Welke zijn de best scorende Digitale Piano’s die je kan kopen?

Dit artikel bekijkt vijf van de best scorende digitale piano’s die er zijn bij grote online verkoop sites. We zullen niet enkel de beste piano’s die de meeste mensen nu kopen oplijsten, maar we zullen ook kijken naar de vele features van elk van de digitale piano’s met 88 toetsen, bespreken voor wie ze bedoeld zijn, en ten slotte zal ik het instrument kiezen dat ik het beste vind en je zeggen waarom.

Dus of je nu een beginner bent of een pianist met wat ervaring die op zoek is naar informatie over enkele van de betere populaire digitale piano’s die vandaag op de markt zijn, dan is dit artikel ideaal voor jou.

De Best Scorende Piano’s Geanalyseerd

Lees ook: Digitale piano kopen tips

 

Korg SP170s

De eerste piano waar we naar zullen kijken is de Korg SP170s digitale piano. Deze lichte, slanke piano heeft vele features die erg aantrekkelijk zijn, wat er één van de populairste keyboards op de markt vandaag de dag van maakt.

Korg SP170 digitale piano wit

De Korg SP170s in het wit

Het is een digitaal keyboard met 88 toetsen, dat Korgs nieuwe “Natuurlijk Gewogen Hamer Aanslag”, of NH bevat, die de lage toetsen een zwaarder gevoel geeft dan de hogere toetsen om zo het authentieke gevoel van een akoestische piano te weerspiegelen. De klank van de SP170s is gesampled van twee concertvleugels om een accuraat beeld te geven van de klank van de akoestische piano.

Met tien verschillende klanken die gaan van vleugel- en elektrische piano tot klavecimbel en strijkers, biedt de SP170s opties voor de pianist die graag wil experimenteren met verschillende klanken. De piano heeft ook een Key Touch Control die drie verschillende gevoeligheid niveaus heeft die reageren op de aanraking van de speler.

Met het nieuwe en verbeterde geluidspreker systeem, heeft de SP170s een geweldige realistisch klinkende klank, iets wat klanten zijn gaan verwachten van Korg.

Laat ons tot slot nog even kijken naar enkele andere belangrijke features van de SP170s:

 • Touch controle op drie niveaus
 • Polyfonie van 120 noten
 • 10 demo liedjes
 • MIDI connectiviteit
 • Koptelefoon ingang
 • Komt met muziekhouder en pedaal.

>> Lees hier onze uitgebreide Korg SP170s review

 

Casio Privia PX-150

Casio’s Privia reeks is één van de best beoordeelde, prijzen winnende piano reeksen om een reden. En één van de bestsellers is het keyboard met 88 toetsen en een Tri-Sensor geschaalde hamer aanslag; de Casio PX-150.

Casio PX-150

De Casio PX-150

Compleet met een nieuwe aanslag en klankbron; is de PX-150 een verbetering ten opzichte van oude versies van de Privia lijn. Door gebruik te maken van de Akoestische en intelligentie Resonator (AiR) geluidsbron, en drie keer het geheugen van oudere generaties, verbetert deze ingebouwde sound de pianoklank van deze zo al prijzen winnende piano.

Eén cool feature van de PX-150 is een Demper Resonantie simulator, die het geluid van strijkers nadoet als de pianist de sustain pedaal gebuikt. De PX-150 heeft ook gesimuleerde zwarte en witte toetsen moet een matte afwerking voor een authentiek gevoel. Nee, je zal de PX-150 misschien niet verwarren met een dure akoestische piano, maar voor een instrument dat minder dan €1000 kost, doet het wat je mag verwachten wat betreft het imiteren van het gevoel van een echte piano.

Enkele andere features zijn:

 • Polyfonie van 128 noten
 • 18 klanken
 • Duet/Layer en Split modes
 • 4 levels van reverb en chorus
 • 3 pedalen, muziekhouder, partituur boek, en adapter inbegrepen
 • USB connectiviteit en de mogelijkheid om het te gebruiken als controller voor de Apple iPad met Apple’s Camera Connectie Kit.

Nu, de klank van deze piano is fantastisch – een rijk, resonerend geluid – en dat is zonder twijfel één van de redenen waarom de Privia PX-150 zowel on- als offline één van de meest gekozen instrumenten is.

Ik vind wel dat het belangrijk is op te merken, dat de Casio PX-150 binnenkort vervangen zal worden door de Casio PX-160. De PX-160 zal zonder twijfel ook erg populair worden. En hoewel het te verwachten valt dat de PX-160 niet significant verschillend zal zijn van de PX-150 wat betreft features en bouwkwaliteit, zegt Casio dat ze hun duale 8W speaker systeem opnieuw ontworpen hebben, naast andere verbeteringen.

En terwijl de PX-150 het goed zal blijven doen op de nieuwe en tweedehands markt, is het ook de moeite waard op te merken dat de PX-160 een MSRP van €499.99 zal hebben. Hou je ogen dus ook open voor die geweldige machine.

>> Lees onze uitgebreide Casio PX-150 review hier

 

Yamaha P45

De piano’s van Yamaha’s legendarische P (Portable) reeks staan bekend binnen de industrie als enkele van de meest kwaliteitsvolle digitale piano’s op de markt, en vele van hun piano’s worden bestsellers. En de Yamaha P45 is een waardig lid van deze lijn, zoals met kan verwachten.

Yamaha P45

 

De P-45 van Yamaha

Het is een instapmodel binnen de reeks, een bestseller, en geweldig voor een beginnende pianist. De piano gebruikt AWM (Advanced Wave Memory) sampling om een realistische klank en speel ervaring te simuleren. De P45 heeft ook Graduele Hamer technologie, waarbij de lagere toetsen zwaarder zijn dan de hogere. De P45 heeft ook 10 verschillende klanken en 20 vooraf ingestelde liedjes.

De maximale polyfonie is 64 tonen, wat best goed is voor een draagbare en erg betaalbare digitale piano.

Andere features van de P45 zijn;

 • Harde, Medium, Zachte en Vaste gevoeligheid
 • 4 types reverb
 • Ingebouwde metronoom
 • Duale en duo modus
 • Pedaal en muziekhouder inbegrepen.

De Yamaha P45 heeft recent de Yamaha P35 vervangen.

>> Lees onze uitgebreide Yamaha P45 review hier

 

Yamaha P-115

De compacte, draagbare Yamaha P-115 is nog een andere erg goed verkopende digitale piano uit de Yamaha P reeks. Het volledige keyboard met 88 toetsen heeft gewogen toetsen en een pure CF klankbron, wat ervoor zorgt dat de realistische akoestische piano klank van het keyboard helemaal tot leven komt dankzij de klank die gesampled is van Yamaha’s veel geprezen CFIII concert vleugel.

Yamaha P115

Yamaha’s P-115

Het heeft coole extra’s zoals Pianist stijlen, waar je akkoorden creëert en het keyboard er tien verschillende begeleidingsstijlen van maakt, zodat jij kan focussen op de melodie. Het heeft ook ingebouwde drum patronen om ritme aan je composities toe te voegen.

Andere features zijn:

 • Polyfonie van 128 tonen
 • Dual/Split functie
 • Reverb effecten
 • Metronoom
 • Opname functie
 • Transponeer functie
 • Koptelefoon- en USB poorten
 • Muziekstand en sustain pedaal inbegrepen

Deze piano heeft niet alleen een geweldige klank, maar heeft ook vele features waarmee je wat kan spelen en experimenteren. Dat is zonder twijfel mee deel van de reden waarom dit zo’n populaire piano van Yamaha is.

De Yamaha P-115 heeft recent de erg populaire Yamaha P-105 vervangen.

>> Lees hier onze uitgebreide Yamaha P-115 review

 

Yamaha DGX650

De Yamaha DGX650  is nog een andere erg populaire digitale piano op de markt vandaag de dag, en verschijnt op talloze blogs en verkoop websites als een instrument met een toprating. De talrijke features die focussen op interactief leren maken er een populair instrument van voor alle niveaus van pianisten.

Yamaha DGX650

De Yamaha DGX-650

De DGX650 is een digitale piano met 88 toetsen, met Yamaha’s Graduele Hamer Standaard, en net als de andere Yamaha instrumenten, gebruikt de DGX650 Pure CF sampling om de klank van Yamaha’s CFIII vleugelpiano na te bootsen.

Het is ook uitgerust met Demper Resonantie (DSP), wat toelaat de toetsen te laten klinken alsof de sustain pedaal wordt gebruikt zonder dat dat het geval is. De DGX650 heeft een USB recorder die je toelaat je muziek ideeën en/of vooruitgang op te nemen, en om ze naar je pc te kopiëren om Cd’s te maken die je kan delen met anderen online, of via mp3 speler.

Dit zijn enkele van de andere features van de Yamaha DGX650:

 • Polyfonie van 128 noten
 • You Are the Artist muziekboek, dat je toelaat liedjes te spelen van grote artiesten zoals Sir Elton John en de fantastisch getalenteerde Adele.
 • Playback files opgeslagen op USB stick
 • De Slimme Akkoord functie laat je toe akkoorden te creëren door één vinger van je linkerhand te gebruiken, en het keyboard doet de rest.
 • De begeleidingsstijlen feature maakt een band om je te begeleiden.
 • Stijl Aanbeveler feature maakt aanbevelingen voor stijlen, waarbij het jouw spelen gebruikt als data.
 • AUX lijn input.

De Yamaha DGX650 is een top product met vele features die alle pianisten zullen interesseren, van beginner tot professional. Dit is, in feite, mijn favoriet onder deze vijf piano’s, vooral omdat de 650 zo’n weid bereik aan features heeft, en een solide piano klank.

Ook de interactieve features van deze piano zijn indrukwekkend, van het aanleren om populaire muziek te spelen via XG files, tot het uploaden van muziek van CD kwaliteit naar een computer, waar je het online kan zetten of op een mp3 speler. Dit zijn geweldige hulpmiddelen voor musici van alle niveaus, vooral als je wat van technologie kent.

De digitale piano’s op deze lijst zijn allemaal van hoge kwaliteit en getuigen van vakmanschap. Ze zijn geschikt voor alle niveaus van spelers, hoewel de Yamaha P45 en P115 eerder gericht zijn op een beginnende muzikant, en de DGX650 eerder op middelmatige en geavanceerde spelers bedoeld is.

Wat betreft kwaliteit van de klank, hou ik erg van de Privia, Korg en Yamaha DGX650 omdat ze een sterke, resonante en realistische piano klank geven. En hoewel sommige gericht zijn op verschillende niveaus van spel, kunnen al deze topinstrumenten gebruikt worden zonder de behoefte aan een upgrade als de pianist rijper wordt. Dat betekent dat je een kwaliteitsinstrument koopt dat niet vervangen zal moeten worden na amper een jaar als je veel geoefend hebt.

>> Lees hier onze uitgebreide Yamaha DGX650

 

En tot slotte vind je hieronder nog enkele van de best verkopende digitale piano’s die momenteel te vinden zijn:

 • Casio PX 870 (lees review)
 • Yamaha P-45 (lees review)
 • Casio PX-S1000 (lees review)
 • Yamaha P-515 (lees review)
 • Korg SP280 (lees review)
 • Yamaha DGX 660 (lees review)
 • Roland RD-2000 (lees review)
 •  

   

  Maak vandaag nog een bladwijzer van onze homepage  en mis nooit nog een nieuwe digitale piano review.

  1 Reactie
  1. De Casio AP 650 krijgt van u een zeer goede review. Toch wordt mij een Roland aangeraden omdat de toetsaanslag beter die van een akoestische piano benadert. Ik ben benieuwd naar uw mening over de Roland RP 501 tov de Casio (AP 650 of Privia PX 860). En eventuele betere Roland

  Laat een reactie achter

  BesteDigitalePiano.nl
  Logo