Roland RD-64 piano review

Overzicht van de Roland RD-64 digitale piano

Vers van Roland’s productieband rolt de splinternieuwe Roland RD-64 digitale piano. Deze nieuwe toevoeging is een geheel verbeterde digitale piano die klaar is om de markt van de compacte piano’s te veroveren. De piano is makkelijk te gebruiken, makkelijk draagbaar en hij neemt niet veel plaats in. Deze nieuwe piano steelt de show met al de beste eigenschappen waar Roland om bekend staat. Je mag ook niet vergeten dat deze Roland beschikt over zijn kenmerkende geluid en technologie genaamd SuperNATURAL. De toetsen zijn ivoorachtig en geven de beste speelkwaliteit met Roland’s echte gewichtige toetsen. De piano zelf lijkt scherp en heeft het potentieel om een echte blikvanger te zijn. Ik heb Roland piano’s altijd leuk gevonden, en alle toestellen die beschikken over hun SuperNATURAL technologie beveel ik sterk aan.

>>> Klik hier voor ratings, prijzen & reviews >>> 30% korting

 

 

Eigenschappen van de Roland RD-64 piano


Zoals eerder gezegd wordt deze digitale piano van Roland geleverd met hun kenmerkende SuperNATURAL klankgenerator. Deze technologie biedt de beste klank afkomstig van ouderwetse piano’s met zeer veel precisie en kraakheldere geluidskwaliteit. De piano beschikt over 12 tonen, waaronder enkele tonen van de populairste orgels en klavecimbels. Het design van deze piano is geweldig, en dan hebben we nog niet gesproken zijn lage gewicht en hoe makkelijk hij mee te nemen is van concert naar concert. Hierdoor word je een heel mobiele en veelzijdige muzikant. Dit wordt zeker één van de toonaangevende draagbare keyboards van 2013.

De piano beschikt over de mogelijkheid tot toonverbuiging en toonmodulatie, alsook over D-beam. De controller modus geeft je toegang tot het MIDI master keyboard. Technisch gezien is deze digitale piano heel sterk, hij werkt samen met je iPad en computer waardoor je beschikt over de laatste nieuwe snufjes op vlak van technologie. Het synchroniseren van technologie lijkt een grote trend in 2013 en daarom raad ik niet aan om een keyboard te kopen dat hier niet toe in staat is.

De toetsen van deze digitale piano zijn ongeëvenaard. Het keyboard met 64 noten voelt aan als ivoor waardoor deze piano zeer professioneel overkomt. Op vlak van geluiden is de keuze geweldig, met onder andere korte pianotonen die geweldig zijn voor live optredens. Deze korte tonen zijn handig als je samen met een gitaar speelt.

De piano heeft ook ingebouwde luidsprekers zodat je hem overal kan bespelen. Of je kan hem als controller gebruiken voor jou DAW. Dit is een erg veelzijdig keyboard dat beschikt over tal van functies en geweldige klank.

 

Samenvatting

Alles samengevat is de  Roland RD-64 digitale piano heel veelzijdig. Ik zie mezelf deze piano aansluiten op mijn computer  voor het componeren en creëren van muziek met een digitaal audiomontagesysteem. Hij is zeer licht en handig om te verplaatsen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij zeer compact is en toch over de laatste technologie beschikt. Het nadeel met deze piano is dat hij er wat gewoontjes uitziet. Op gebied van kleur stelt de piano wat teleur. Het is een gewone zwarte piano met alledaagse witte en zwarte toetsen. Naar mijn gevoel had Roland hier wel wat meer van kunnen maken. Toch is dit een piano van hoge kwaliteit en is hij een geweldig instrument voor de ambitieuze muzikant, huiskamer DJ of reizend bandlid. Roland heeft bij deze piano geen compromissen gesloten op vlak van functies en bespeelbaarheid, hoewel hij toch over een kleiner toetsenbord beschikt.

Ik geef dit keyboard 4 sterren en raad hem sterk aan.

Koop de Roland RD64 met 30% korting bij Bax-Shop.
Check de prijs hier: Roland RD-64 Digitale Piano (standaard)

 

 

Twijfel je nog?
Lees dan hier onze piano koopgids vol met tips.

 

1 Reactie
  1. U meldt: “De piano heeft ook ingebouwde luidsprekers zodat je hem overal kan bespelen”. Dit is echter onjuist want de RD-64 beschikt niet over ingebouwde luidsprekers.

    Vriendelijke groet,
    Reinoud Sijtsma.
    (bezit zelf een RD-64)

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo