Top 3 goedkope piano keyboards

Hoewel de Casio en Yamaha keyboards de ‘grote speler’s zijn op de keyboardmarkt, zijn er nog steeds andere geweldige mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar piano keyboards. De meeste beginners en ouders van kinderen die net beginnen met pianolessen moeten vermijden om duizenden euro’s te spenderen aan een gloednieuwe piano, gewoon omdat veel mensen na een paar weken al stoppen. Hiernaast zijn er ook enkele andere redenen om een goedkoop piano keyboard ter beschikking te hebben. Sommige leerlingen nemen hun keyboard mee naar school of laten het vallen, en dan is dit minder erg wanneer je 150€ gespendeerd hebt in plaats van 1500€ wat ongeveer de kostprijs is van een model in de hogere prijsklassen. Met dit in het achterhoofd is het ook prettig om een piano van goede kwaliteit te kopen ongeacht hoeveel geld je uitgeeft.

Om deze reden hebben we onze 3 favoriete goedkope keyboards gekozen en ze elk een beoordeling gegeven, welke je hieronder kan lezen. Onthoud dat deze niet dezelfde klank, kwaliteit of gevoel van een Roland concertpiano gaan hebben, maar ze zullen wel voldoen voor een jonge student of voor iemand die degelijk oefenmateriaal wilt. Hieronder staat onze keuze als goedkope piano keyboards, bekijk ze eens.

 

>>> bekijk hier onze keyboard TOP 10 >>>

Top 3 goedkope digitale piano keyboards

Casio SA-77 Mini Keyboard

Dit is vaak het eerste toetsenbord dat ik gebruik bij jonge leerlingen wanneer ik ze de basis leer. Eigenlijk omdat dit zo’n goedkoop piano keyboard is, dat ik er altijd een paar in voorraad heb om weg te geven aan enkele van mijn leerlingen. Met een prijskaartje van rond de 50€, is dit model geknipt voor mensen die geld willen uitsparen. Hoewel het niet de pure klank of het gevoel van een groter elektronisch keyboard heeft, is het niet voor een kind dat zijn noten leert. Met slechts 44 toetsen helpt het leerlingen die moeite hebben om aan de buitenste toetsen te raken. In het geheel gezien zou ik dit keyboard een 6,5/10 geven voor beginnende volwassene en een 9/10 voor een kind.  Klik hier voor de prijs >>>

 

Klik hier voor meer beoordelingen van goedkope piano keyboards

Yamaha Piaggero NP12

Een aantal stappen hoger dan de Casio SA-77  is de Yamaha Piaggero NP12. Met een gewicht van 9kg is hij heel licht. Hierdoor is hij makkelijk draagbaar, waardoor hij een goede aankoop is voor leerlingen die al verder gevorderd zijn, en hierbij niet meer gebruik maken van mini keyboards en andere jeugdmodellen. Met 61 toetsen en een goede kwaliteit, zou ik zeggen dat de Yamaha NP11 één van de beste goedkope piano keyboards is voor leerlingen die beginnen aan hun tweede jaar pianoles. De aanpassing van 44 naar 61 toetsen kan makkelijk gemaakt worden rond deze tijd en bijna elke jeugdige pianist zal geen moeite hebben met de extra 16 toetsen. Voor een prijs van minder dan 200€ zijn de toetsen redelijk gevoelig en heeft dit keyboard bijna hetzelfde gevoel als de duurdere digitale piano’s van Yamaha. Over de volledige lijn zou ik deze piano een stevige 9/10 geven voor een tweedejaarsstudent en een uitstekende starter voor een tiener die de toetsen leert gebruiken. Lees hier de uitgebreide review van de Yamaha Piaggero NP12>>>

 

Casio LK-280

Nog een model met 61 toetsen is de Casio LK280, hoewel ik deze niet zo goed vind als de Yamaha NP11 is het nog steeds een stevige tweede voor mensen die nog maar pas beginnen met hun muzikale carrière. Wat hem zo goed maakt zijn de verlichte toetsen die nieuwe spelers helpen bij het leren van liedjes en noten. Hoewel dit echt geweldig is voor een beginneling, kan het afleidend zijn voor geavanceerde spelers omdat het wat onhandig is bij het leren van nieuwe dingen. In het geheel gezien zou ik deze een 8/10 geven voor beginners en een 7/10 voor middelmatige/geavanceerde spelers omdat de verlichte toetsen wat sfeer van het spelen wegnemen.
Kopen? Steeds de beste prijs garantie bij Bax-Shop >>>

 

>>> bekijk hier onze keyboard TOP 10 >>>

 

Twijfel je nog?
Lees dan hier onze piano koopgids vol met tips.


Vergelijk nu prijzen bij:
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo