Korg MicroKorg review

korg-microkorg-review-synthesizer
9

€535,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Korg MicroKorg review
Korg MicroKorg review
€535,00

In deze Korg MicroKorg review zullen we gedetailleerd onze ervaring bespreken met deze synthesizer. We zullen uitgebreid bespreken wat we fijn vinden aan de Korg MicroKorg en wat volgens ons verbetering nodig heeft. We zullen ook kijken welke updates toegevoegd zijn aan het nieuwere XL model en hoe je deze kan gebruiken voor optredens, muziekproductie of gewoon voor je plezier.

We zullen de MicroKorg ook met een aantal andere synths vergelijken, namelijk de Novation Mininova en de Korg MS2000, wat in essentie de synth is waar de MicroKorg op gebaseerd is.

Korg MicroKorg review:

MicroKorg overzicht

korg-microkorg-review-synthesizer

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 12:35 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De Korg MicroKorg is een synth met 37 toetsen. Het is een digitale in plaats van een analoge synthesizer. Als je niet zeker weet wat het verschil is tussen een analoge en digitale synth, dan zullen we dat hieronder kort uitleggen.

Analoge synths duwen signalen (welke golfvormen genoemd worden) door schakelingen die aangepast en gefilterd kunnen worden om verschillende geluiden, frequenties, etc te maken. Een digitale synth bootst dit proces simpelweg na.

Omdat digitale synth geluiden kopiëren, vinden sommige personen dat ze niet zo authentiek of puur zijn als analoge synths. Tot op een bepaald vlak denken we dat deze personen gelijk hebben. Wanneer je geluiden creëert met de onboard elektronica, dan klinkt dat gewoon anders, meer klassiek. Er zijn echter digitale synths die dit zo goed nabootsen dat je het verschil niet eens opmerkt.

De Korg MicroKorg uittesten

Met dat in gedachten deden we de MicroKorg aan en begonnen we met deze Korg MicroKorg review. We moeten toegeven dat we verrast waren hoeveel geluid er uit zo’n kleine synth kan komen, vooral een digitale.

Op het eerste gezicht vonden we deze synth een beetje overweldigend. Overal op het keyboard zijn teksten en het is een beetje verwarrend. Dit zijn alle instelbare besturingen die je kan gebruiken met deze synth. Het ziet er best gecompliceerd uit nietwaar? Nou het is niet zo erg. We zullen uitleggen hoe alles werkt.

Korg MicroKorg Review

Kies eerst een preset uit. Deze worden bepaald door genres, zoals trance, elektronica, drum en bas, retro, hip hop, techno en geluidseffecten. Je kan deze uitkiezen door aan het grote wiel aan de linkerkant te draaien.

Zodra je een genre uitgekozen hebt, heb je een rij met knoppen die het mogelijk maken om door patch getallen te klikken en er zijn twee kanten van elk setje patches, namelijk A en B. Voor dit voorbeeld kiezen we A2 voor trance uit. Je kan deze spelen zoals deze patch is en hij zal waarschijnlijk goed klinken. De waarheid is dat zo’n beetje elke preset op deze synth geweldig klinkt. Het is mogelijk echter niet het exacte geluid dat je wilt hebben. Dat is prima, want je kan deze aanpassen.

Herinner je nog dat we het over alle tekst op het keyboard hadden? Nou deze zitten voornamelijk aan de rechterkant van het keyboard en dat zijn allemaal besturingen die je kan gebruiken om je geluid aan te passen. Om eerlijk te zijn denken we niet dat we al deze knoppen gebruiken voor een geluid, maar het is mogelijk als je dat wilt.

De draaiknoppen boven de lijst maken het mogelijk om direct cutoff, resonantie, attack, release en tempo aan te passen. Deze vind je ook op analoge synths en worden in principe gezien als standaard filters. Alhoewel we wel moeten verduidelijken dat tempo niet echt een filter is, aangezien het gewoon de snelheid is waarop je arpeggiator noten opeenvolgt. We zullen verderop meer vertellen over de arpeggiator. Dus als je iets anders aan wilt passen dan de draaiknoppen direct boven de lijst, zoals pitch of LFO, dan moet je de draaiknoppen aan de linkerkant van de lijst gebruiken.

Dus om dit uit te testen wilde we de pitch oscillator van A2 trance bewerken. Dus we stelde de eerste bewerk draaiknop in als pitch, wat de MicroKorg vertelde om de cutoff filter te draaien (wat draaiknop nummer 1 is) in een pitch oscillator. Vervolgens konden we de pitch aanpassen.

Dus al met al is het niet te moeilijk.

Goedkoopste Korg MicroKorg Review

Ben je klaar voor onze eerste klacht? Alhoewel het geweldig is dat je al deze bewerkingen uit kan voeren met een digitale synth, hebben een hoop analoge synths individuele knoppen voor al deze effecten. We moeten toegeven dat het zoeken naar een draaiknop die fysiek aanwezig is en deze gewoon draaien veel eenvoudiger is. Die synths kosten echter vaak duizenden euro’s en deze kost maar €311, dus we mogen niet te veel klagen.

Het paneel uiterst links heeft een volume draaiknop, de arpeggiator, de octaaf schakelaar en de wielen die geluiden moduleren en de noten pitch verbuigen. De arpeggiator is eenvoudig en makkelijk om te gebruiken. Je kan de manier aanpassen waarop deze de sequenties van de noten toepast door de arpeggiator opties uit te kiezen met draaiknop 2 onder edit. Je kan het tempo zelf instellen, maar aan de achterkant van het keyboard zit een plek waar je iets anders kan verbinden dat een MIDI klok heeft, welke zijn eigen tempo zal gebruiken in sync met die van de MicroKorg.

Je hebt twee audio inputs op deze synth, voor het gebruiken van externe geluiden op de synth en verwerken van effecten en dergelijke. Je hebt een MIDI in, out en thru, dus je kan hem verbinden met computers en andere MIDI compatibele apparaten, zoals de Korg VolcaKeys bijvoorbeeld.

Hij is polyfonisch en je kan vier noten tegelijkertijd spelen. Dit is niet een hoop, maar het is maar een klein keyboard en je hebt al niet echt veel ruimte. Er zitten geen speakers op deze synth, dus je hebt speakers of een koptelefoon nodig, maar je hebt de keuze uit een stereo of mono output, afhankelijk van je voorkeur.

Je kan hem aandrijven met AA batterijen of een 9V stroomvoorziening. Je kan hem ook verbinden met een computer en een geluidsbewerkingsprogramma hierop gebruiken, alhoewel wij dit waarschijnlijk met onze DAW zouden doen. Een minpunt is dat hij geen USB naar Host poort heeft, dus je kan hem niet makkelijk met een computer verbinden met een USB kabel.

Je zou ook moeten weten dat de MicroKorg fungeert als een digitale voice synthesizer, wat ook wel een vocoder genoemd wordt.

Korg MicroKorg review: Wat is een vocoder?

Na het zien van de synth zal je je waarschijnlijk afvragen wat dat hangende ding aan de bovenkant is. Dit is een microfoon die meegeleverd wordt met de synth en losgekoppeld kan worden. Hij is ontworpen om met de vocoder instelling te gebruiken.

Een vocoder is een synth geluid die je stem en vorm van je mond neemt en geluiden daarmee maakt. Heb je ooit de stemmen van Daft Punk gehoord? Zij gebruiken een vocoder. Het is net als een robotachtig geluid en dat is waarschijnlijk de beste manier om het te omschrijven. Normale vocoders moet je apart kopen en kosten een hoop geld. De MicroKorg heeft echter gelukkig een ingebouwde vocoder en deze is geweldig.

Het fijne aan een vocoder, is dat je tegelijkertijd kan spelen en zingen of de formant hold knop in te drukken en een geluid te zeggen en hij zal alle noten spelen van je gekozen vocaal. Er zijn een hoop vocoder instellingen en ze klinken allemaal geweldig. Als je een kans hebt om de vocoder op deze synth te gebruiken, dan raden we dat zeker aan.

Beste Korg MicroKorg Review

Wat vinden wij ervan?

Deze synth is al een lange tijd beschikbaar, minstens tien jaar. We kennen een hoop muzikanten die hem gebruikt hebben om krachtige synth melodieën te creëren die er uitspringen. Hij is gewoon erg leuk om mee te spelen. Hij is draagbaar, licht en weegt net iets meer dan 2kg zonder batterijen. Hij voelt goed om te spelen en alhoewel de toetsen zeker weten klein zijn, zijn ze nog steeds aanslaggevoelig en ze veren genoeg om krachtig te spelen wanneer dat moet.

We zijn enorme fans van analoge synths, maar de MicroKorg is ook geweldig. Hij is erg goed gemaakt, makkelijk om te gebruiken wanneer je dat een beetje onder de knie hebt en met een prijs van €311 is hij erg betaalbaar.

Specificaties Korg MicroKorg

Dit zijn een aantal noemenswaardige specificaties van de Korg MicroKorg:

  • 37 toetsen
  • Maximale polyfonie van vier noten
  • Arpeggiator
  • 128 programma’s
  • Instelbare filter besturing

Een volledige lijst met specificaties kan je op de website van Korg vinden.

Hoe presteert de Korg MicroKorg ten opzichte van de concurrentie?

MicroKorg vs MicroKorg XL vs MS2000

Korg heeft ook een nieuwere versie van deze synth gemaakt, waar de MicroKorg XL een van is. De XL is echt geweldig, aangezien hij bijgewerkt is op het gebied van geluiden, maar persoonlijk vinden we dat een hoop originele geluiden van de MicroKorg tijdloos zijn en daarnaast kan je geluiden aanpassen om ze modern te maken. De XL is meer modern en dat betekent dat je minder aan kan passen.

Hij is €100 duurder dan de originele MicroKorg met een prijs van €416, maar de lay-out is in onze ogen beter. Je hebt categorieën zoals leads, bas, snaren en meer waar je uit kan kiezen met de genre selectie. De bewerklijst is een stuk kleiner gemaakt en nu veel eenvoudiger om te lezen. Daarnaast heb je ook een USB naar Host in plaats van een standaard MIDI, wat veel makkelijker is om mee te werken. Al met al ziet hij er veel eenvoudiger uit.

Voor de MicroKorg was er de Korg MS2000. Als je een fan bent van synths die knoppen voor alles hebben, dan is dit degene voor jou. Er zijn verscheidene knoppen en alles is analoog, wat hem dat authentieke gevoel en uitstraling geeft. Aangezien deze niet meer verkocht wordt moet je hem tweedehands vinden en de prijzen zullen uiteenlopen afhankelijk van de staat. Je zou echter rekening moeten houden met €400-500 voor een model die goed onderhouden is. Als je denkt dat de MicroKorg gecompliceerd, dan zal je deze echt haten. Hij heeft echter 44 toetsen, dus hij is zeker weten groter dan de twee andere moderne synths.

Korg heeft echter een hoop andere synths, dus neem zeker een kijkje naar wat ze zoal te bieden hebben voordat je je keuze maakt.

Goedkope Korg MicroKorg Review

Conclusie Korg MicroKorg review

De MicroKorg is een synth die erg populair is. En alhoewel er in eerste instantie een leercurve is, zal je volgens ons erg tevreden zijn met je aankoop als je op zoek naar een synth bent. We hopen dat je genoten hebt van deze Korg MicroKorg review.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/05/26 12:35 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9 Totale Score
Populaire synthesizer

De MicroKorg is een synth die erg populair is. En alhoewel er in eerste instantie een leercurve is, zal je volgens ons erg tevreden zijn met je aankoop als je op zoek naar een synth bent.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo