Een digitale piano tweedehands kopen: 5 belangrijke tips

Hoewel we hier meestal praten over het kopen van een digitale piano, gaat het in deze post hoofdzakelijk over het digitale piano tweedehands kopen. Of het nu een akoestische of digitale piano is, er zijn altijd een paar cruciale elementen waarop je moet letten bij het kiezen van een piano. Bedenk dat je geen Steinway moet hebben om een goede piano te hebben, en dan zullen de volgende tips een uitstekend hulpmiddel zijn voor iedereen die op zoek is naar een gebruikte piano.

»» Klik hier voor het tweedehands aanbod van Bax-Shop

 • Prijs
  Hoewel ik meestal niet in ga op de prijs van piano’s, is het cruciaal om rond te kijken naar de beste prijzen wanneer je op zoek bent naar een gebruikte piano. Het eerste dat ik meestal doe is online eens rondkijken. Als je iets koopt van digitale aard is het online kopen meestal de beste keuze.
  Online kan je goed rondkijken en jouw piano kopen op de goedkoopste website. Als je een akoestische piano koopt kan je het best online rondkijken en hem dan ergens in de  buurt kopen, want transportkosten voor zware piano’s kunnen oplopen tot de helft van de prijs van de piano zelf. Als je bij een plaatselijke handelaar koopt krijg je meestal gratis thuisbezorging.
 • Staat van de piano
  Het is meestal het beste om iets te kopen dat op geen enkele manier gerenoveerd is, zeker als je een digitale piano koopt. Nog iets dat ik ouders en andere pianisten altijd aanraad is om de voorgeschiedenis van de piano zoveel mogelijk te achterhalen. Dingen zoals ontvangstbewijzen, aankoopdata en garantiebewijzen zijn interessant.  Zorg er voor dat je absoluut zeker bent dat de piano goed werkt voordat je hem koopt, want meestal is het moeilijk om een tweedehands piano in te ruilen
 • Klank 
  Goede piano’s, zowel elektrisch als akoestisch, verliezen heel zelden hun klank. Als ze goed verzorgd worden kan een goede akoestische piano echt eeuwig meegaan. Neem je tijd en bespeel de piano om zeker te zijn dat elke toets en elke functie werkt op een elektrische piano. Neem indien mogelijk ook je eigen luidsprekersysteem mee als je van plan bent om je piano aan te sluiten op luidsprekers.
 • Merken
  Maak niet de vergissing om een piano van een B-merk te kopen omdat deze goedkoper is of er beter uitziet dan een andere piano. Blijf bij de bekende merken zoals Roland, Yamaha, Casio en Korg, deze steken goed in elkaar en hebben een sterke klantenservice. Bekijk ook het modeltype, want op beëindigde modelreeksen geeft het bedrijf vaak geen garantie meer.
 • Wees alert
  één van de problemen die ik vaak te horen krijg van ouders en pianisten is dat ze opgelicht worden door verdachte pianoverkopers. Ik koop bijna altijd mijn piano’s van gerespecteerde bedrijven zodat ik kan genieten van de bescherming en reputatie die bij een kwaliteitsbedrijf hoort. Hoewel EBay een uitstekend platform is voor het kopen en verkopen van producten, vermijd ik ze vaak voor het aankopen van dure digitale piano’s. Als je toch voor Ebay kiest, zorg er dan voor dat je van iemand koopt met uitstekende feedback. Dit is vaak de enige manier om te zien of een derde partij betrouwbaar is op het internet.

In het algemeen is de aankoop van een tweedehands piano een goede optie, zeker als je wat geld wil besparen. Veel kopers vinden vaak een ‘koopje’ wanneer ze op zoek zijn naar een piano die moet voldoen aan hun noden. Gebruik bovenstaande tips en gebruik je gezond verstand. Bekijk ook eens onze piano homepage en andere artikels als je een digitale piano wil kopen, zo vind je zeker de piano die het best bij je past.

»» Klik hier voor het tweedehands aanbod van Bax-Shop

Een alternatief voor een tweedehands digitale piano?
Ga voor een goedkope keyboard of goedkope digitale piano.

Een tweedehands digitale piano of een nieuwe kopen? Wat is beter?

Wanneer het tijd wordt om een digitale piano te kopen vragen mensen zich vaak af of het slimmer is om een tweedehands digitale piano te kopen of dat het beter is om een volledig nieuwe aan te schaffen. En alhoewel er altijd de kans is dat iets gebruikt kopen kan leiden tot een digitale piano die een ‘citroen’ is, is de waarheid dat een hoop mensen ervoor kiezen om geld te besparen en een tweedehands digitale piano kopen.

Dat betekent echter niet meteen dat het de beste keuze is. Daarom zullen we in dit artikel de voor- en nadelen van een tweedehands digitale piano en nieuwe piano naast elkaar leggen. We zullen de potentiële voordelen van online en lokaal kopen bespreken en zelfs de mogelijkheden van het volgen van beide routes uitleggen. Tot slot zullen we vijf digitale piano’s opnoemen die gebruikers zouden moeten overwegen wanneer ze hun eerste digitale piano gaan kopen (nieuw of tweedehands).

Een tweedehands digitale piano kopen

Het eerste overduidelijke voordeel van het kopen van een tweedehands digitale piano is zeker weten de prijs. Direct wanneer de piano de winkel verlaat daalt de waarde van het muziekinstrument drastisch met een percentage van 15 tot 20%. Hoe meer de piano gebruikt wordt, hoe meer de prijs daalt (net als elke andere technologie), dus het is relatief simpel om verscheidene gebruikte piano’s te vinden voor de helft van de nieuwe verkoopprijs. Dus als je budget niet hoog genoeg is om de digitale piano van je dromen te kopen, maar je hem nog steeds wilt hebben, dan kan kiezen voor een tweedehands product een wijze keuze zijn. Wanneer je een aanbieding ontdekt die je interessant vindt, dan zijn er uiteraard een aantal dingen die je voorzichtig moet evalueren voordat je overgaat tot een aankoop.

Tweedehands Digitale Piano kopen
 • De gesteldheid: Hoe een digitale piano er aan toe is, is zeer belangrijk en dan hebben we het niet alleen over de esthetica, maar ook de algehele gesteldheid van de onderdelen. Je moet aandacht besteden aan elk krasje of schade die zichtbaar is aan de buitenkant of verstopt zit onder het chassis. De knoppen, schuifregelaars, wielen, en elke van de 88 toetsen. Ideaal is ook om alle primaire functies van de digitale piano te testen, om ervoor te zorgen dat hij aan je verwachtingen voldoet en je meer dan tevreden bent met het geluid en gevoel.
 • De garantie: Bij alle elektronische apparaten is er kans op storingen of gebreken en digitale piano’s zijn geen uitzondering, dus een product kopen waar de garantie nog niet van verlopen is of een niet goed geld terug garantie heeft geniet zeker de voorkeur. Op deze manier voorkom je dat je een hoop geld spendeert aan een tweedehands digitale piano die gerepareerd moet worden. Om deze reden is het een goed idee om producten van een gerenommeerde webshop te kopen die tweedehands producten aanbiedt, aangezien je bij een individueel vaak geen garantie en geld terug garantie krijgt.
 • De accessoires: Let ook op de bijgevoegde producten, zoals het sustainpedaal, AC adapters, muziekstandaarden of meubelstandaarden. Zorg er ook voor dat alle akkoorden, kabels, handleidingen en cd’s compleet zijn. Probeer korting te krijgen als er iets mist.
 • De prijs: Niemand geeft dingen gratis weg, dus pas op met extreem lage prijzen of neem je tijd om de machine eerst meerdere keren te testen voordat je deze koopt. Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dat vaak ook zo. Kijk online wat de gemiddelde tweedehands prijs van je favoriete piano is en kijk dan voor een mooie aanbieding in die prijsklasse.

Een nieuwe piano kopen

Er zijn een aantal voordelen als je in plaats van een gebruikte piano een nieuwe koopt. Dit is bijvoorbeeld de garantie, maar ook de potentiële kortingen die je kan krijgen wanneer een vernieuwde versie van een digitale piano op de markt komt (en het oude model voor een gereduceerde prijs wordt verkocht). Als je ervoor kiest om een nieuwe piano te kopen, dan zal je uiteraard kunnen genieten van het gevoel dat je de eerste bent die hem uit de doos haalt en ermee speelt. Wanneer je een nieuwe piano koopt (zowel online als lokaal) zijn er een aantal dingen die je in de gaten moet houden om de beste waarde voor je geld te krijgen (en zo min mogelijk te spenderen).

Goedkoopste Tweedehands Digitale Piano
 • De garantie: Wederom willen we duidelijk maken dat het eerste voordeel van het kopen van een nieuw product uiteraard de garantie is die zowel door de winkel en de fabrikant wordt aangeboden. Veel bedrijven bieden een verlengde garantieperiode (waarbij een garantie van een jaar vaak met een paar jaar wordt verlengt, alhoewel dit verschilt per winkel), wat inhoudt dat je je de komende jaren niet te druk hoeft te maken over potentiële gebreken of storingen.
 • De bundels: Wanneer retailers en onlinewinkels te veel units op voorraad hebben, dan verlagen ze vaak de prijzen om hun magazijn zo snel mogelijk te legen. Je kan vaak geweldige piano’s voor het geld vinden wanneer dit gebeurt en vaak zelfs in handige bundels met de belangrijkste en minder belangrijke accessoires (bankjes, lampen en meer).
 • Inruilen: Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe digitale piano in een lokale winkel te kopen, dan kan je zelfs proberen om je oude piano in te ruilen voor een mooie korting op de nieuwe. Dit is heel normaal in ‘offline’ winkels, maar het begint ook steeds populairder bij webshops te worden. Deze inruilactie zal waarschijnlijk niet overwogen worden door de winkelier wanneer je een tweedehands digitale piano koopt.
 • Retourneren: Sommige winkels en dan vooral webshops bieden klanten een 30 dagen niet tevreden geld terug garantie voor hun nieuwe producten. Dit betekent dat als je een gloednieuwe digitale piano koopt en er niet blij mee bent, je je geld terug kan krijgen. Dit is een voordeel die bijna niemand aan zal bieden voor een tweedehands digitale piano.

Dus om dit verhaal op te sommen. Als je wilt winkelen met veel minder zorgen, dan is het kiezen voor een nieuwe digitale piano nog steeds aanbevolen. Alhoewel je met een tweedehands digitale piano veel geld kan besparen, zijn er online ook nog steeds mooie aanbiedingen voor nieuwe digitale piano’s te vinden. Dit is vooral het geval wanneer winkels oude producten verkopen nadat nieuwe versies van deze instrumenten op de markt verschenen zijn.

Zou ik online moeten kopen?

In de laatste jaren is online winkelen net zo normaal als ademen geworden. Alhoewel lokale winkels maar al te graag de mogelijkheid aangrijpen om je iets te verkopen, groeit het e-commerce fenomeen elke dag meer en meer en wordt er succesvol een groter publiek dan ooit te voren bereikt.

Het voordeel van online kopen is simpel. Je zoekt, klikt, betaalt en je bent klaar. Na een paar dagen of soms zelfs de volgende dag arriveert je piano en ben je er helemaal klaar voor. En als je het van een gerenommeerde winkel hebt gekocht, dan kan je niet alleen recensies van klanten voor de aankoop lezen, maar ook klantenservice via de telefoon, email, of live chat ontvangen als er iets mis gaat.

Het nadeel van online kopen is duidelijk. Je hebt totaal geen interactie met een verkoper. Als je in een lokale winkel koopt, dan kan je een piano expert allemaal vragen stellen over het instrument en ook het retourbeleid. Hij of zij kan je daarnaast ook aanbevelingen geven. Dus dat aspect verlies je zeker weten wanneer je online koopt.

Tegelijkertijd kan je wanneer je met je telefoon of computer koopt ook kijken welke piano’s er zeer waarschijnlijk beschikbaar zijn in je lokale gebied. En als je de piano niet lokaal kan proberen, dan is het fijn om te weten dat je hem online kan kopen en als je om wat voor reden niet blij bent, je de piano kan retourneren en al het geld terugkrijgt (dit verschilt per website, dus controleer altijd het beleid van elke online retailer op het gebied van aankoop, verzending en retourneren).

Tweedehands Digitale Piano kopen

Welke piano zou ik moeten kopen?

Tot slot willen we om dit artikel af te sluiten, je ook een lijst met vijf geweldige digitale piano’s geven waar wij van denken dat die goed zijn voor beginners en de middenklasse.

Ontdek ze in onze #1 beste digitale piano koopgids.

4 Opmerkingen
 1. Beste heer, mevrouw,

  Graag wilde ik mijn digitale piano verkopen: Roland HP201-EMP (serial nr. ZX80782).
  Ik heb de piano een tweetal maand geleden gekocht voor 650€.
  Zou u mij kunnen vertellen of u interesse heeft in deze piano (+ krukje)?

  Graag hoor ik van u.

  Mvg
  Caroline Celie
  0624826393

 2. Hoi Caroline is deze nog te koop en wat is de vraagprijs en kleur
  Groetjes Evan

 3. Goedenavond
  Eigenlijk, Ik ben op zoek voor een gebruikt Kawai ES110 piano om te kopen, Ik wil wel vragen als je een hebt?
  Met mijn vriendelijke groetjes

 4. Ik hoor een piep als ik mijn piano aanzet (korg)

  Is hier iets aan te doen?

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo