Wat is de beste piano keyboard voor kinderen?

Wanneer je kind een passie voor muziek begint te ontwikkelen en misschien zelfs tekenen laat zien dat hij/zij gevoel heeft voor muziek en getalenteerd is, dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een kwalitatieve digitale piano. Maar dat betekent niet dat het vinden van een piano voor kinderen makkelijk is. De kans is groot dat je de laatste paar dagen of weken jezelf de volgende vragen hebt gesteld:

Piano Voor Kinderen

  • Wat zijn de basis vereisten wanneer je overweegt om een digitale piano voor kinderen te kopen?
  • Is het noodzakelijk om een digitale piano te kopen of zou ik ook een keyboard moeten overwegen?
  • Hoeveel toetsen heb ik nodig?
  • Hoe duur zal hij zijn?

In dit artikelen zullen we je helpen om de beste piano voor kinderen te zoeken, door vijf verschillende modellen te bespreken die geschikt zijn om de basis te leren.

»» bekijk hier de beste piano toestellen voor kinderen »

 

Piano voor kinderen:

Piano of keyboard?

Om het allemaal wat makkelijker voor je te maken hebben we een lijst van vijf producten samengesteld en dit zijn zowel keyboards als digitale piano’s, welke we ten opzichte van elkaar zullen vergelijken om zodoende te helpen bij het bepalen wat het beste instrument voor je kind is.

De volgende instrumenten zijn allemaal goede producten en kan je allemaal voor minder dan €300 kopen:

In deze selectie zal je twee digitale keyboards vinden met verlichte 61 toetsen (LK-280 en EZ-220), twee digitale keyboards met 76 toetsen (WK-225 en NP-31) en een digitale piano met 88 toetsen (Williams Legato).

 

Yamaha EZ-220 piano

De Yamaha EZ-220 is verkrijgbaar vanaf €209 en het is een digitaal keyboard met 61 toetsen die een geïntegreerd lichtsysteem hebben, wat behulpzaam is voor kinderen om de positie van iedere noot te leren terwijl hij/zij een bepaald liedje leert. Het keyboard is een goed reagerend orgel stijl model, wat kinderen de mogelijkheid geeft om de verschillende dynamieken te leren die een piano kan geven door harder en soepeler te spelen.

Piano Voor Kinderen Yamaha EZ-220

Hij bevat een geluidsmotor met 392 klanken en een educational suite (welke Y.E.S. genoemd wordt), welke samen met de Lesson modus erg goed is voor het leren van de 100 geïntegreerde liedjes en verscheidene techniek oefeningen. De EZ-220 heeft ook een USB poort en een ingebouwde draadloze connectiviteit, wat het mogelijk maakt om een iPad en de gratis Page Turner app te gebruiken. Al deze features zijn beschikbaar in een compact en extreem lichtgewicht chassis (maar 5kg).

De betaalbare prijs is wel een beetje schijn, want alhoewel er wel een AC adapter meegeleverd wordt (je kan hem ook met batterijen gebruiken), krijg je geen sustainpedaal. Als je dit pedaal moet kopen, dan is de prijs al snel hoger dan de Casio LK-280.

Nu we het toch over de LK-280 hebben, is het een goed moment om nu een kijkje te nemen naar dat instrument.

» Klik hier voor informatie, prijzen & gebruikersreviews.

 

Casio LK-280 keyboard

Dit is een lichtere 61 toetsen keyboard met een lichtsysteem. In tegenstelling tot de EZ-220 heeft dit model een piano stijl keyboard met een 2-layer gevoeligheid (terwijl de Yamaha maar een heeft). Dit product is verkrijgbaar vanaf €225 en er wordt een AC adapter meegeleverd.

Piano Voor Kinderen Casio LK-280

De Casio LK-280 biedt meer polyfonie dan de Yamaha EZ-220 (48 noten vs 32 noten), meer geluiden (600 vs 392) en meer ritmes (180 vs 100) en heeft een aantal interessante exclusieve features, zoals een SD kaart slot, een Step-Lesson/Step-Teacher modus en een Karaoke optie om het keyboard om te toveren in een stukje entertainment.

De LK-280 heeft ook een ingebouwde digitale recorder die je niet bij de EZ-220 krijgt. Als je het keyboard wilt vervoeren en je kind onderweg de mogelijkheid wilt geven om te spelen, dan kan je batterijen gebruiken en dankzij een gewicht van maar 5kg is hij niet zwaar. Wanneer je al deze features combineert krijg je een handiger instrument die ook beter is voor het bestuderen van de basis, wat hij te danken heeft aan een uitstraling die degene van een akoestische piano nabootst.

» Klik hier voor informatie, prijzen & gebruikersreviews.

 

Casio WK-225 piano

Als 61 toetsen niet genoeg zijn en je een groter keyboard wilt voor je kind, dan is de Casio WK-225 mogelijk de volgende beste oplossing. Hij heeft nagenoeg alle features van het eerdergenoemde model (afgezien van het SD kaart slot), plus een aantal unieke voordelen.

Piano Voor Kinderen Casio WK-225

Het hebben van een extra octaaf is een geweldige optie om te beginnen met het oefenen van meer complexe klassieke muziekstukken, maar ook twee handige schalen en arpeggio’s. Dit piano stijl digitale keyboard met 76 toetsen van de Japanse fabrikant heeft de bekende Step Up Lesson modus van Casio, een Sampling modus om je eigen geluiden te creëren door gebruik te maken van een microfoon, Music Challenge modus en zelfs een automatische Harmonizer.

De Casio WK-225 wordt geleverd met een AC adapter, maar kan ook aangedreven worden door batterijen als je hem met je mee wilt nemen voor shows of voor het oefenen, wat makkelijk gemaakt wordt door het gebrek aan gewicht (dit keyboard weegt maar net iets meer dan 7kg).

 

Yamaha NP-31 keyboard

Met de Piaggero serie heeft Yamaha een compacte en lichtgewicht draagbaar keyboard gecreëerd die een 76 semi-gewogen toetsen bevat die goed reageren. Hij heeft dezelfde AWM motor als het P-45 model van het bedrijf (je kan hier onze review van de Yamaha P-45 lezen), een 32 noten maximale polyfonie en 10 verschillende klanken.

Piano Voor Kinderen Yamaha NP-31

Aangezien we bij instrumenten zoals de NP-31 te maken krijgen met een andere aanpak, zal je geen Lesson modus of digitale recorder vinden. De NP-31 is ontwikkeld met mobiliteit in gedachten, maar biedt een geweldig piano geluid en een goede key action om te basis te leren terwijl je kind wacht om over te stappen naar een echte digitale piano. Een ingebouwde metronoom met aanpasbaar tempo is ook beschikbaar om je kind te helpen bij het oefenen.

Ondanks dat hij een zwaarder keyboard is dan de meeste andere instrumenten in deze groep, is dit instrument al met al erg lichtgewicht (maar 5,4kg) en je kan hem zelfs zonder verbinding met het netstroom gebruiken, door gebruik te maken van maar 6 AA batterijen. Alhoewel hij het duurste keyboard van deze groep is (het nieuwe Yamaha NP-32 model is verkrijgbaar vanaf €295), is de betere kwaliteit van de geluidsmotor mogelijk echt de prijs waard.

» Klik hier voor informatie, prijzen & gebruikersreviews.

 

Williams Legato keyboard voor kinderen

Als je denkt dat 88 toetsen een onmisbare vereiste is voor de eerste digitale piano voor je kind (en sommige personen vinden dat echt, waar uiteraard niks mis mee is), dan zal je mogelijk geïnteresseerd zijn in de Williams Legato, een semi-gewogen piano met 88 toetsen en een compacte en mobiele behuizing die perfect is voor zowel oefenen en live optreden.

Piano Voor Kinderen Williams Legato

Net als de NP-31 biedt de Williams Legato niet een hoop features vanwege zijn lage prijs, wat zeker een voordeel is als je op zoek bent naar de eerste piano met 88 toetsen voor je kind zonder dat je je bankrekening hoeft te plunderen.

De Legato biedt een redelijke geluidsmotor met een goede piano sample en vier andere geluiden, zoals een elektrische piano, orgel, synth en bas. Er is ook een ingebouwde metronoom voor het oefenen en een muziekstandaard waar je je bladmuziek op kan zetten om dit makkelijk te kunnen lezen.

Jammer genoeg wordt de Williams Legato niet met een AC adapter geleverd en alhoewel je de piano nog steeds kan gebruiken met batterijen, moet je de optionele ESS1 Essential Pack kopen voor een adapter, sustainpedaal en koptelefoon. Desalniettemin is de prijs erg betaalbaar voor een digitale piano met 88 toetsen.

 

Conclusie

Wanneer we kijken naar het geluid, de keyboard action en de algehele features, denken we dat de Casio WK-225 de beste optie is voor je kind om piano te leren spelen.

Dankzij een redelijke prijs, een goede hoeveelheid toetsen om de basis van schalen en arpeggio’s te leren, een geweldige polyfonie en meer dan 600 beschikbare geluiden, is dit product van Casio de beste optie voor minder dan €300.

Het is logisch dat het kiezen van een product in deze prijsklasse en voor dit doel erg subjectief is (we raden aan om je eigen onderzoek uit te voeren en zelfs een paar piano’s uit te proberen als dat mogelijk is), dus de uiteindelijke beslissing hangt volledig af van je individuele behoeften.

Als je echter je budget zo laag mogelijk wilt houden, dan is de Casio LK-280 mogelijk een goede optie, welke de beste algehele waarde in deze prijsklasse biedt.

Als je echter de voorkeur geeft aan een instrument die goed klinkt en niet noodzakelijk een hoop geluiden hoeft te hebben die je toch nooit zal gebruiken, dan is ons advies om iets meer te spenderen en de Yamaha Piaggero NP-31 of de nieuwe NP-32 te kopen, welke beide dezelfde geluidsmotor hebben als de Yamaha P-45 van €449.

Als je doel is om een digitale piano te kopen die 88 toetsen heeft (en ideaal gezien zo min mogelijk daarvoor uit hoeft te geven), dan raden we aan om de Williams Legato te overwegen, ondanks dat dit het minst overtuigende product is op het gebied van geluidskwaliteit.


Vergelijk nu prijzen bij:
Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo