Een digitale piano tweedehands kopen: 5 belangrijke tips

Hoewel we hier meestal praten over het kopen van een digitale piano, gaat het in deze post hoofdzakelijk over het digitale piano tweedehands kopen. Of het nu een akoestische of digitale piano is, er zijn altijd een paar cruciale elementen waarop je moet letten bij het kiezen van een piano. Bedenk dat je geen Steinway moet hebben om een goede piano te hebben, en dan zullen de volgende tips een uitstekend hulpmiddel zijn voor iedereen die op zoek is naar een gebruikte piano.

 

»»Digitale piano kopen ? Lees onze tips om de juiste keuze te maken»»

»» Klik hier voor het tweedehands aanbod van Bax-Shop

 • Prijs
  Hoewel ik meestal niet in ga op de prijs van piano’s, is het cruciaal om rond te kijken naar de beste prijzen wanneer je op zoek bent naar een gebruikte piano. Het eerste dat ik meestal doe is online eens rondkijken. Als je iets koopt van digitale aard is het online kopen meestal de beste keuze.
  Online kan je goed rondkijken en jouw piano kopen op de goedkoopste website. Als je een akoestische piano koopt kan je het best online rondkijken en hem dan ergens in de  buurt kopen, want transportkosten voor zware piano’s kunnen oplopen tot de helft van de prijs van de piano zelf. Als je bij een plaatselijke handelaar koopt krijg je meestal gratis thuisbezorging.

 

 • Staat van de piano
  Het is meestal het beste om iets te kopen dat op geen enkele manier gerenoveerd is, zeker als je een digitale piano koopt. Nog iets dat ik ouders en andere pianisten altijd aanraad is om de voorgeschiedenis van de piano zoveel mogelijk te achterhalen. Dingen zoals ontvangstbewijzen, aankoopdata en garantiebewijzen zijn interessant.  Zorg er voor dat je absoluut zeker bent dat de piano goed werkt voordat je hem koopt, want meestal is het moeilijk om een tweedehands piano in te ruilen.

»» Klik hier voor het tweedehands aanbod van Bax-Shop

 

 • Klank 
  Goede piano’s, zowel elektrisch als akoestisch, verliezen heel zelden hun klank. Als ze goed verzorgd worden kan een goede akoestische piano echt eeuwig meegaan. Neem je tijd en bespeel de piano om zeker te zijn dat elke toets en elke functie werkt op een elektrische piano. Neem indien mogelijk ook je eigen luidsprekersysteem mee als je van plan bent om je piano aan te sluiten op luidsprekers.

 

 • Merken
  Maak niet de vergissing om een piano van een B-merk te kopen omdat deze goedkoper is of er beter uitziet dan een andere piano. Blijf bij de bekende merken zoals Roland, Yamaha, Casio en Korg, deze steken goed in elkaar en hebben een sterke klantenservice. Bekijk ook het modeltype, want op beëindigde modelreeksen geeft het bedrijf vaak geen garantie meer.

 

 • Wees alert
  één van de problemen die ik vaak te horen krijg van ouders en pianisten is dat ze opgelicht worden door verdachte pianoverkopers. Ik koop bijna altijd mijn piano’s van gerespecteerde bedrijven zodat ik kan genieten van de bescherming en reputatie die bij een kwaliteitsbedrijf hoort. Hoewel EBay een uitstekend platform is voor het kopen en verkopen van producten, vermijd ik ze vaak voor het aankopen van dure digitale piano’s. Als je toch voor Ebay kiest, zorg er dan voor dat je van iemand koopt met uitstekende feedback. Dit is vaak de enige manier om te zien of een derde partij betrouwbaar is op het internet.

 

In het algemeen is de aankoop van een tweedehands piano een goede optie, zeker als je wat geld wil besparen. Veel kopers vinden vaak een ‘koopje’ wanneer ze op zoek zijn naar een piano die moet voldoen aan hun noden. Gebruik bovenstaande tips en gebruik je gezond verstand. Bekijk ook eens onze homepage en andere artikels als je een digitale piano wil kopen, zo vind je zeker de piano die het best bij je past.

»» Klik hier voor het tweedehands aanbod van Bax-Shop

 

Een alternatief voor een tweedehands digitale piano?
Ga voor een goedkope keyboard of goedkope digitale piano.

 

 


Vergelijk nu prijzen bij:
4 Opmerkingen
 1. Beste heer, mevrouw,

  Graag wilde ik mijn digitale piano verkopen: Roland HP201-EMP (serial nr. ZX80782).
  Ik heb de piano een tweetal maand geleden gekocht voor 650€.
  Zou u mij kunnen vertellen of u interesse heeft in deze piano (+ krukje)?

  Graag hoor ik van u.

  Mvg
  Caroline Celie
  0624826393

 2. Hoi Caroline is deze nog te koop en wat is de vraagprijs en kleur
  Groetjes Evan

 3. Goedenavond
  Eigenlijk, Ik ben op zoek voor een gebruikt Kawai ES110 piano om te kopen, Ik wil wel vragen als je een hebt?
  Met mijn vriendelijke groetjes

 4. Ik hoor een piep als ik mijn piano aanzet (korg)

  Is hier iets aan te doen?

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo