Casio CDP-230 review

Casio CDP-240
7.5

€498,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Casio CDP-230 review
Casio CDP-230 review
€498,00

Casio CDP-230 kopen?

De Casio CDP-230 is een digitale piano die in de lagere prijsklasse valt. Dit maakt het een geschikte keuze voor beginners die niet al te veel geld willen investeren in hun nieuwe hobby of passie.

Met een prijs rond de €400, is het een zeer betaalbaar instrument die veel te bieden heeft. En daarom zullen we in deze Casio CDP-230 review diep duiken in wat deze piano onder de behuizing biedt, zodat je voor jezelf kan bepalen of deze piano de moeite waard is om te kopen of niet.


Belangrijkste specificaties

 • Toetsen: 88, Hammer Action, aanslaggevoelig
 • Aanslaggevoeligheidsniveaus: 3
 • Maximale polyfonie: 48
 • Klanken: 700
 • Effecten: Hall, Reverb (10x), chorus (5x)
 • Ritmes: 200 (10x user)
 • Automatische begeleiding: Chord, Fingered (3x), Full Range Chord
 • Songs: 152
 • Les-functie: step up, phrases, lesson part select, performance evaluation, voice fingered guide
 • Recorder: 6 tracks x 5 songs (performance), 1 song (lesson)
 • Sample-functie (via mic in/sampling jack): tot 8 klanken (10 sec)
 • Pedaal-ingang (6.3 mm jack): sustain, sostenuto, soft of rhythm
 • Verlicht LCD-scherm
 • SD/SDHC-kaart-ingang (tot 32 GB) voor o.a. klanken, ritmes, songs
 • MIDI USB-aansluiting (USB type B)
 • Luidsprekers: 12/6 cm x 2, 8 W x 2
 • Hoofdtelefoon-uitgang (6.3 mm jack)
 • Ingangen: audio (stereo 3.5 mm mini-jack), mic in/sampling (6.3 mm jack)
 • Afmetingen: 1322 x 286 x 129 mm
 • Gewicht: 11.3 kg
 • Inclusief: pedaal (SP-3), bladmuziekstandaard, voedingsadapter, song book

Fijne aanslag en gevoel

De Casio CDP-230 wordt geleverd met 88 gewogen toetsen, dus hij zal zijn best doen om het gevoel van spelen op een vleugel na te bootsen. Bovendien kun je met de gewogen toetsen kiezen uit drie verschillende gewichten, waardoor je de flexibiliteit hebt om je speelervaring aan te passen, afhankelijk van hoe hard of zacht je de toetsen naar beneden wilt drukken om een bevredigende ervaring te krijgen.

beste digitale piano kopen casio cdp 230 review

De Casio CDP-230 is een draagbare digitale piano, maar in tegenstelling tot de Casio CDP-130, die ongeveer 11 kg weegt, weegt de CDP-230 ongeveer 19 kg. En als je dus geïnteresseerd bent in dit instrument omdat je hem overal met je mee wilt nemen tijdens optredens, dan moet je in gedachten houden dat hij 8 kg zwaarder weegt.


Wat zit er in de doos?

Voor net iets meer dan €400 krijg je een hoop waarde voor je geld. Samen met de CDP-230, kan je een voedingsadapter, een sustainpedaal (SP-3), een muziekstandaard, handleiding, een standaard voor de piano zelf, een bankje om op te zitten tijdens het spelen van de piano, een mini audiokabel en twee muziekboeken verwachten.

Wat we erg fijn vinden aan de Casio CDP-230, is het Step Up Lessons systeem. Omdat dit een zeer betaalbare digitale piano is, vinden we het erg mooi dat de piano een systeem heeft dat je goed leert spelen. Tijdens het gebruik van Step Up Lessons, zal je op het LCD-scherm op het voorpaneel merken dat er een omtrek van twee handen is.

beste digitale piano casio cdp 230 review

Wanneer de muziek begint te spelen, zullen bepaalde vingers op de handen oplichten, waarbij wordt getoond waar op de toetsen van de digitale piano (ook weergegeven op het LCD-scherm) je je handen moet plaatsen.

Dit helpt je meer te weten te komen over muzieknotatie en handplaatsing. Het is een zeer mooie en eenvoudige manier voor de CDP-230 om je te helpen bij het leren spelen van de piano.


Noemenswaardige kenmerken

Wanneer je de Casio CDP-230 speelt, heb je ook de mogelijkheid om meer dan 100 ingebouwde nummers te leren. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de Music Challenges van de CDP-230, die je kunnen helpen je vaardigheden verder te ontwikkelen.

In wezen spelen jij en de piano een soort spel, want het LCD-scherm daagt je uit om dezelfde toetsen te spelen die net gespeeld zijn door de piano.

casio cdp 230 kopen digitale piano review

Het is een leuke manier om verder te leren en te oefenen hoe je de piano kan spelen als je jezelf als een relatieve nieuwkomer beschouwt. Bovendien bevat de CDP-230 100 demoliederen en 50 oefeningen, voor wie op zoek is naar meer stimulans om te leren spelen.

Je krijgt drie lessen met een display om je te begeleiden bij het liedboek, waarvan het laatste is inbegrepen in je oorspronkelijke prijs van het instrument. De boeken zelf bevatten een grote verscheidenheid aan liedjes die je kan spelen, van zeer eenvoudig tot meer geavanceerd.

casio cdp 230 kopen digitale piano review

Met deze piano krijg je een aantal leuke functies, zoals geluidseffecten, arpeggiator, externe geluidsinvoer en opnamefuncties, die kunnen worden opgeslagen op een externe SD-kaart. Een SD-kaart is altijd een mooi, handig stukje techniek als je digitale piano het ondersteunt, omdat je liedjes van het internet erop kan laden en in je computer kan invoeren; of je kan de muzikale creaties die je maakt opnemen, opslaan en exporteren door ze op een SD-kaart te plaatsen. Je krijgt ook een USB-poort voor MIDI-interface met de CDP-230.


Geluiden

casio cdp 230 review beste digitale piano

Deze piano wordt geleverd met 152 ingebouwde liedjes en 700 klanken – dus het zal lastig zijn om je te vervelen of ontevreden te zijn tijdens het spelen van de CDP-230. Op het gebied van klanken kun je verwachten dat je piano, orgel, gitaar, bas, snaar, pijp, drumstel en meer kan vinden.

Je krijgt 16 Watt luidsprekers op de CDP-230, wat je een vrij goede externe klank geeft. Als je in een huis woont met één of meer mensen die gewoonweg niet willen dat je tot diep in de nacht Beethoven of Bach oefent, zul je blij zijn om te horen dat de Casio CDP-230 twee hoofdtelefoonpoorten heeft. Dus nu kan je piano oefenen zonder ook maar een geluid te maken. En niet alleen dat, maar een ander kan naast je gaan zitten, zijn of haar hoofdtelefoon aansluiten en beginnen met spelen zonder iemand in je huis te storen.

De 2 hoofdtelefooningangen zijn altijd een goed idee als je bijvoorbeeld naast een leraar speelt. Nu kan je leraar luisteren naar en toezicht houden op je leerproces zonder iemand in een aangrenzende kamer te storen.


Casio CDP-230 vs Casio CDP-130

De grootste verschillen die we meteen opmerkten tussen de Casio CDP-130 en de Casio CDP-230, was het ontbreken van een LCD-scherm en een opnamefunctie. De Casio CDP-230 is voorzien van deze twee, maar helaas ontbreekt het de CDP-130 aan beide, wat in ieder geval voor een deel verklaart waarom de CDP-130 ruim €100 goedkoper is dan de CDP-230.

Casio CDP-130

goedkope digitale piano casio cdp 130 review kopen

Vergelijk prijzen Lees review

Voor sommigen is dit natuurlijk allemaal een kwestie van smaak. In plaats van functie keuzes te kunnen bevestigen met behulp van het LCD-scherm op de CDP-130, zal je verschillende opties moeten doorlopen via de ‘Function’-knop.

En als je een fantastisch muzikaal meesterwerk maakt, en die graag op wilt nemen en misschien exporteren naar een SD-kaart om later te spelen voor je vrienden of familie, dan kan dit gewoon niet bij de CDP-130. De Casio CDP-130 biedt veel goede opties, maar de mogelijkheid om op te nemen wat je speelt is er helaas niet één van.


Conclusie

De Casio CDP-230 is een erg mooie digitale piano die zeer betaalbaar is. Geweldig voor beginners, maar ook geschikt voor spelers die wat meer ervaren zijn (maar ook winkelen met een beperkt budget).

De CDP-230 is een interessante piano die het overwegen waard is als je op zoek bent naar een geweldige piano met leuke functies en een geweldig ingebouwd systeem om je te leren hoe je moet spelen.

digitale piano casio cdp 130 review
7.5 Totale Score
Perfect voor beginners

De Casio CDP-230 is een erg mooie digitale piano die zeer betaalbaar is. Geweldig voor beginners vanwege de vele functies waaronder een ingebouwd systeem om je te leren hoe je moet spelen. Dit brengt waardevolle oefenmogelijkheden samen waar je vele jaren plezier van kan hebben.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo