Is de Williams Allegro piano met 88 toetsen zijn geld waard?

Digitale piano’s kan je vinden in allerlei vormen, groottes en soorten, en er bestaat geen twijfel over dat elke koper met een beetje zoeken een piano kan vinden die voor hem geschikt is. Sommige digitale piano’s zijn aantrekkelijk voor pianisten die op zoek zijn naar een meer uitgebreide ervaring, met meer mogelijkheden en betere technologie. Anderen zijn dan weer op zoek naar een simpel toestel dat hen voorziet van de basisfuncties. Tenslotte heb je ook mensen die op zoek zijn naar iets daar tussenin.

De Williams Allegro piano valt zowat in de categorie voor kopers die opzoek zijn naar iets basic dat voldoet aan de basisnoden. Het is zeker en vast een goedkope digitale piano die zeker niet bedoeld is voor gemiddelde en geavanceerde pianisten. Dit gezegd zijnde, moet deze piano ook niet afgedaan worden als een piano die voor niemand geschikt is, want zijn lage prijs en degelijke functionaliteit maken van hem een goed platform om te oefenen voor beginnende pianisten.

 

Over de Williams Piano Company

De Williams Piano Company, naast de Allegro piano ook maker van andere producten zoals de Overture en de Symphony, is eigenlijk een “private label brand” van Guitar Center. Hoewel het niet echt duidelijk is waar dit voor staat, kan je zeker stellen dat Guitar Center en zijn dochterondernemingen en filialen interesse hebben in alle producten van Williams Piano Company. Dit is de reden waarom de meeste advertenties die je ziet aangaande piano’s van Williams rechtstreeks doorverwijzen naar Guitar Center, Musician’s Friend (een dochteronderneming van Guitar Center) of Woodwind & Brass (nog een dochteronderneming van Guitar Center). Alle piano’s worden gemaakt door een onbekende fabrikant in China.

Hierdoor zijn veel producten van de Williams Piano Company lager geprijsd dan hun tegenhangers, gewoon door het feit dat het veel minder kost om ze te produceren. Hierdoor krijg je wel te maken met kwantiteit over kwaliteit, en zijn er aanzienlijke klachten met betrekking tot sommige van hun toestellen. Desondanks zijn de meeste van hun producten volledig functioneel, de klant moet hier gewoon van op de hoogte zijn en klaar zijn om een risico te nemen.

 

Eigenschappen van de Williams Allegro piano

Eén van de betere eigenschappen van de Williams Allegro digitale piano en andere Williams producten is dat ze er goed uitzien. Door de mooie zwarte afwerking over het gehele toestel ziet het toestel er heel mooi uit, een pluspunt waar je zeker niet naast kan kijken. Het opvallende logo geeft de piano een professioneel uitzicht en zijn design is in het algemeen zeer goed afgewerkt.

Het gewicht van dit toestel is echter schokkend en echt verschrikkelijk. Andere piano’s in de categorie van de Allegro, zoals de Casio CDP-120 en de Korg SP-170 wegen rond de 11 kilogram. Men verwacht zeker ongeveer hetzelfde van de Allegro. Spijtig genoeg weegt de Allegro 29 kilogram! Dit is compleet onacceptabel voor elk product dat klanten lokt met draagbaarheid en betaalbaarheid. Er zijn piano’s voor gevorderden die even veel en zelfs minder wegen. Voor veel beginnende pianisten is deze ontdekking alleen al genoeg om af te vallen als goed beginnermodel.

Ondanks het gewicht van dit toestel, is de opbouw van de piano redelijk degelijk. Het toetsenbord voelt gewogen aan, en de ontwikkelaars bij Williams Pianos hebben hun eigen hamer-actie technologie geïntegreerd in de piano.  Toch is de respons van de toetsen redelijk teleurstellend. De toetsen produceren verschillende volumes voor deze aanslagkracht, andere toetsen reageren soms helemaal niet. Spijtig genoeg staan veel Williams Piano producten bekend om deze problemen. De service die je krijgt bij deze piano is al even slecht, verantwoordelijken bereiken om antwoorden te vragen kan ook tot niets leiden.

De polyfonie van de Williams Allegro is met 64 noten redelijk goed. 64-stemmige polyfonie moet meer dan voldoende zijn voor de meeste beginnende pianisten, en normaal laat deze piano geen tonen vallen. De meeste beginnermodellen beschikken niet over een polyfonie van meer dan 36 of 48 noten, dus zijn 64 noten een  vernieuwende eigenschap.

Veel klanken van de Williams allegro piano klinken vrij goed, de concertvleugelklank is net goed genoeg om de gemiddelde gebruiker tevreden te stellen. Je kan niet verwachten van een huismerk van Guitar center om te wedijveren met de gevestigde waarden van de industrie zoals Yamaha en Casio, dus is een kleine vermindering in kwaliteit wel te verwachten. Vele topmerken beschikken over allerlei soorten sampling technologie en toongeneratie, maar de tonen van de Allegro moeten zeker voldoen.

 

Prijs van de Williams Allegro digitale piano

De Williams Allegro piano springt bij veel kopers in het oog omwille van zijn lage prijs. De prijzen van digitale piano’s kunnen soms hoog zijn, dus is deze piano een welkome afwisseling voor veel consumenten. De Allegro heeft een catalogusprijs van $299 (+/- 220 euro), welke de prijs is als je hem rechtstreeks bij Guitar Center koopt. Tel hier nog €20 a €50 bij voor taks en transport als je hem daar online koopt.

Ze zeggen altijd dat wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dit waarschijnlijk ook het geval is. De prijs is zeker en vast ‘te mooi om waar te zijn’ als je de prijzen van digitale piano’s in het algemeen bekijkt, en zorgt voor enkele bedenkingen over de fabricatie en kwaliteit van dit product. Bedenk steeds dat je voor maar honderd euro meer een bewezen kwaliteitsproduct hebt zoals de Casio CDP-120 of de Korg SP-170.

Als je toch niet beslist om voor de Williams Allegro digitale piano te gaan, staat hieronder een lijst met vergelijkbare digitale piano’s die uitermate geschikt zijn als beginnermodel:

Klik hier voor info & goedkoopste prijzen>>>
bij coolblue

  1. Casio CDP-120
  2. Korg SP-170
  3. Yamaha Piaggero NP-11
  4. Yamaha Piaggero NP-31
  5. Yamaha P-35

 

 

Twijfel je nog?
Lees dan hier onze piano koopgids vol met tips.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo