Casio LK-280 review

Beste Casio LK-280 Review

€223,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio LK-280 review
Casio LK-280 review
€223,00

Als je op zoek bent naar je eerste digitale keyboard en een virtuele leraar die 24/7 beschikbaar is, dan zal het LK-280 model van Casio zeker weten de beste keuze zijn die je kan maken.
Deze digitale piano met 61 toetsen werd in 2011 uitgebracht en heeft in principe alles wat je nodig hebt om piano en muziek te leren spelen. Van verlichte toetsen tot het geïntegreerde Step-Up lessysteem en hij is verkrijgbaar voor de extreem competitieve prijs van €225. In deze Casio LK-280 review zullen we uitgebreid kijken wat dit keyboard zoal te bieden heeft.

Casio is een tijdje niet aanwezig geweest in de jaren 80, maar toen het bedrijf besloot om terug te komen, creëerde men een uitgebreide selectie van uitstekende keyboards, welke concurrenten zoals Yamaha forceerde om steeds betere keyboards te maken. Deze oorlog tussen de twee giganten is zeker weten een goed iets voor consumenten, aangezien er regelmatig vernieuwde versies van oude producten uitgebracht worden.

Casio LK-280 review:

Features van de Casio LK-280

Casio LK-280 Review

In de doos van de Casio LK-280 zit:

  • Een Casio LK-280 61 toetsen digitaal keyboard
  • 9,5V AC adapter (werkt ook met 6 D batterijen)
  • Muziekstandaard
  • 2 muziekboeken
  • Gebruikershandleiding

Zoals je kan zien wordt het keyboard zonder sustainpedaal geleverd, dus deze zal je apart moeten kopen. Casio heeft tenminste een AC adapter meegeleverd, terwijl concurrerende modellen (zoals de Yamaha EZ-220, welke ook niet een sustainpedaal heeft) helemaal geen AC adapter meeleveren.

De Casio LK-280 heeft een lichtgewicht, zilveren chassis met twee grote slots, welke geïntegreerd zijn met twee 2,5W speakers. Een groot display kan in het midden van het chassis gevonden worden en biedt alle belangrijke details die nodig zijn tussen en tijdens speelsessies.

Het gebrek aan een backlit display kan het jammer genoeg echter moeilijk maken om door de verschillende keyboard opties te navigeren. De LK-280 gebruiken in een donkere kamer zonder een lamp in de buurt kan problematisch zijn.

Beste Casio LK-280 Review

Naast het display vind je aan het voorkant de aan/uit en volume knop, de Song/Rhythm sectie, de Step-Up les sectie en verscheidene knoppen om de ingebouwde Recorder, de Metronoom, de meezing modus, de Tone/Rhythm/Song Bank secties (welke gebruikt kunnen worden met het numerieke keypad) en alle resterende standaard features te besturen.

Aan de achterkant vind je een SD-kaart slot, een USB naar Host poort, een sustain aansluiting, een microfoon input inclusief volume knop, een extra audio input, een koptelefoon/audio output en de stroomaansluiting.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 12:27 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Speel een liedje of zing mee

Ondanks dat het keyboard alweer vijf jaar oud is, is de Casio LK-280 nog steeds een van de beste beginner digitale piano’s, dankzij de verlichte toetsen en het multifunctionele display. De eerste is een feature die de toetsen oplicht die gespeeld worden en de laatste laat de exacte notatie, vingerzetting en noten zien die gespeeld worden. Dit helpt echt om de leercurve en moeilijkheidsgraad van een liedje te verlagen.

Goedkoopste Casio LK-280 Review

Je kan ook de geïntegreerde metronoom aanzetten en de track versnellen of vertragen.

Wanneer je deze features combineert met het Step-Up leersysteem van Casio, dan is het makkelijk om te begrijpen waarom we de LK-280 een virtuele leraar noemen. Deze modus geeft studenten de mogelijkheid om mee te spelen met de 50 meegeleverde liedjes, dit op te delen in kleinere stukken, de primaire sectie te dempen, de exacte opgelichte toetsen, notatie en vingerzetting te zien en dit te herhalen totdat je het stuk onder de knie hebt.

Als de 50 meegeleverde liedjes niet voldoende zijn, dan kan je altijd nog op het SD-kaart slot vertrouwen waarmee je elk MIDI bestand af kan spelen of je liedjes op te nemen met de ingebouwde 6-track recorder. Maximaal 5 liedjes kunnen opgeslagen worden op het interne geheugen van de Casio LK-280, terwijl je met de SD-kaart duizenden op kan slaan vanwege de ondersteuning van maximaal 32GB SDHC.

Al deze features zijn goed voor studenten, maar als je een leuke avond met je vrienden wilt hebben, dan kan je zelfs de Karaoke modus aanzetten, je favoriete MIDI bestanden op de SD-kaart zetten en een microfoon verbinden aan de achterkant. Het is echt geweldig dat een Casio keyboard met deze prijs zulke uitgebreide en gevarieerde features biedt en daarom wordt de Casio LK-280 nog steeds gezien als de beste digitale piano (en een echt sterke leer tool) in deze prijsklasse.

Speel als een pro

Nog een geweldige feature van de LK-280 is het 61 toetsen, aanslaggevoelige, piano stijl keyboard, welke hetzelfde gevoel biedt van een echte digitale piano (ondanks het duidelijk gebrek aan een echt gewogen hammer action keyboard), dankzij de twee gevoeligheidsniveaus, welke een zachte reactie bieden wanneer je zacht speelt en een luider geluid als je met meer dynamiek speelt.

Goedkope Casio LK-280 Review

Gecombineerd met de AHL geluidsbron piano sampling en de 48 noten polyfonie, klinkt de Casio LK-280 net zo goed als andere producten van Casio, voornamelijk de stereo sampling en orgels. Er is zelfs een One-Touch knop, welke het mogelijk maakt om snel te schakelen tussen een piano en orgel preset, een erg goede feature voor kerkmuzikanten.

De AHL geluidsbron heeft 600 verschillende klanken, 180 ritmes/patronen en een ingebouwde DSP welke verschillende effecten toevoegd, zoals Reverb en Chorus. De Song Bank heeft een totaal van 152 nummers, waaronder de 50 oefenliedjes. Er is ook een Arpeggiator met 90 verschillende patronen en een Auto-Harmonizer.

Dit zijn allemaal features die je meestal kan vinden in veel duurdere producten, dus het is geweldig dat Casio ervoor heeft gekozen om deze aan de Casio LK-280 toe te voegen om de perfecte instap keyboard te maken. Het is ook belangrijk om op te merken dat dit een keyboard is die je zonder verbinding met de AC adapter kan spelen, zorg er alleen wel voor dat je een extra setje batterijen bij de hand hebt.

Casio LK-280 vs LK-165 & CTK-4200

Vergeleken met andere populaire keyboards wint de Casio LK-280 zeker weten dankzij de geweldige features die hij kan bieden aan een grote doelgroep. Van beginners tot personen die het simpelweg leuk vinden om te spelen, de LK-280 zal zonder twijfel de beste keuze zijn als je niet veel meer dan €200 wilt spenderen.

Zelfs andere producten in deze prijsklasse, zoals de Casio LK-165 of de Casio CTK-4200 kunnen de LK-280 niet verslaan, ondanks de lage verkoopprijzen. Alhoewel de drie modellen allemaal dezelfde AHL geluidsbron hebben, biedt de LK-165 maar 400 klanken (vergeleken met de 600 klanken van de LK-280 en CTK-4200) en 150 ritmes (180 voor beide andere modellen).

De Casio LK-280 is ook het enige keyboard dat zowel een USB als SD-kaart slot biedt, terwijl de andere twee producten alleen maar een USB poort hebben. Ondanks de aanwezigheid van een microfoon aansluiting bij de LK-165 (afwezig bij de CTK-4200), is het niet mogelijk om een MIDI bestand toe te voegen als je het keyboard als karaoke machine wilt gebruiken, omdat er geen SD-kaart slot is.

Als je daarnaast geïnteresseerd bent in de toetsen die oplichten, dan zal je deze niet vinden op de CTK-4200. Onthoud ook dat je deze feature uit kan schakelen op zowel de LK-165 als LK-280.

Dus de LK-280 is zeker weten de beste Casio keuze om te maken, maar hoe zit het met andere producten van concurrenten?

Als we naar een vergelijkbaar product, zoals de Yamaha EZ-220 kijken, dan geniet de LK-280 nog steeds de voorkeur (alhoewel de EZ-220 wel €20 goedkoper is, dus houdt je budget in de gaten als dat een probleem is).

De EZ-220 biedt een orgelstijl keyboard met 61 toetsen en maar een polyfonie van 32 noten (vergeleken met de 48 noten van de Casio), 392 klanken en 100 ritmes. Zoals we eerder al aangaven wordt er ook geen AC adapter meegeleverd, dus uiteindelijk biedt de Casio LK-280 meer waarde voor je geld.

Conclusie Casio LK-280 review

Als je op zoek bent naar een goedkope, maar complete oplossing om piano en muziek te leren spelen, stop dan met zoeken en koop de Casio LK-280 om het beste instapmodel keyboard op de markt te krijgen. Een pianostijl toetsenbord met verlichte toetsen, 600 geluiden en 180 ritmes, Step-Up lessysteem, SD-kaart slot en karaoke modus zijn maar een aantal van de vele geweldige features die je in dit instap meesterwerk van Casio kan vinden.

We hopen dat je genoten hebt van deze Casio LK-280 review.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/04/21 12:27 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitale piano of kijk ook eens naar het beste casio keyboard.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo