Kawai KDP-120 review

Kawai KDP120 review

€1.090,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Kawai KDP-120 review
Kawai KDP-120 review
€1.090,00

Als het niet kapot is, repareer het dan niet

Kawai is synoniem met luxe als het gaat om piano’s. Omdat Kawai enkele van ’s werelds beste concertpiano’s produceert, weet het hoe een hoogwaardige piano moet klinken.

Ze hebben die ervaring ook gebruikt om enkele werkelijk uitzonderlijke digitale piano’s te maken. In deze recensie bekijken we de middelgrote KDP120, een digitale piano die veel belooft.

Moet je de Kawai KDP120 kopen?

Kawai KDP-120 review
9.4Expert Score
Elke cent waard

Hij ziet er fantastisch uit, voelt goed aan en klinkt fantastisch. Maar met een gemiddelde prijs is de KDP120 een serieuze investering. Wij denken dat hij elke cent waard is; het is een prachtige piano

Positief
  • Uitstekende SK-EX concertvleugelklank
  • Veelzijdige klankmogelijkheden
  • Verbeterde ontwerpfuncties
  • Handige apps
  • Geïntegreerde lessen
  • Expressief toetsenbed
  • Ondersteuning voor halve dempers
Negatief
  • Geen speciale audio-uitgang

Bij de aanschaf van een digitale piano is Kawai een vrij veilige keuze. Het is twijfelachtig of je een Kawai digitale piano koopt en er ontevreden mee bent; ze zijn uitstekend.

De KDP120 is daarop geen uitzondering; hij ziet er fantastisch uit, voelt goed aan en klinkt fantastisch. Maar met een gemiddelde prijs is de KDP120 een serieuze investering, wat betekent dat hij ook serieuze concurrentie heeft.

Wij denken dat hij elke cent waard is; het is een prachtige piano. Maar doe je onderzoek voor je koopt.

Geluidskwaliteit 9,8

De Kawai KDP120 heeft 15 klanken, maar de ster van de show is ongetwijfeld de SK-EX concertvleugel.

Kawai is een van de weinige makers van digitale piano’s die een echte stamboom hebben in het produceren van concertvleugels van wereldklasse. Het gaat er dan om hoe je die ervaring digitaal nabootst, en Kawai’s Harmonic Imaging technologie doet dat met verbluffend detail.

Er zijn vier akoestische pianoklanken, waaronder een Mellow Grand, Studio Grand en Modern Piano. Volgens ons kun je moeilijk een betere vleugelklank vinden voor dezelfde of een vergelijkbare prijs.

Ook de andere geluiden zijn behoorlijk interessant. Ze zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar bevatten ook enkele onverwachte opties, zoals New Age Pad, Choir en Atmosphere.

De rest van de geluiden zijn de gebruikelijke, elektrische piano, orgels, klavecimbel, enz.

De maximale polyfonie is 192 noten.

Ingebouwde luidsprekers 9,2

De KDP120 heeft twee 4,72″ luidsprekers met twee 20 W versterkers.

Luidsprekers Kawai KDP-120

Deze luidsprekers zijn even krachtig als de meeste in de prijsklasse. Nog belangrijker is dat ze een indrukwekkende helderheid en detail leveren.

Toetsenbordgevoel 9,4

Kawai heeft enkele verbeteringen aangebracht sinds de vorige modellen.

De KDP120 is voorzien van Kawai’s Responsive Hammer Compact II toetsenbord. Met Kawai’s ervaring in het bouwen van high-end akoestische piano’s zou je verwachten dat ze hier heel goed scoren, en dat doen ze ook.

Toetsenbordgevoel Kawai KDP-120

De verbeteringen komen van de geavanceerde hamerdetectie, die elke lichte beweging van een toets registreert. Bij het spelen op een echte piano is de opwaartse beweging van een toets net zo belangrijk als de neerwaartse beweging, omdat die van invloed is op hoe de hamer aanslaat.

Kawai heeft er goed aan gedaan om dat gevoel van volledige controle te creëren dat ontstaat door de meest subtiele nuance in je spel te articuleren.

Zoals verwacht zijn de toetsen gegradeerd, wat betekent dat de lage tonen zwaarder en de hoge tonen lichter zijn.

De toetsen zelf zijn niet zo luxueus als sommige duurdere modellen, maar over het geheel genomen zijn het gewicht en het gevoel fantastisch.

Kenmerken 9,2

Normaal gesproken koop je een Kawai digitale piano niet omdat hij vol zit met functies; je koopt hem alleen voor de klank. Maar de KDP120 heeft een aantal functies die het vermelden waard zijn.

Features Kawai KDP-120

Ingebouwde recorder

De Kawai KDP120 heeft een interne 3-sporen recorder die tot 10.000 noten toelaat. Het is vergelijkbaar met veel digitale pianorecorders in deze prijsklasse; het is uitstekend om ideeën op te nemen of je voortgang bij te houden.

Sonische verbetering

Er zijn enkele effecten ingebouwd die allemaal bedoeld zijn om de piano authentieker te laten klinken. Tot de Sonic Enhancement effecten behoren zes soorten galm, Brilliance en Low Volume Balance.

Met de Low Volume Balance functie kun je op lagere volumes spelen zonder de expressie en dynamische kwaliteit van de piano te verliezen.

Geïntegreerde lessen

De KDP120 bevat Beyer etudes, Alfred lessen en meer (260 lessen).

Hij bevat ook 15 demosongs en 40 Concert Magic songs.

Virtuele technicus

Piano’s zijn precisie-instrumenten en de Virtual Technician app van Kawai helpt je om je piano uitvoeringsklaar te maken.

Virtuele technicus KDP-120

Hiermee kun je de piano volledig technisch instellen, inclusief parameters als Touch Curve, String Resonance, Hammer Delay en Temperament.

Sommige parameters hebben een groter effect dan andere, maar zelfs de kleinste details zijn van belang.

Een van de leuke dingen van de app is dat je aangepaste setups kunt opslaan en presets aanbiedt. Aangepaste setups zijn nuttig voor het spelen van verschillende soorten muziek of als meer dan één speler het instrument deelt.

Grand Feel Pedaalsysteem

De KDP120 wordt geleverd met Kawai’s Grand Feel Pedal System. Dat betekent dat je een echte drie-pedaals setup krijgt met Damper, Soft en Sostenuto.

Het systeem heeft halve pedalen voor een meer realistische en nauwkeurige controle. De piano simuleert de Damper resonantie net genoeg om authentiek te zijn zonder je spel in de weg te zitten.

Ondersteunde apps

Samen met de Virtual Technician app kun je de PianoRemote, en PiaBookPlayer apps gebruiken.

De PianoRemote app maakt een afstandsbediening voor je piano. Hiermee kun je op afstand vanaf je smartphone of tablet pianofuncties benaderen en bedienen.

Het kan handig zijn als je een tablet gebruikt, omdat de GUI van de app het gemakkelijker maakt om snel door klanken te navigeren.

De PiaBookPlayer app begeleidt de Geïntegreerde lessen, waarmee je genoteerde partituren kunt bekijken.

Gebruik 9,6

De KDP120 heeft een zeer minimale lay-out met slechts een handvol knoppen, waardoor hij zeer gemakkelijk te gebruiken is. Het fietsen door de overvloed aan demo’s/lessen kan een beetje vervelend zijn, maar het gebruik van de app maakt het een veel sneller proces.

Het bespelen van de KDP120 is een absoluut genot, en elke gemiddelde tot gevorderde speler zal er baat bij hebben er een te bezitten.

Hij is weliswaar niet geprijsd voor beginners, maar als er beginners in het huishouden zijn, is het voor hen ook geen slechte plek om te beginnen.

Van het gewicht van de toetsen tot de pedalen, de KDP120 levert een authentiekere piano-ervaring dan de meeste andere.

Bouwkwaliteit 9,6

De KDP120 is een piano die iedereen graag in huis zou moeten hebben. Hij wordt geleverd in een paar afwerkingen, waaronder premium palissander, en ziet er prachtig uit.

De slanke kast is ook verbeterd, zoals het gladdere schuifdeksel. Hij wordt geleverd met een bijpassende kruk die hem ook een professionelere uitstraling geeft.

Hoewel hij niet zo robuust is of er realistisch uitziet als de duurste digitale piano’s, is hij solide gebouwd zonder dunne materialen.

Connectiviteit 8

Connectiviteit Kawai KDP-120

Er zijn helemaal geen audio-uitgangen (behalve een hoofdtelefoon). Dat is geen groot probleem, maar het is fijn om de optie te hebben, mocht je die nodig hebben.

Hij biedt MIDI via USB en Bluetooth connectiviteit.

Het beste op dit gebied is dat hij twee 1/4″ hoofdtelefoonaansluitingen heeft. Het is opmerkelijk hoeveel digitale piano’s wel een duet-modus bieden, maar geen dubbele hoofdtelefoonaansluitingen.

Vergeleken met andere digitale piano’s

Zoals we al zeiden is de KDP120 een serieuze investering, dus je moet de concurrentie bekijken voordat je hem koopt.

Kawai KDP120 vs. Roland RP701

Roland RP701 piano review

De RP701 is een veel veelzijdigere piano, met 324 klanken. Maar, als het om de vleugel gaat, geven wij de voorkeur aan de KDP120.

Bekijk onze Roland RP701 digitale piano review

Kawai KDP120 vs. Kurzweil KA130

De KA-130 is een andere digitale piano van een fabrikant met een uitstekende reputatie. We houden er niet van hoe lomp hij eruit ziet, maar hij is de moeite waard om te bekijken als dat je niet stoort.

Kawai KDP120 vs. Korg C1 Air

korg c1 air review

Wij vinden deze Korg echt een stijlvolle digitale piano. Hoezeer het slanke ontwerp ons ook over de streep trekt, hij voelt en klinkt niet zo goed als de KDP120.

Bekijk onze Korg C1 Air review

Je kunt ook kijken naar onze keuzes van de beste digitale piano’s voor de beste instrumenten in het algemeen en de beste modellen met gewogen toetsen voor het meest realistische gevoel.

Voor wie is de Kawai KDP120 het meest geschikt?

Hij is geschikt voor elk niveau, van beginner tot professional. Hij kan echter wel wat buiten het beginnersbudget geprijsd zijn.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo