Korg PA700 review

Korg PA700
9.1

€1.580,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Korg PA700 review
Korg PA700 review
€1.580,00

Moet je de Korg PA700 kopen?

De Korg PA700 is één van de nieuwere keyboards die Korg aanbiedt in de Professional Arranger serie. Met een prijs rond de € 1.000 is hij redelijk betaalbaar. Het is echter mogelijk meer dan personen die hun eerste keyboard kopen bereid zijn om te betalen.

In deze review zullen we uitgebreid onder de loep nemen wat dit arranger keyboard te bieden heeft en hoe hij presteert ten opzichte van de concurrentie.

Wat biedt de Korg PA700?

De PA700 bevat 1.700 fabrieksgeluiden en gebruikers kunnen 512 van hun eigen creaties opslaan. De fabrieksgeluiden zijn ontwikkeld met de EDS-X (Enhanced Definition Synthesis-eXpanded) geluidsengine van Korg.

Klavier, bedieningsknoppen en scherm

Dit arranger keyboard met 61 toetsen maakt gebruik van Nuance Control technologie om nuance en realisme aan de instrumentklanken toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld geluid van gitaarfret aan het gitaargeluid dat je speelt toevoegen. De nieuwe KAOSS FX geeft muzikanten volledige creatieve controle over hun optredens. Je kan hiermee ritmes tijdens het spelen hervormen, begeleidingsklanken mixen, drumstellen bewerken en nog veel meer.


Geluidseffecten en meer

De Korg PA700 is gevuld met 370 stijlen die ontwikkeld zijn door de techneuten van Korg. Mocht je een stijl echter aan willen passen, dan heb je hier volledige vrijheid in. Deze stijlen zijn automatische begeleidingen die de akkoordwijzigingen van de muzikant volgen. Elke stijl volgt in essentie een achtergrond track toe aan wat je speelt op het keyboard. Daarnaast kan je elke stijl verbeteren met pads.

Connectiviteitsopties

De pads kunnen geluidseffecten, riffs, percussiedelen en accentgeluiden toevoegen. De mogelijkheid om deze stijlen zo uitgebreid aan te passen, maakt de PA700 erg waardevol voor songwriters en optredende muzikanten. Naast de fabrieksstijlen, kan je 1.152 van je eigen stijlen opslaan op dit arranger keyboard.

De PA700 wordt geleverd met 148 effecten, waaronder reverbs, delays, amp simulators, klassieke stomp box simulators en meer. Deze effecten geven muzikanten ongelofelijk veel creatieve controle. Met deze effecten kunnen muzikanten hun muziek een modern, retro of zelfs een futuristisch gevoel geven.

Perfect voor zangers

Dit keyboard is perfect voor gebruikers die zingen tijdens het spelen. Dynamische microfoons kunnen aangesloten worden op de Korg PA700. Dit zal helpen om altijd soepele zangprestaties te krijgen. Ook is het keyboard uitgerust met een Vocal Remover functie. Hiermee kunnen zangers het gezang uit een MP3-bestand halen. Zodoende kunnen ze meezingen met het specifieke nummer (fans van karaoke zullen dit ook zeer op prijs stellen).

En gitaarspelers

Ook biedt dit instrument functies die ideaal zijn voor gitaristen. Gitaareffecten geven gitaarspelers de mogelijkheid om pedalen en studio-effecten aan een gitaar toe te voegen die ze hebben aangesloten op dit arranger keyboard via de Guitar ingang aan de achterkant. De maestro’s van Korg hebben een aantal van de beste gitaareffecten geselecteerd en ze toegevoegd aan bibliotheek.

Spelers kunnen kiezen uit distortionpedalen, choruspedalen, delaypedalen, versterkers, reverbs van studiokwaliteit en meer. De aparte gitaaringang en gitaareffecten maken de Korg PA700 echt onmisbaar voor personen die meerdere instrumenten bespelen, vooral wanneer dit op een podium is.

Niet een beginnerskeyboard

Dit arranger keyboard is ongetwijfeld erg krachtig, maar mogelijk niet de beste keuze voor iemand die net piano leert spelen. Je krijgt maar 61 toetsen en het klavier is niet gewogen. De toetsen zullen dus niet zwaarder voelen aan het lage uiteinde dan aan het hoge uiteinde. Dit maakt het lastiger om over te stappen op een (digitale) piano met gewogen toetsen.

korg pa700 review beste digitale piano stage piano

Als dit je eerste instrument is, dan zullen de toetsen van een piano zwaar aanvoelen voor je en het aanpassingsproces mogelijk verlengen. Beginnen met 61 toetsen is ook niet ideaal, aangezien je dan gewoon niet muziekstukken kan spelen die alle piano-octaven nodig hebben.


Korg PA700 vs Korg PA1000

Met een prijs van zo’n € 1.800 is de Korg PA1000 aanzienlijk duurder. Net als bij de Korg PA700 zijn de klanken ontwikkeld met de Defined Nuance Control technologie van Korg. Je krijgt echter 1.750 fabrieksgeluiden, wat een nagenoeg verwaarloosbaar verschil is ten opzichte van de 1.700 bij de PA700. Ook bij de PA1000 kan je 512 van je eigen klanken opslaan. KAOSS FX maakt logischerwijze ook onderdeel uit van dit duurdere keyboard.

Net als zijn kleinere broertje heeft dit arranger keyboard 61 toetsen, maar hij is uitgerust met 430 stijlen. Dit is wederom iets meer dan bij de goedkopere PA700. Ook hier krijg je weer ruimte voor 1.152 van je eigen stijlen. Qua effecten en de hoeveelheid die je krijgt zijn er geen verschillen tussen de twee keyboards. Microfoon- gitaaringangen zijn ook bij de PA1000 van de partij, dus je kan hem ook prima op het podium gebruiken.

De enige echt grote verschillen tussen de twee keyboards zijn het klavier en de luidsprekers. De eerste is half-gewogen en biedt aftertouch, terwijl de luidsprekers wat krachtiger zijn.


Korg PA600 vs Korg PA700

De Korg PA600 is verkrijgbaar rond de € 800, wat iets goedkoper is dan de PA700. Dit arranger keyboard met wederom 61 toetsen biedt de kracht van de Professional Arranger serie van Korg aan spelers die op zoek zijn naar iets dat zowel compact en betaalbaar is.

Deze goedkoopste variant maakt gebruik van RX (Real eXperience) en DNC (Defined Nuance Control) technologie, om geweldige geluidskwaliteit te bieden. Met RX en DNC kunnen spelers nuance en realisme aan hun prestaties toevoegen.

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:31 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Dit arranger keyboard is uitgerust met zo’n 950 fabrieksgeluiden en gebruikers kunnen 256 van hun eigen geluiden opslaan. 950 is uiteraard een stuk minder dan de 1.700 van de PA700. Eén van de fabrieksgeluiden die er echt uitspringt is een akoestische piano die gesampled is uit een concertvleugel en bevat snaarresonantie en demperpedaalresonantie. Deze laatste zijn beide belangrijke karakteristieken van een akoestisch pianogeluid. Door deze dus toe te voegen komt de PA600 dus dicht in de buurt om de nuances van een akoestische piano te creëren.

Bij de PA600 krijg je ongeveer 360 aanpasbare fabrieksstijlen en je kan 1.200 van je eigen stijlen opslaan. Bij de PA700 krijg je iets meer, maar het verschil is klein en je zal zeker niet teleurgesteld zijn met de geboden stijlen.

Bedieningsknoppen

Op het gebied van effecten krijg je 125 bij het goedkoopste keyboard in deze serie. Je krijgt chorus, delay en reverb. Daarnaast heeft Korg ook een aantal effecten van hun REMS (Resonant Electronic Modeling System) technologie toegevoegd. Met deze technologie kunnen muzikanten accuraat de geluiden van gitaarversterkers, basversterkers, klassieke stomp boxes en meer nabootsen. Je krijgt geen gitaar- of microfooningangen en de luidsprekers zijn minder krachtig. Het is het dus mogelijk waard om € 200 meer te betalen voor de PA700 als dit belangrijk voor je is.


Yamaha PSR-S775 vs Korg PA700

De Yamaha PSR-S775 is verkrijgbaar voor net geen € 1.000 en komt qua prijsklasse dus het dichtst in de buurt van de PA700. Net als het keyboard van Korg krijg je een microfoon- en gitaaringang. Spelers kunnen alle effecten van de PSR-S775 toevoegen aan hun zang of gitaarspel. Het arranger keyboard van Yamaha is uitgerust met honderden effecten, waaronder:

  • 52 reverb presets
  • 106 chorus presets
  • 295 DSP presets
  • 5 Master Compressor presets
  • 5 Master EQ presets

De Yamaha PSR-S775 biedt 1.460 fabrieksgeluiden, wat iets minder is dan de Korg PA700 en ruim meer dan de PA600. Net als de arranger keyboards van Korg is de PSR-S775 uitgerust met stijlen die muzikanten kunnen gebruiken om iets creatiefs te creëren tijdens hun songwriting sessies of voor begeleiding op het podium.

Yamaha PSR-S775 vergelijken met Korg PA700

Je krijg in totaal 433 stijlen, wat het meeste is van alles keyboards die we besproken hebben in dit artikel. Om die reden is de PSR-S775 mogelijk beter voor songwriters en optredende muzikanten die graag meespelen met achtergrondtracks of deze zelf willen creëren.


Welk arranger keyboard is het beste voor mij?

Volgens ons verdient de Korg PA700 een score van vier sterren op een schaal van vijf. Dit arranger keyboard is perfect voor muzikanten die optreden en hun eigen muziek schrijven, en vooral voor personen die alleen optreden. Je krijgt meer dan genoeg fabrieksgeluiden, effecten en stijlen om je eindeloze uren plezier en inspiratie te geven.

korg pa700 review beste digitale piano stage piano

Alhoewel de PA700 een geweldige keuze is voor optredende muzikanten en songwriters, is het niet een ideaal eerste instrument voor personen die net aan hun ervaring van piano spelen beginnen. Net als alle andere arranger keyboards in dit artikel krijg je maar 61 toetsen en de toetsen van de PA700 zijn niet gewogen. Dit betekent dat het keyboard niet als een akoestische piano zal voelen. Als je dus met dit instrument begint als beginner, dan zal het mogelijk in de toekomst lastiger voor je zijn om je aan te passen aan een gewogen klavier. De toetsen van een akoestische piano zijn lichter aan het hoge uiteinde en zwaarder aan het lage uiteinde, wat je bij deze arranger keyboards niet krijgt. Ja, de PA1000 biedt half-gewogen toetsen, maar ook dit is niet voldoende.

Met de 61 toetsen heb je ook niet hetzelfde volledige bereik van een akoestische piano. Wanneer je dus muziekstukken gaat spelen zal je ongetwijfeld tegen situaties aanlopen waarbij je niet genoeg toetsen hebt. De Korg PA700 is echter perfect voor meer geavanceerde spelers die graag hun eigen muziek schrijven of hun vaardigheden op een podium willen tonen. Met zowel een gitaar- als microfooningang is de PA700 zeer geschikt voor personen die alleen op het podium met meerdere instrumenten spelen.

Korg PA700 of PA1000?

Als je een groter budget hebt, dan is de Korg PA1000 ook een geweldige keuze. Het verschil tussen de twee keyboards is echter niet heel groot, terwijl het verschil in prijs wel significant is. Ja, je krijgt 50 extra fabrieksgeluiden, maar de 1.700 bij de PA700 lijkt ons meer dan genoeg. Daarnaast kan je beide instrumenten je eigen geluiden en stijlen creëren en aanpassen, dus ook op dat gebied biedt de PA1000 niet veel meer.

Uiteindelijk zijn de Korg PA700 en PA1000 de beste arranger keyboards die we in dit artikel hebben besproken. Qua prijs-kwaliteit denken we echter dat de PA700 een betere waarde biedt.

9.1Expert Score

De KORG PA700 is perfect voor muzikanten die optreden en hun eigen muziek schrijven, en vooral voor personen die alleen optreden. Je krijgt meer dan genoeg fabrieksgeluiden, effecten en stijlen om je eindeloze uren plezier en inspiratie te geven.

Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste Korg piano keyboard of bekijk Korg reviews. Tenzij je onmiddellijk de beste keyboard wilt kopen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo