (of een Reason Remote script), wat eerlijk gezegd (en, dit is een opmerking voor alle bedrijven), echt zou helpen bij het bespreken van een soortgelijk product. Het is verwarrend wanneer bedrijven controllers met Ableton Live Lite leveren, maar vergeten om een remote script toe te voegen dat echt de capaciteiten van de controllers laat zien, terwijl het de klant helpt met een reeds vastgestelde werkstroom.

m-audio code 49 review beginnerskeyboard

Door middel van de eigen MIDI-mapping van Ableton, konden we echter gelukkig een hoop plezier beleven met de Code 49. De X/Y pad bestemmingen kunnen individueel worden uitgeschakeld om andere mappings te bedienen, evenals je muiscursor (als je denkt dat je dat nodig hebt).

De mogelijkheid om naar meerdere bestemmingen te mappen zie je ook terug bij de encoders, draaiknoppen en schuifregelaars. Dus als je echt gebruik maakt van alle beschikbare mapping op de Code 49, zal je het moeilijk vinden om zonder openstaande opdrachten te komen te zitten.

En als je niet om een miljard verschillende mappings, of Ableton, geeft. Dan zal je ook blij zijn om te weten dat er een Mackie/HUI transport controle optie is. Dus je kan de Code 49 gebruiken om het transport van je DAW te aan te sturen, of het nu gaat om Ableton, Logic Pro X, Cubase, Pro Tools en meer.


Conclusie van deze M-Audio Code 49 review

m-audio code 49 review beginnerskeyboard

Afgezien van wat liefde die ontbreekt in de softwareafdeling, is de Code 49 van M-Audio een robuuste en stevige controller die werkt en aanvoelt alsof er echt misbruik van kan worden gemaakt.

En het is belangrijk om te vermelden dat hij lichter is dan de oudere M-Audio controllers. Dus stevig, maar lichter. Een zeer moeilijke combinatie om voor elkaar te krijgen en M-Audio lijkt het gedaan te hebben.

We hopen echt dat ze deze serie ondersteunen en een aantal echte remote scripts creëren voor platformen als Ableton en Reason, en niet alleen basissjablonen voorgeprogrammeerd in de midi-controller. Maar afgezien van wat er ontbreekt, voelt hij nog steeds prettig aan. En als je een keyboardspeler bent, ga je echt van de ivoren houden.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:33 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
6.5 Totale Score
Perfecte beginnerskeyboard

Afgezien van wat liefde die ontbreekt in de softwareafdeling, is de Code 49 van M-Audio een robuuste en stevige controller die werkt en aanvoelt alsof er echt misbruik van kan worden gemaakt. Voor beginners perfect en een goede manier om tegen een kleine investering te proberen.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo