Wat is de beste starters piano?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe digitale piano met 88 toetsen, dan zijn er vele dingen die je moet overwegen om de beste waarde voor je geld te vinden. Het geluid, de key-action, de beschikbare features en zelfs de accessoires zijn allemaal belangrijke vereisten die je moet evalueren voordat je gaat kopen. In dit artikel zullen we je helpen tijdens deze boeiende maar soms lastige reis. We zullen vijf instrumenten opnoemen waar wij van denken dat ze de perfecte digitale piano’s voor beginners zijn en je helpen ontdekken wat de beste goedkope starters piano van vandaag de dag is.

Piano / KeyboardBeste voorAanbieding
Casio CT-S300Beste goedkope draagbare keyboard (onder €200)bekijk prijs
Yamaha PSR-E373Beste beginnerskeyboard (onder €300)bekijk prijs
Roland FP-10Beste Digitale Piano voor Beginners (Onder €500)bekijk prijs
Roland FP-30XBeste Digitale Piano in het middensegment (onder €700)bekijk prijs
Casio PX-870Beste Digitale Piano voor Thuisgebruik (onder €1.000)bekijk prijs
Kawai ES920Beste Professionele Stage Piano (onder €1.500)bekijk prijs
Roland RP701Beste digitale piano voor thuisgebruik (onder €1.500)bekijk prijs
Yamaha CLP-735Beste digitale piano voor thuisgebruik (onder €2.500)bekijk prijs
Roland RD-2000Beste stage piano keyboard (onder €3.000)bekijk prijs
Nord Stage 4Beste voor professionele muzikanten (boven €3.000)bekijk prijs

De basisregels

Voordat we beginnen zijn er een aantal dingen die we duidelijk willen maken, zodat je beter kan begrijpen hoe de onderstaande producten zijn geselecteerd en vergeleken.

We zijn op zoek naar de beste starters piano, dus we zullen ten eerste alleen maar instapmodellen overwegen die in de prijsklasse van €499 of minder passen. Ten tweede hebben we maar voor één product van elke fabrikant gekozen en de merken waar we vandaag op gaan focussen zijn als volgt: Alesis, Casio, Korg en Yamaha.

Dit zijn de piano’s die we vandaag uitgebreider zullen bekijken:

We zullen elk instrument vergelijken op basis van een aantal vereisten, zoals de geluidsbron, het hammer-action keyboard, alle beschikbare of unieke features en de algehele kwaliteit die je zal ontvangen voor de verkoopprijs. Laten we snel een start maken met de Alesis Coda Pro.

Starters Piano kopen

Alesis Coda Pro

De Coda Pro is de nieuwe 88 toetsen starters piano van Alesis die de teleurstellende Cadenza heeft vervangen en die een meer overtuigende mix van opties biedt voor een prijs van €499. Hij heeft een nieuwe geluidsbron van SONiVOX en AiR, met een geweldige pianotoon en 19 andere geluiden die je in Split en Layer modus kan gebruiken. De Alesis Coda Pro wordt geleverd met een nieuw 88 toetsen hammer-action gewogen keyboard die nu vergelijkbaar is met de kwaliteit van de concurrentie. Dit nieuwe toetsenbord biedt een meer realistisch gevoel dan het vorige model en is een goede keuze voor leraren en studenten, vooral dankzij de Duet modus, waarmee je het keyboard op kan delen in twee delen om samen te spelen. Naast de andere features heeft de Coda Pro ook een lesmodus, ritmesectie, lied modus, USB poort, AUX invoer, ingebouwde DSP met verscheidene effecten en hij wordt geleverd met een muziekstandaard en een sustainpedaal. Als je het optionele piano statief wilt kopen (waar het drievoudige pedalensysteem ook bij zit), dan moet je €129 aan de verkoopprijs toevoegen.
»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Casio PX-160

De Casio PX-160 biedt een hoop features die je terug zal vinden bij duurdere piano’s, terwijl hij nog steeds aangeboden wordt voor een competitieve prijs van €499. Hij heeft de bekende Multi-dimensional Morphing AiR geluidsbron van Casio, welke een geweldige piano ervaring biedt dankzij de demperresonantie en andere mechanische emulaties en een maximum aantal polyfonen van 128. Een van de voordelen van de Casio PX-160 is het Tri-sensor Scaled Hammer-action Keyboard II, een keyboard van 88 gewogen toetsen die de gebruiker de mogelijkheid geeft om meer herhalingen per noot te spelen, terwijl een verschillend gewicht voor de lage, midden en hogere zones geboden wordt. De synthetische ebbenhouten en ivoren toetsen geven de gebruiker een ietwat vergelijkbaar gevoel met die van een akoestische piano (zo goed als een product onder de €500 kan bieden), wat echt geweldig is voor een betaalbaar instrument zoals dit.

De Casio PX-160 heeft minder features dan de Alesis Coda Pro, maar biedt nog steeds 18 geluiden, een split/layer modus, een ingebouwde DSP met veel effecten, een geïntegreerde lesmodus met 60 liedjes, een 2-track digitale recorder en een USB poort. De PX-160 wordt geleverd met een sustainpedaal, muziekstandaard, muziekboek en stoflaken. De meubelstijl standaard wordt apart verkocht voor €79, terwijl het drie pedalensysteem voor €39 verkrijgbaar is. Zodoende is hij in totaal iets duurder dan de Alesis. Het is het ook waard om te vermelden dat de PX-150 vervangen is door de Casio PX-160. Deze biedt meer features en verbeteringen, maar is ook zo’n €150 duurder. Lees hier onze review over de Casio PX-160.
»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Korg SP-280

De SP-280 is een vernieuwde versie van de starters piano van Korg, welke beschikbaar is in twee afwerkingen (zwart of wit) voor de prijs van €442. Dit product heeft niet zoveel opties als de eerdergenoemde piano’s, omdat de fabrikant besloot om voornamelijk op de key-action (het NH 88 toetsen Natuurlijk Gewogen Hammer-Action keyboard) en de Stereo Sampling geluidsbron te focussen. Alhoewel die SP-280 beter presteert dan de andere instapmodellen van Korg is het nog steeds niet geweldig. De geluidsbron biedt tien discrete geluiden met een maximum aantal polyfonen van 120, wat helaas naar 60 daalt tijdens het afspelen van stereo samples. Gecombineerd met het NH hammer-action keyboard is de resulterende ervaring uitstekend voor het leren van de basis, maar niet zo goed als andere producten die je bijna voor hetzelfde geld kan kopen.

De KorgSP-280 mist ook een aantal handige features die je mogelijk nodig hebt, zoals een USB poort of een les of duet modus, maar hij bevat wel twee koptelefoon uitgangen en een ingebouwde DSP met reverb en chorus. De piano wordt geleverd met een muziekstandaard en een switch stijl sustainpedaal, maar als je de optionele meubelstandaard en het demperpedaal wilt kopen (geen ondersteuning voor drie pedalensysteem), dan moet je zo’n €100 toevoegen aan de prijs. In dit artikel kan je een review lezen over de Korg SP-280.
»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Goedkoopste Starters Piano

Williams Allegro 2

De Allegro 2 is een evolutie van het starters piano aanbod van Williams, welke een hoop verbetert is ten opzichte van zijn voorganger en een hoop features biedt ondanks een erg betaalbare prijs van €299. De piano is uiteraard ver verwijdert van reuzen zoals Yamaha en Casio op het gebied van key-action en geluidskwaliteit, maar het is nog steeds een geweldige optie voor personen die zo min mogelijk willen betalen en nog steeds een redelijk goed product willen hebben.

De geluidsbron biedt twee discrete pianogeluiden, een aantal andere tonen en een 88 toetsen hammer-action keyboard die geschikt is om de basis te leren, maar ook niet meer dan dat. De piano bevat wel een USB poort voor MIDI connectiviteit, een Metronoom en een DSP met een aantal effecten om je geluiden te verrijken, maar daar houdt het ook op met de features. Je kan niet echt veel meer verwachten als je de enorm lage prijs in gedachten houdt.

De piano wordt geleverd zonder sustainpedaal en AC adapter en er wordt niet een optionele standaard aangeboden om hem om te bouwen tot een meubelstuk. Je kan het optionele ESS1 Essential Pack voor €29 aanschaffen waar een adapter, sustainpedaal en koptelefoon inzit.

Yamaha P-45

De P-45 is een van de beste betaalbare piano’s die momenteel beschikbaar is en is een van de nieuwe digitale piano’s van Yamaha (hij heeft de P-35 vervangen door nieuwe features toe te voegen, zoals een USB poort en een dubbele hoeveelheid polyfonen). Naast deze vernieuwingen wordt de P-45 nog steeds aangeboden voor een zeer aantrekkelijke prijs van €449.

De P-45 bevat de bekende AWM geluidsbron met een maximum aantal polyfonen van 64 en het geweldige GHS Gewogen Hammer Standard keyboard, welke een zwaarder gevoel heeft in de lage zones en een lichtere in de hoge zones. Dankzij de vier verschillende gevoeligheidsniveaus kan je de ideale reactie voor je speelstijl bereiken, wat een geweldige feature is voor studenten die de basis willen leren. De Yamaha P-45 bevat een Dual modus om twee geluiden te mengen, een Duo modus om het keyboard te verdelen in twee zones (dit is geweldig voor leraren en studenten), maar een lesmodus voor beginners is helaas niet aanwezig.

Hij wordt geleverd met een switch stijl sustainpedaal en een muziekstandaard, maar als je de starters piano om wilt toveren in een meubelstuk, dan moet je de optionele L-85 standaard voor €117 aanschaffen. Een drie pedalensysteem wordt niet ondersteund, maar de halfpedaal feature is beschikbaar door het optionele FC-3A demperpedaal te verbinden. De totaalprijs van dit alles is net geen €600. Onze review over de Yamaha P-45 kan je hier lezen.
»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

Beste Starters Piano

De winnaar

Voor de geweldige mix van geluid, key-action, features en prijs, is de Casio PX-160 waarschijnlijk de beste optie die momenteel beschikbaar is als je op zoek bent naar een starters piano. Hij biedt een geweldig pianogeluid met de hoogste hoeveelheid polyfonen, een uitstekend hammer-action keyboard en erg unieke en handige features die dit product niet alleen geschikt maakt voor beginners, maar zelfs middenklasse spelers en live muzikanten.

We willen echter ook nog de Yamaha P-45 vermelden, welke een van de betere instrumenten in deze prijsklasse is en zeker een erg goed alternatief voor de Casio PX-160 is (en zo’n €50 goedkoper).

En welke starters piano is jou favoriet? Laat het ons hieronder weten!

Bekijk prijzen en review:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo