Beste digitale vleugelpiano kopen

Digitale vleugelpiano’s zijn prachtige onderscheidende instrumenten die alle eigenschappen en functies bieden waar een serieuze pianospeler naar op zoek is. Deze piano’s zijn ideaal voor personen die alle kwaliteiten en sierlijkheid willen ervaren die een vleugelpiano kan bieden, terwijl ze daarnaast kunnen profiteren van de voordelen die een digitaal instrument heeft.

beste digitale vleugel kopen

Een lagere kostprijs, minder onderhoud, uiteenlopende functies en nog veel meer is hetgeen wat pianobeginners en experts kunnen ontdekken wanneer ze de beste digitale vleugel kopen.

Deze instrumenten geven je een realistisch gevoel en is daardoor de een na beste optie voor pianisten die op zoek zijn naar een vleugelpiano. Er is een hoop variëteit met deze soort piano’s, zodat je eentje kan kiezen die perfect binnen je budget past en voldoet aan je wensen en smaak. Laten we eens kijken waar je op moet letten als de beste digitale vleugel wilt kopen.


Wat zijn de verschillen tussen de vleugel- vs buffetpiano

Voordat je een piano uitkiest, is het belangrijk om de basisverschillen tussen twee van de meest populaire soorten te begrijpen, waarmee we de vleugel- en buffetpiano bedoelen. Wanneer je de details van deze soorten begrijpt, zal het je helpen om een weloverwogen beslissing te maken.

1

Gewicht en afmetingen

Een vleugelpiano is meestal zwaarder, tussen de 250 tot 500 kg, terwijl een buffetpiano tussen de 150 tot 250 kg weegt. Buffetmodellen nemen ook minder ruimte in beslag vergeleken met een vleugelpiano en als je geen ruimte in overvloed hebt, dan zal dit een belangrijk overwegingspunt worden. Vleugelpiano’s nemen normaal gesproken een hoop ruimte in beslag.

2

Verplaatsen

Door zijn zwaardere gewicht en grotere afmetingen is het veel moeilijker om een vleugelpiano te verplaatsen en al helemaal als je nauwe deuropeningen hebt. Bij een vleugelpiano moet je voor verhuizen al snel professionele verhuizers inhuren en de prijs voor deze personen kan aardig oplopen om je instrument verzekerd te verplaatsen. Dit is veel makkelijker met een buffetpiano.

3

Prijsverloop

Buffetpiano’s dalen sneller in prijs vergeleken met hun vleugel tegenhangers. Dit minpunt kan echter ook een voordeel zijn voor kopers, aangezien je door deze prijsdaling een jonger instrument kan kopen dan bij een vleugel.


Waar moet je naar zoeken voor de beste digitale vleugel?

De beste digitale vleugel biedt het gevoel en de uitstraling van een traditionele vleugelpiano, maar hij heeft een lager prijskaartje (alhoewel het instrument nog steeds prijzig is) en kleinere afmetingen. Maar al deze piano’s zijn niet hetzelfde en daarom is het belangrijk om een kijkje te nemen naar essentiële factoren en eigenschappen wanneer je overweegt om een te kopen.

1

Afmetingen

Wanneer je de beste digitale vleugel wilt kopen, dan kan je zowel modellen met normale afmetingen als babymodellen vinden. Ruimte is iets wat we niet altijd in een huis hebben en dat kan daarom een belangrijk overwegingspunt worden. Als ruimte geen probleem, dan hoef je niet op de afmetingen te letten. Is ruimte echter een luxe, dan kan je nog steeds prachtige instrumenten vinden. Er zijn verschillende afmetingen beschikbaar en ze verschillen per model en merk.

2

Prijs

Alhoewel een digitale vleugelpiano niet goedkoop is, is er een groot verschil vergeleken met de akoestische tegenhanger. Je moet echter opletten dat een duurdere digitale vleugel niet direct beter hoeft te zijn dan een goedkoper model.

3

Materiaal en duurzame constructie

Aangezien je waarschijnlijk niet van plan bent om je piano regelmatig te vervangen (wat logisch is vanwege het hoge prijskaartje), moet je een instrument kopen met duurzaam materiaal en constructie, waar je jarenlang van kan genieten.

beste digitale piano vleugel

Een kwalitatief houten of glasvezel constructie is ideaal, gecombineerd met een kwalitatief klavier. Tijdens je zoektocht zal je ook zeker instrumenten tegenkomen met een goedkopere plastic constructie, die je zeer waarschijnlijk veel sneller zal moeten vervangen. Daarnaast moet je ook vervangingskosten overwegen. Dit kan je bepalen met het gebruikte materiaal en of de vervanging van bepaalde onderdelen zoals toetsen niet erg duur zijn.

4

Klavier

Nog een belangrijk punt dat serieuze pianospelers moeten overwegen voordat ze de beste digitale vleugel kopen, is controleren of de piano een volledig en realistisch klavier heeft. Dit betekent dat toetsen een realistisch gevoel en aanraking hebben. Gevoeligheid, reactie van toetsen en gewogen hammer action is iets waar pianospelers op dienen te letten om effectief te kunnen leren, oefenen en optreden.

5

Klanken en geluid

beste digitale vleugel kopen

Een ander overwegingspunt dat erg belangrijk is, is uitzoeken of je digitale vleugelpiano een realistisch geluid en klankkwaliteit biedt dat in de buurt komt van een echte akoestische piano. De meeste digitale instrumenten hebben een ingebouwde technologie en realistische sampling die je nauwkeurige geluiden en klanken geeft en een koper moet op zoek gaan naar zulke instrumenten.

6

Connectiviteit

Er worden verschillende connectiviteitsfuncties geboden bij verschillende merken en modellen. Sommige bieden mogelijk USB, MIDI, AUX inputs/outputs en koptelefoon aansluitingen. Dus kies de beste digitale vleugel uit die de connectiviteit heeft die bij je wensen en behoeften past.

7

Uitstraling

beste digitale vleugel kopen

Dit is niet een cruciale factor, maar wanneer je de beste digitale vleugel gaat kopen, dan wil je er niet een hebben die je elke keer moet opbergen. Dit is uiteraard niet een optie en daarom moet je op zoek gaan naar iets dat de decoratie in je woonkamer aanvult en er niet als een lelijk eendje uitspringt.

Het is dus niet een belangrijk punt, maar aangezien dit een instrument is dat je op een locatie zal plaatsen in het huis waar hij het middelpunt van de aandacht is en de andere meubelstukken in je huis aanvult, wordt dit hierdoor een belangrijk punt.

Dus een mix van eigenschappen, functionaliteit, kwaliteit en uitstraling zal resulteren in de beste digitale pianovleugel voor je behoeften.


De beste digitale vleugelpiano van dit moment

Yamaha CLP-665GP PE

beste digitale vleugel Yamaha CLP-665GP

Prijzen vergelijken


Roland GP-7 PE V-Piano Grand

beste digitale vleugel piano kopen roland GP-7 PE V-piano Grand

Prijzen vergelijken


Yamaha CLP-695GP PE

Yamaha CLP-695GP PE

Prijzen vergelijken

Hoe moet je een digitale vleugelpiano onderhouden?

Digitale vleugelpiano’s verschillen niet een hoop van digitale piano’s op het gebied van onderhoud. Net als digitale piano’s hoeven ze niet regelmatig gestemd te worden en zijn daardoor dus veel makkelijker om te onderhouden. Ondanks dit feit zijn er verschillende dingen waar je op moet letten als je wilt dat je instrument goed blijft werken.

Beste Digitale Vleugel kopen

Een aantal tips zijn:

 • Wanneer je je piano gaat plaatsen, overweeg dan een plek waar hij altijd kan blijven staan.
 • Vermijd een plek waar hij blootgesteld zal worden aan direct zonlicht.
 • Te veel warmte is ook niet goed voor je piano.
 • Pas op wanneer je dit instrument in je kamer plaatst. Laat vloeistof en voedingsresten er niet op vallen. Vermijd in de buurt eten en drinken van je piano.
 • Daarnaast is het belangrijk om het klavier regelmatig schoon te maken. Maar stof het instrument niet af zoals je bank of andere meubelstukken. Het instrument is erg gevoelig en een te ruige behandeling kan hem beschadigen.
 • Gebruik tijdens het schoonmaken altijd een droge, schone doek en vermijd blootstelling aan water. Neem eerst een kijkje naar de instructies voordat je je instrument schoonmaakt.
 • Ook tijdens het gebruik moet je voorzichtig zijn. Zorg er onder andere voor dat je een stopcontact gebruikt dat in goede staat verkeerd.
 • Haal de stekker uit het stopcontact wanneer je de piano niet gebruikt.
 • Zorg voordat je de stekker er uithaalt dat het instrument uit staat.
 • Houd de akkoorden, toetsen en andere onderdelen van het instrument in de gaten en als je schade opmerkt, koop dan vervangingsonderdelen.
 • Vermijd het gebruik van de piano als onderdelen beschadigd zijn.
 • Als vervanging of reparaties nog onder de garantie vallen, stuur het instrument dan naar de fabrikant.
 • Probeer niet zelf een piano te repareren als je hier geen verstand van hebt.
 • Bel altijd een professionele pianotechnicus en expert voor reparaties en onderhoud.

Hoe een piano vleugel veilig verhuizen?

Je vleugelpiano is niet bepaald makkelijk om te verplaatsen en er is een goede planning en een hoop hulp vereist om hem zonder te beschadigen en veilig te verplaatsen. Veiligheid is de primaire zorg wanneer je dit zware en dure instrument verplaatst, dus hieronder zullen we een aantal tips met je delen.

 • Je hebt mogelijk hulp nodig van professionele verhuizers, maar als je het alleen wilt doen, dan heb je meer handen nodig om hem zonder risico te verplaatsen.
 • Bekijk de afmetingen van je digitale vleugel voordat je hem verplaatst naar de nieuwe locatie en zorg ervoor dat er voldoende ruimte voor het instrument is.
 • Definieer een route voordat je begint om de piano op zijn eindlocatie te krijgen.
 • Zorg dat je het juiste gereedschap hebt, waaronder kussens, handschoenen, plastic bedekking, etc.
 • Om te voorkomen dat je je piano beschadigt, moet je het instrument goed inpakken in plastic of andere geschikte dekens.
 • Bescherm je vloer ook tijdens het verplaatsen, vooral met een houten vloer.
 • Draag handschoenen om te voorkomen dat de piano uit je handen glipt.
 • Een voordeel met een digitale vleugelpiano, is dat je je niet te veel zorgen hoeft te maken over de onderdelen binnenin. Een digitale piano hoeft niet gestemd te worden en daarom is er weinig risico voor de klanken en geluiden van deze piano’s.
 • Verplaats de piano zoveel mogelijk overeind en alleen op de zij door deuropeningen.
 • Probeer niet te haasten. Neem af en toe een pauze tussendoor en zorg ervoor dat je geen andere plannen hebt.

Conclusie

Digitale vleugelpiano’s zijn in de laatste jaren erg populair geworden bij pianobeginners en serieuze pianospelers. Ze willen leren en spelen met een aanslaggevoeligheid, snelle reactie en geluidssysteem dat in de buurt komt van een akoestische vleugelpiano, maar die vanwege kosten, ruimte, onderhoud en andere beperkingen een akoestisch instrument niet konden kopen.

Digitale vleugels zijn een geschikte oplossing voor zulke pianisten. Als je goed kijkt naar wat je kan verwachten bij deze piano’s en wat je nodig hebt, dan zal je zonder problemen een merk of model digitale vleugel kunnen kopen die bij je wensen en behoeften past.

Bekijk ook:

Geschiedenis van de piano vleugel

Als je van plan bent om een antieke of nieuwere maar gebruikte piano te kopen, dan is het belangrijk om naar de geschiedenis van het instrument te vragen. De meeste personen die vleugelpiano’s verkopen weten wat dit is, aangezien de meeste eigenaren van deze prijzige instrumenten deze goed onderhouden. Als een verkoper niet aangeeft dat een onderhoudsgeschiedenis beschikbaar is, dan is het belangrijk om hier naar te vragen. Is deze niet beschikbaar, dan kan je het instrument beter niet kopen, aangezien je niks weet over de geschiedenis. De punten hieronder zijn de belangrijkste waar je op moet letten in het onderhoudsboekje.

Stemmen: De meeste professionals raden aan om een vleugelpiano twee keer per jaar te laten stemmen. Zelfs als je hem alleen maar voor de decoratie gebruikt zou je hem tenminste een keer per jaar moeten laten stemmen. Voor meer vochtige gebieden zou je een piano die regelmatige bespeeld wordt zo’n vier keer per jaar moeten laten stemmen. Zorg ervoor dat er voldoende stemmomenten in de geschiedenis staan, want anders zal het erg lastig zijn om met dit instrument te spelen.

– Inspectie: Een piano met een goede onderhoudsgeschiedenis zal tenminste een keer per jaar of om het jaar geïnspecteerd zijn.

– Reparaties: Als er reparaties uitgevoerd zijn, dan zouden deze gedetailleerd omschreven en ondertekend moeten zijn door een gekwalificeerde professional. Vraag de verkoper naar de naam en het telefoonnummer van het bedrijf of de individu die de reparatie uitgevoerd heeft. Als je geïnteresseerd bent in een specifieke piano, dan zou je eerst contact op moeten nemen met de partij die de reparaties uitgevoerd heeft, zodat je de notities in de onderhoudsgeschiedenis kan verifiëren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo