Een tweedehands digitale piano of een nieuwe kopen? Wat is beter?

Wanneer het tijd wordt om een digitale piano te kopen vragen mensen zich vaak af of het slimmer is om een tweedehands digitale piano te kopen of dat het beter is om een volledig nieuwe aan te schaffen. En alhoewel er altijd de kans is dat iets gebruikt kopen kan leiden tot een digitale piano die een ‘citroen’ is, is de waarheid dat een hoop mensen ervoor kiezen om geld te besparen en een tweedehands digitale piano kopen.

Dat betekent echter niet meteen dat het de beste keuze is. Daarom zullen we in dit artikel de voor- en nadelen van een tweedehands digitale piano en nieuwe piano naast elkaar leggen. We zullen de potentiële voordelen van online en lokaal kopen bespreken en zelfs de mogelijkheden van het volgen van beide routes uitleggen. Tot slot zullen we vijf digitale piano’s opnoemen die gebruikers zouden moeten overwegen wanneer ze hun eerste digitale piano gaan kopen (nieuw of tweedehands).

 

Een tweedehands digitale piano kopen

Het eerste overduidelijke voordeel van het kopen van een tweedehands digitale piano is zeker weten de prijs. Direct wanneer de piano de winkel verlaat daalt de waarde van het muziekinstrument drastisch met een percentage van 15 tot 20%. Hoe meer de piano gebruikt wordt, hoe meer de prijs daalt (net als elke andere technologie), dus het is relatief simpel om verscheidene gebruikte piano’s te vinden voor de helft van de nieuwe verkoopprijs. Dus als je budget niet hoog genoeg is om de digitale piano van je dromen te kopen, maar je hem nog steeds wilt hebben, dan kan kiezen voor een tweedehands product een wijze keuze zijn. Wanneer je een aanbieding ontdekt die je interessant vindt, dan zijn er uiteraard een aantal dingen die je voorzichtig moet evalueren voordat je overgaat tot een aankoop.

Tweedehands Digitale Piano kopen

  • De gesteldheid: Hoe een digitale piano er aan toe is, is zeer belangrijk en dan hebben we het niet alleen over de esthetica, maar ook de algehele gesteldheid van de onderdelen. Je moet aandacht besteden aan elk krasje of schade die zichtbaar is aan de buitenkant of verstopt zit onder het chassis. De knoppen, schuifregelaars, wielen, en elke van de 88 toetsen. Ideaal is ook om alle primaire functies van de digitale piano te testen, om ervoor te zorgen dat hij aan je verwachtingen voldoet en je meer dan tevreden bent met het geluid en gevoel.
  • De garantie: Bij alle elektronische apparaten is er kans op storingen of gebreken en digitale piano’s zijn geen uitzondering, dus een product kopen waar de garantie nog niet van verlopen is of een niet goed geld terug garantie heeft geniet zeker de voorkeur. Op deze manier voorkom je dat je een hoop geld spendeert aan een tweedehands digitale piano die gerepareerd moet worden. Om deze reden is het een goed idee om producten van een gerenommeerde webshop te kopen die tweedehands producten aanbiedt, aangezien je bij een individueel vaak geen garantie en geld terug garantie krijgt.
  • De accessoires: Let ook op de bijgevoegde producten, zoals het sustainpedaal, AC adapters, muziekstandaarden of meubelstandaarden. Zorg er ook voor dat alle akkoorden, kabels, handleidingen en cd’s compleet zijn. Probeer korting te krijgen als er iets mist.
  • De prijs: Niemand geeft dingen gratis weg, dus pas op met extreem lage prijzen of neem je tijd om de machine eerst meerdere keren te testen voordat je deze koopt. Als iets te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dat vaak ook zo. Kijk online wat de gemiddelde tweedehands prijs van je favoriete piano is en kijk dan voor een mooie aanbieding in die prijsklasse.

 

Een nieuwe piano kopen

Er zijn een aantal voordelen als je in plaats van een gebruikte piano een nieuwe koopt. Dit is bijvoorbeeld de garantie, maar ook de potentiële kortingen die je kan krijgen wanneer een vernieuwde versie van een digitale piano op de markt komt (en het oude model voor een gereduceerde prijs wordt verkocht). Als je ervoor kiest om een nieuwe piano te kopen, dan zal je uiteraard kunnen genieten van het gevoel dat je de eerste bent die hem uit de doos haalt en ermee speelt. Wanneer je een nieuwe piano koopt (zowel online als lokaal) zijn er een aantal dingen die je in de gaten moet houden om de beste waarde voor je geld te krijgen (en zo min mogelijk te spenderen).

Goedkoopste Tweedehands Digitale Piano

  • De garantie: Wederom willen we duidelijk maken dat het eerste voordeel van het kopen van een nieuw product uiteraard de garantie is die zowel door de winkel en de fabrikant wordt aangeboden. Veel bedrijven bieden een verlengde garantieperiode (waarbij een garantie van een jaar vaak met een paar jaar wordt verlengt, alhoewel dit verschilt per winkel), wat inhoudt dat je je de komende jaren niet te druk hoeft te maken over potentiële gebreken of storingen.
  • De bundels: Wanneer retailers en onlinewinkels te veel units op voorraad hebben, dan verlagen ze vaak de prijzen om hun magazijn zo snel mogelijk te legen. Je kan vaak geweldige piano’s voor het geld vinden wanneer dit gebeurt en vaak zelfs in handige bundels met de belangrijkste en minder belangrijke accessoires (bankjes, lampen en meer).
  • Inruilen: Wanneer je ervoor kiest om een nieuwe digitale piano in een lokale winkel te kopen, dan kan je zelfs proberen om je oude piano in te ruilen voor een mooie korting op de nieuwe. Dit is heel normaal in ‘offline’ winkels, maar het begint ook steeds populairder bij webshops te worden. Deze inruilactie zal waarschijnlijk niet overwogen worden door de winkelier wanneer je een tweedehands digitale piano koopt.
  • Retourneren: Sommige winkels en dan vooral webshops bieden klanten een 30 dagen niet tevreden geld terug garantie voor hun nieuwe producten. Dit betekent dat als je een gloednieuwe digitale piano koopt en er niet blij mee bent, je je geld terug kan krijgen. Dit is een voordeel die bijna niemand aan zal bieden voor een tweedehands digitale piano.

Dus om dit verhaal op te sommen. Als je wilt winkelen met veel minder zorgen, dan is het kiezen voor een nieuwe digitale piano nog steeds aanbevolen. Alhoewel je met een tweedehands digitale piano veel geld kan besparen, zijn er online ook nog steeds mooie aanbiedingen voor nieuwe digitale piano’s te vinden. Dit is vooral het geval wanneer winkels oude producten verkopen nadat nieuwe versies van deze instrumenten op de markt verschenen zijn.

 

Zou ik online moeten kopen?

In de laatste jaren is online winkelen net zo normaal als ademen geworden. Alhoewel lokale winkels maar al te graag de mogelijkheid aangrijpen om je iets te verkopen, groeit het e-commerce fenomeen elke dag meer en meer en wordt er succesvol een groter publiek dan ooit te voren bereikt.

Het voordeel van online kopen is simpel. Je zoekt, klikt, betaalt en je bent klaar. Na een paar dagen of soms zelfs de volgende dag arriveert je piano en ben je er helemaal klaar voor. En als je het van een gerenommeerde winkel hebt gekocht, dan kan je niet alleen recensies van klanten voor de aankoop lezen, maar ook klantenservice via de telefoon, email, of live chat ontvangen als er iets mis gaat.

Het nadeel van online kopen is duidelijk. Je hebt totaal geen interactie met een verkoper. Als je in een lokale winkel koopt, dan kan je een piano expert allemaal vragen stellen over het instrument en ook het retourbeleid. Hij of zij kan je daarnaast ook aanbevelingen geven. Dus dat aspect verlies je zeker weten wanneer je online koopt.

Tegelijkertijd kan je wanneer je met je telefoon of computer koopt ook kijken welke piano’s er zeer waarschijnlijk beschikbaar zijn in je lokale gebied. En als je de piano niet lokaal kan proberen, dan is het fijn om te weten dat je hem online kan kopen en als je om wat voor reden niet blij bent, je de piano kan retourneren en al het geld terugkrijgt (dit verschilt per website, dus controleer altijd het beleid van elke online retailer op het gebied van aankoop, verzending en retourneren).

Tweedehands Digitale Piano kopen

 

Welke piano zou ik moeten kopen?

Tot slot willen we om dit artikel af te sluiten, je ook een lijst met vijf geweldige digitale piano’s geven waar wij van denken dat die goed zijn voor beginners en de middenklasse. We denken dat de meeste spelers tevreden zullen zijn met de volgende vijf piano’s en het maakt hierbij niet uit of je nieuw of tweedehands koopt.

 

Casio CDP-130: Beste instapmodel digitale piano

Deze instapmodel piano biedt geweldige waarde voor studenten en beginners, met een geweldig hammer-action keyboard en tien goede geluiden. Deze piano is nieuw verkrijgbaar voor €399 en als je een goed tweedehands aanbod kan vinden voor tenminste €100 goedkoper, dan is het het waard om voor tweedehands te kiezen. Zo niet, dan is vanwege het minimale verschil nieuw een betere en veiligere keuze. Neem ook zeker een kijkje naar onze Casio CDP-130 review.
»» Klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Casio PX-150/PX-160: Beste digitale piano voor onder de €600

Deze piano bevat de Multi-dimensional Morphing AiR geluidsbron, de bekende Tri-sensor scaled hammer-action keyboard en daarnaast geweldige features en mechanische emulaties. Online is hij te vinden voor €599, maar aangezien de PX-160 de PX-150 heeft vervangen zijn er tweedehands of nieuw mogelijk mooie aanbiedingen te vinden. Mocht je een mooie deal voor de PX-150 kunnen vinden, dan raden we deze aan. Bekijk ook onze Casio PX-150 review.
»» Klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Kawai ES-100: Beste digitale piano voor onder de €1000

Deze betaalbare Kawai piano heeft een van het beste 88 toetsen gewogen keyboard in deze prijsklasse en mogelijk de beste klinkende geluidsbron in deze categorie. Je kan een nieuwe Kawai ES-100 al aanschaffen voor €649. Aangezien dit product nog relatief nieuw is zal je zowel online als offline niet veel gebruikte units vinden, dus zodoende is het waarschijnlijk beter om voor een nieuwe te kiezen.

 

Casio PX-750/PX-760: Beste meubelstijl piano voor onder de €1000

De nieuwe meubelstijl piano van Casio heeft de beste waarde ooit in deze prijsklasse en bevat veel van de beste features die in andere piano’s van de Privia serie te vinden zijn. Je kan een nieuwe PX-760 voor €849 kopen. Wederom geldt hier dat de PX-760 de PX-750 vervangt, dus mogelijk kan je nog ergens een goedkope nieuwe PX-750 vinden voordat de winkels deze niet meer aanbieden. Naargelang de PX-760 populairder begint te worden zullen de tweedehands prijzen van de PX-750 ook zeker dalen. Lees zeker ook onze Casio PX-750 review.
»» Klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

 

Yamaha CLP-535: Beste meubelstijl piano voor onder de €2000

Deze vernieuwde versie van de Clavino meubelstijl piano’s biedt een indrukwekkende geluidsbron, geweldige keyboard action met ivoren toetsen, een elegante meubelstandaard en een hoop educatieve en leuke features. Hij is nieuw verkrijgbaar voor €1679, maar als je hem onder de €1500 tweedehands kan vinden, dan is dat zeker een goede optie. Deze piano is niet gemaakt om draagbaar te zijn, dus de kans is groot dat een tweedehands model er nog steeds zeer goed uit zal zien. Lees zeker ook onze Yamaha CLP-535 review.
»» Klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

 

Beste Tweedehands Digitale Piano

 

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over het kopen van een tweedehands digitale piano of een nieuwe en dat je nu een weloverwogen beslissing kan maken. Veel succes!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo