Casio CDP-S100 review

Casio CDP-S100
7.5

€369,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Casio CDP-S100 review
Casio CDP-S100 review
€369,00

De Casio CDP-S100 kopen?

Casio heeft recent een nieuw digitaal piano voor beginners uitgebracht, de Casio CDP-S100. Hij is ontworpen om slank en draagbaar te zijn, maar toch betaalbaar voor beginners.

Eén van de unieke functies, is dat hij 88 gewogen toetsen heeft maar toch kan werken op 6 AA-batterijen, waardoor je de vrijheid hebt om te spelen waar je wilt.


Klavier

Het volledig gewogen klavier op de Casio CDP-S100 is één van de belangrijkste kenmerken. We zijn een groot voorstander van gewogen toetsen voor beginnende spelers.

casio cdp-s100 review keyboard voor beginners

We vinden dat digitale piano’s met gewogen toetsen echt helpen bij je vingermotoriek als je begint te leren. Dit zal je enorm op weg helpen als je meer complexe ritmepatronen gaat spelen. De toetsen zijn gemaakt van synthetisch ebbenhout en ivoor en dit is een veelvoorkomend thema bij nieuwere piano’s vandaag de dag.

Draagbaarheid

Zeker een groot verkoopargument voor Casio CDP-S100. Hij is extreem licht en kan worden aangedreven door 6 AA-batterijen. Toen we jonger waren en de piano leerde spelen, wilden we de vrijheid om onze piano keyboard mee naar buiten te nemen en te spelen. Het probleem was dat we die mogelijkheid niet hadden, omdat we geen voedingsbronnen hiervoor hadden.

casio cdp-s100 review beginners keyboards

De mogelijkheid om je piano van stroom te voorzien met alleen batterijen is een groot pluspunt, want de piano heeft ook een voeding. Je zal hem alleen met batterijen gebruiken wanneer je er geen stopcontact in de buurt is. De batterijduur is zo’n 13 uur, wat uiteraard afhangt van het merk en de soort batterijen die je gebruikt.

Geluid

Het geluid lijkt een beetje op de oudere Casio piano’s. Zeker niet onze favoriete klanken, aangezien we vonden dat ze met hun nieuwste piano’s een flinke sprong voorwaarts maakten. Deze elektrische Casio piano is gericht op de beginner en heeft 88 volledig gewogen toetsen, dus dat is prima.

beginners keyboard casio cdp-s100 review

We denken echter wel dat veel personen net als ons gehoopt hadden dat de geluiden op de Casio CDP-S100 beter waren, omdat dit model concurreert met de Yamaha P-45. Ze hebben een vergelijkbare prijs, maar het is moeilijk voor ons om in dit geval niet lovend te zijn over de P-45, omdat dit echt een piano met een hoge kwaliteit is (gezien de prijs)..


Casio CDP-S100 vs Casio CDP-S350

De CDP-S350 is een stapje hoger qua geluid. We vinden ook dat hij er mooier uitziet, maar de prijs is er ook naar. Sommige dingen zijn vergelijkbaar, maar de CDP-S100 is de budgetversie van de CDP-S350.

casio cdp-s350 casio cdp-s100 review

Casio heeft al hun budgetbezuinigingen op dit keyboard doorgevoerd, om zodoende een product te geven dat voor beginners is, maar toch een zo hoog mogelijke kwaliteit heeft..


Conclusie

Onze mening over de Casio CDP-S100, is dat het een degelijke digitale piano is. Er zijn niet veel draagbare opties met 88 toetsen vanwege het gewicht, maar dit is er één van. Je offert een beetje op in de klankafdeling, maar dat is te verwachten voor zo’n lage prijs. We raden ook aan om een kijkje te nemen naar de nieuwste Yamaha digitale piano’s. Ze maken een aantal geweldige producten voor beginners die zeker het overwegen waard zijn.

Zoals we eerder al aangaven, denken we dat het strakke ontwerp, de draagbaarheid en de gewogen toetsen zijn, de beste punten van deze piano zijn. Deze piano geeft je wat je nodig hebt als beginner, maar je moet niet te veel verwachten qua geluid.

De Chordana app is tot slot een coole functie waarmee de piano wordt geleverd. Dit is namelijk een goed programma voor beginners. Er zijn steeds meer piano’s die compatibel zijn met deze app, aangezien het echt een goed instructieprogramma is voor alle leeftijden.

casio cdp-s100 review keyboard voor beginners
Nog niet overtuigd? Ontdek hier onze #1 beste digitale piano of kijk ook eens naar het beste casio piano.
7.5 Totale Score
Degelijke piano

Onze mening over de Casio CDP-S100, is dat het een degelijke digitale piano is. Er zijn niet veel draagbare opties met 88 toetsen vanwege het gewicht, maar dit is er één van. Je offert een beetje op in de klankafdeling, maar dat is te verwachten voor zo'n lage prijs.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo