Casio Celviano AP-650 review

Casio Celviano AP-650

€1.199,00

Beste deal op: oostendorp-muziek.nloostendorp-muziek.nl
Casio Celviano AP-650 review
Casio Celviano AP-650 review
€1.199,00

Digitale piano’s worden vaak geplaagd door problemen met een gecomprimeerde sampling en voor de meeste professionele muzikanten voelen ze net aan als speelgoed voor kinderen. Zij kunnen alleen maar hun muziek ervaren door de klanken van een echte akoestische vleugelpiano. Digitalisering van muziek en de technologische ontwikkelingen van het nabootsen van akoestische pianogeluiden zijn de doos van Pandora van een van de langste worstelingen die fabrikanten van digitale piano’s niet alleen moeten onderzoeken, maar ook moeten bieden als ze hun digitale piano’s aan een groter publiek willen verkopen. Casio is een van die bedrijven die talloze uren heeft gespendeerd aan onderzoek hoe ze een solide digitale piano kunnen creëren die leeft en ademt als een echte akoestische vleugelpiano. Het resultaat van hun werk leidt tot de bekroning van de prestigieuze Casio Celviano AP-650 digitale vleugelpiano. Maar presteert hij echt zo goed om dat ook te leveren of is het een en al teleurstelling? Je ontdekt het in onze Casio Celviano AP-650 review.

Casio Celviano AP-650 review:

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:37 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bouwkwaliteit & keyboard

Voor het overgrote deel is de bouwkwaliteit uit de doos erg indrukwekkend. Het is een fantastisch mooie piano met een echte zwartgekleurde houten en een getextureerde afwerking. Alles in elkaar zetten ziet er misschien ontmoedigend uit, maar je hoeft simpelweg alleen maar de onderste pedalen inclusief een deel van het meubelstuk met gaten voor de zijpoten neer te zetten. Tot slot hoef je alleen maar de zijpoten vast te maken en hoogte schroeven aan de achterkant te schroeven. Het duurt zo’n 1,5 uur om alles in elkaar te zetten en dit is zonder twijfel een klus voor twee personen. Na de assemblage heb je een wonderlijk lichte piano (50 kg), wat indrukwekkend is als je nagaat hoe zwaar de vleugelpiano’s wegen die deze digitale versie wil imiteren. Het keyboard heeft prachtige synthetische ebbenhouten en ivoren toetsen die een authentiek gevoel van een echte vleugelpiano biedt. We kwamen tot deze conclusie door hem te vergelijken met de Steinway Model C 1890. Dat is erg indrukwekkend om een echt akoestisch vleugel keyboard te simuleren.

Beste Casio Celviano AP-650

Het keyboard zelf heeft drie in plaats van twee sensors op een gewogen hammer-action keyboard met 88 toetsen, wat de druk van een echte piano goed nabootst. Er is meer druk aan de onderkant van het keyboard en de toetsen worden lichter aan de top. Tijdens het spelen van een muziekstuk was de weerstand precies zoals het hoorde te zijn, wat erg belangrijk is, aangezien dit het meest belangrijke onderdeel van een digitale piano ook beïnvloedt, namelijk het geluid.

Geluid van de Casio Celviano AP-650

Het geluid is waar alles om draait. De AiR geluidsbron van Casio heeft samples van vleugelpiano’s op verschillende drukniveaus om de klankverandering op de juiste manier na te bootsen. Dit systeem is bekend als het gepatenteerde Linear Morphing System van Casio welke de basis voor de AiR creëert en een realisme biedt dat je alleen in een echte akoestische vleugelpiano terug zult vinden. Er is ook een geavanceerde demper simulatie, waar we erg blij verrast mee waren en alleen tegen aanliepen toen we een liedje aan het spelen waren. Tijdens het indrukken van één van de drie pedalen (Demper, Zacht en Sostenuto) konden we de akoestische verandering horen tijdens het terug laten komen van de pedalen in plaats van een ruwe geluidssample die plotseling van normaal naar zacht verandert. Dit geavanceerde niveau van Akoestische Resonantie DSP technologie is de primaire magie van deze feature. We waren verrast dat de hamer reactie compenseert hoeveel tijd het zou nemen voor een echte hamer om de akoestische snaren aan te raken en dit alles zorgt voor een realistisch gevoel dat we erg op prijs stelden. Er is ook een zogenaamde Key-Off Simulator, wat de resonantie aanpast afhankelijk van hoe snel je je vingertoppen van de toetsen afhaalt. Er is echte resonantie in toetsaanslagen wat direct opgemerkt zal worden door middenklasse tot geavanceerde pianisten met een ontwikkeld gevoel voor geluid.

Casio Celviano AP-650 kopen

Casio bereikt een zeer goed realisme van een akoestische vleugelpiano met het design, het gevoel van de toetsen en het geluid van hun AiR systeem op het gebied van wat de meeste mensen zoeken in een digitale piano. Ze hadden daar kunnen stoppen, maar ze gaan nog een stap verder met ‘deksel simulatie’. Je kan kiezen uit vier resonantie simulator instellingen, namelijk deksel gesloten, deksel lichtjes geopend, deksel volledig open en deksel verwijderd. Er is zoveel verscheidenheid op het gebied van welk geluid je wilt en hoe je wilt dat dit geluid klinkt, dat we altijd het gevoel hadden dat we een echte akoestische vleugelpiano hadden die geavanceerd was. De eigenlijke deksel die meegeleverd wordt is mooi en het volume van de piano lijkt erg goed voor het spelen. Het geluid zelf wordt versterkt door twee 30W versterkers aan beide kanten van de piano en dit voelde net luid genoeg met een piek van bijna 101.8 dB tijdens een fortissimo. Als iemand om wat voor reden ook maar luider wil spelen met de piano, dan is het goed om te weten dat je een versterker aan kan sluiten via de ¼-inch koptelefoon uitgang en dat gebruiken voor speaker output voor een grote concerthal.

Andere features

De Casio Celviano AP-650 wordt geleverd met veel extra features die gefocust zijn op leraren en serieuze studiomuzikanten. Zo kan je het keyboard in twee stukken verdelen, zodat de leraar eindelijk samen kan spelen met de leerling. Dit is een flexibiliteit die je niet in een echte akoestische piano zal vinden. Op het besturingspaneel vind je de begeleidingen en verscheidene instrumenten terug. Van fluiten tot violen. Het kan allemaal gespeeld worden met een sampling realisme. Als je meer instrumenten nodig hebt, dan kan je de Casio piano makkelijk verbinden met Ableton Live en een instrument DSP gebruiken om meer muziek te creëren. Nog een geweldige feature van de Casio Celviano AP-650 is de ’transpose’ optie, waarmee je octaven kan verplaatsen en de stijl van je geluid nog meer aan kan passen zonder te complex te worden. Ook heeft deze piano een MIDI in/out dus personen die gek zijn op synthesia kunnen dit gebruiken om hun favoriete liedjes te leren zonder dat daar speciale drivers voor nodig zijn. Voor de serieuze muzikanten die een kwalitatief album willen maken is het goed om te weten dat je rechtstreeks op kan nemen op de Song Recorder of naar de USB poort A/B. Er zijn verscheidene instrumenten te vinden in het geheugen van de piano, maar het wordt nu wel eens tijd dat digitale piano fabrikanten iets innovatiefs implementeren om muziek rechtstreeks van de website van bijvoorbeeld Casio af te halen en op de piano te zetten. Er is nog geen fabrikant die gebruikt maakt van de volledige potentie van instrumentgeheugen en download mogelijkheden van de PC.

Goedkoopste Casio Celviano AP-650 kopen

USB & onderhoud

Er is één probleem waar we tegen aan liepen met de Casio Celviano AP-650 op het gebied van USB opnames. Het verbinden en de USB flashen mislukte twee keer en na meer dan 30 minuten gewacht te hebben haalde we de stekker uit het stopcontact. De derde keer deed hij wel wat hij moest doen en daarna hebben we ook geen problemen meer gehad. Het gebruik van andere merken of hoeveelheid geheugen leek niks uit te maken. We weten niet of dit een probleem was die alleen voorkwam in onze unit of dat dit een algemeen probleem is. De stroom verbreken terwijl de piano geen informatie naar de USB schrijft is echter geen probleem. Als het meer dan vijf minuten duurt, dan moet je mogelijk de stekker van je piano uit het stopcontact halen (opmerking: dit is uiteraard iets dat je op eigen risico moet doen en als je bang bent dat er iets met je piano gebeurt, neem dan eerst contact op met de klantenondersteuning voordat je de stekker uit het stopcontact haalt).

Het onderhouden en schoonmaken van de Casio Celviano AP-650 is erg simpel. In tegenstelling tot een akoestische vleugelpiano heb je niet iemand nodig die je snaren moet stellen en je hoeft je ook niet druk te maken dat een stuk van de interne demper kapot gaat. Voor het schoonmaken heb je een vochtige doek nodig en een droogdoek om alles direct droog te maken. Zorg er ook voor dat je het deksel voor de toetsen sluit wanneer je de piano niet gebruikt, aangezien dit voorkomt dat stof en vuil tussen de toetsen valt.

Goedkoopste Casio Celviano AP-650

Conclusie Casio Celviano AP-650 review

Casio gelooft zoveel in de AP-650 dat ze hem op de markt brengen als een digitale vleugelpiano in plaats van gewoon een digitale piano, wat gebruikelijk is voor concurrenten en ook het geval was bij de voorgangers van deze piano. Dit geeft duidelijk aan dat ze veel vertrouwen hebben in de piano en het geluid die hij creëert. De Casio Celviano AP-650 is een monumentale prestatie en niet alleen voor Casio, maar voor alle piano fanaten en enthousiastelingen wereldwijd. Het realisme van de noten, de harmonie van de pedaalresonantie, de vluchtige nuances van de druk op de toetsen en nog veel meer sterke punten maken dit een uitstekende digitale piano. De Casio Celviano AP-650 is verkrijgbaar voor €1299.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 2024/06/23 3:37 pm
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo