Yamaha DGX-660 komt er aan

 

> lees hier onze uitgebreide Yamaha DGX-660 review >

 

Yamaha heeft zijn digitale piano aanbod uitgebreid met de introductie van de nieuwe Yamaha DGX-660, welke nu een aanpasbare Piano Room feature heeft en een microfoon input met digitale vocale effecten. Deze nieuwe draagbare vleugelpiano is ideaal voor pianostudenten en vrijetijdsspelers van alle leeftijden en vervangt de DGX-650, wat een van de best verkopende digitale piano’s van dit moment is.

De 1/4-inch microfoon input op de Yamaha DGX-660 geeft spelers de mogelijkheid om mee te spelen tijdens het spelen van de piano en de hele voorstelling kan opgenomen worden op USB audio, inclusief inspirerende vocale effecten zoals reverb en chorus. Een optionele draadloze UD-WL01 accessoire maakt streaming van audio en MIDI via Wi-Fi tussen een iOS apparaat en de DGX-660 mogelijk, om zodoende connectiviteit met de wereld van de Yamaha muziek apps voor iPad (zoals NoteStar en Chord Tracker) aan te bieden.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Mogelijk de meest overtuigende leerervaring die aangeboden wordt door de Yamaha DGX-660, is de ‘You are the artist’ of ‘Jij bent de artiest’ collectie met best verkopende Hal Leonard piano zangboeken en meespeel opnames, waar je van kan genieten tijdens het spelen van het instrument. Een noten display geeft de muzieknoten van MIDI muziekstukken op het scherm van het instrument weer, waarbij de gebruikers geholpen worden om hun favorieten te spelen door de stuiterende bal te volgen terwijl XG muziekbestanden alle achtergrondstukken spelen. Liedjes kunnen vertraagd worden, zodat spelers met een comfortabel tempo kunnen spelen, voordat ze versnellen wanneer ze het liedje onder de knie hebben. Spelers kunnen zelfs met één hand spelen terwijl de DGX-660 de andere speelt. Muziek voor de ‘you are the artist’ serie en XG muziekbestanden kunnen op de website van Yamaha of elke geautoriseerde Hal Leonard winkel gekocht worden.

‘Wat de Yamaha DGX-660 onderscheidt van andere instrumenten in deze instapmodel digitale piano categorie, is de mogelijkheid om gebruikers te helpen leren spelen en hun favoriete liedjes te zingen op een leuke, vermakelijke en interactieve manier’ zegt Dane Madsen, de marketing manager digitale piano’s van Yamaha Corporation van de Verenigde Staten. ‘Het geheim om spelers te betrekken, is ze hun delen laten spelen terwijl de piano inspirerende begeleidende muziek afspeelt, om zodoende liedjes te spelen die ze al kennen en waar ze van houden.’

Andere features op de nieuwe DGX-660 zijn:

  • Een programmeerbaar voetpedaal en categorie leidende aanraking en tonen met PureCF sampling, wat de authentieke geluiden van de geprezen 9′ Yamaha CFIIIS akoestische vleugelpiano integreert in deze krachtige maar toch nog compacte piano.
  • De Graded Hammer Standard action toetsen van het bedrijf bieden de natuurlijke aanrakingsreactie van een akoestische piano. De lagere toetsen zijn zwaarder en de hogere toetsen worden geleidelijk aan lichter. Extra grote naar voren gerichte speakers bieden een volle en rijke kamervullende aanwezigheid.
  • Een dedicated ‘Piano Room’ laat spelers kiezen uit verschillende piano’s en akoestische instellingen om hun eigen persoonlijke piano omgeving thuis of nagenoeg overal te creëren. De positie van de deksel van een virtuele vleugelpiano kan zelfs aangepast worden.

 

Prijs en beschikbaarheid: De Yamaha DGX-660 zal in april 2016 verkrijgbaar zijn voor €789. Let rond die tijd zeker goed op aanbiedingen, want na de release van een nieuw model, wordt het oude model vaak met een mooie korting verkocht. Houd onze website ook in de gaten, want we zullen kort na de release zeker een review schrijven over dit nieuwe model.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo