Casio CDP-130 review

Casio CDP-135
8

€314,00

Beste deal op: bax-shop.nlbax-shop.nl
Casio CDP-130 review
Casio CDP-130 review
€314,00

 • Introductie
 • Specificaties
 • Video

Casio CDP-130 kopen?

Wanneer we digitale piano’s kopen, is het grootste probleem vaak het proberen te bepalen wat je precies zoekt in een piano.

Als je een echte beginner bent, zonder ervaring, heb je een piano nodig die genoeg functies heeft om je te leren zonder dat het proces te moeilijk, geavanceerd of duur aanvoelt. En als je iemand bent die weet hoe je moet spelen, maar gewoon je vaardigheden scherp wil houden, wil je een digitale piano die ook aan die specifieke behoeften voldoet.

In deze Casio CDP-130 review zullen we je laten zien waarom we vinden dat dit een aardig geweldige digitale piano is die aan verscheidene behoeften voldoet; vooral als je een beperkt budget hebt.

Belangrijkste specificaties

 • Toetsen: 88, Hammer Action, aanslaggevoelig
 • Aanslaggevoeligheidsniveaus: 3
 • Geluidsbron: Dual element AHL
 • Maximale polyfonie: 48
 • Klanken: 10
 • Effecten: Hall, Reverb (10x), chorus (5x)
 • Transpositie-functie (-12 / +12 halve tonen)
 • Overige functies: Laye
 • Pedaal-ingang (6.3 mm jack) (sustain), pedaal meegeleverd
 • MIDI USB-aansluiting (USB type B)
 • Luidsprekers: 12/6 cm x 2, 8 W x 2
 • Hoofdtelefoon-uitgang (6.3 mm jack)
 • Afmetingen: 1322 x 286 x 129 mm
 • Gewicht: 11 kg
 • Inclusief: pedaal (SP-3), bladmuziekstandaard, voedingsadapter


 

Voor wie is de Casio CDP-130 geschikt?

Met een prijs van net geen €300 is de Casio CDP-130 een zeer solide beginner digitale piano. Het is volgens ons een goede secundaire piano als je gewoon een piano wilt om op te oefenen, of misschien als je iemand bent die tien of twintig jaar geleden piano heeft leren spelen en langzaam aan weer regelmatig wilt gaan spelen.

goedkope digitale piano casio cdp 130 review

 

De CDP-130 is inderdaad een instapmodel digitale piano, maar staar je daar niet blind op. Hij heeft nog steeds veel te bieden. In de CDP-130 krijg je 88 gewogen toetsen. Gewogen toetsen worden vandaag de dag vaak verwacht, maar het is altijd belangrijk om het belang hiervan te onthouden.

Wanneer je een digitale piano speelt, wil je idealiter het gevoel van een vleugelpiano simuleren. Niemand zal het gevoel van een echte vleugelpiano in een draagbaar instrument van nog geen €300 krijgen, maar de technologie in de CDP-130 verricht erg goed werk dat gevoel toch deels te creëren. Gewogen toetsen zijn natuurlijk altijd leuk om te zien op een digitale piano, aangezien de toetsen zwaarder aan zullen voelen aan het lage uiteinde en lichter aan het hoge uiteinde. Je krijgt geen houten toetsen; je koopt immers geen babyvleugel. Maar ze voelen wel goed aan, want te danken is aan de gewogen toetsen.

goedkope digitale piano kopen casio cdp 130 review

Deze piano is ook zeer draagbaar, aangezien hij maar 11 kg weegt. De afmetingen zijn min of meer wat je zou verwachten voor 88 toetsen, want de CDP-130 is 132 cm breed, 28,5 cm diep en 12,7 cm hoog.

Je krijgt een voedingsadapter meegeleverd met deze piano wanneer je de doos opent, maar als je een gevulde bank om op te zitten of een standaard om de Casio CDP-130 op te zetten wilt, zul je die accessoires helaas apart moeten kopen.


 

Noemenswaardige kenmerken

Ondanks het feit dat de Casio CDP-130 minder dan €300 kost, biedt hij een aantal mooie functies.

Eerst krijg je 10 klanken op dit instrument. Geen overweldigende hoeveelheid geluiden, maar je kan wel spelen met 3 elektrische pianoklanken, 3 vleugelpianoklanken, snaren, klavecimbel, orgels, vibrafoon en meer.

Je krijgt ook een metronoom met deze piano, die altijd erg nuttig is voor iedere beginner. Met behulp van de metronoom kan je de maatsoort en het tempo aanpassen, waardoor je beter leert hoe je een stuk nauwkeurig en in ritme kan spelen.

De CDP-130 heeft ook verstelbare nagalm en chorus, evenals een transponeringsfunctie waarmee je in verschillende toetsen kan spelen. Je krijgt 10 verschillende soorten nagalm om mee te spelen, samen met 5 verschillende soorten chorus. Je krijgt dus in totaal 15 verschillende effecten waar je van kan genieten.

 

Geluid en luidsprekers

De luidsprekers op de Casio CDP-130 zijn oké. Ze zijn solide genoeg en je moet onthouden dat dit een digitale piano van zo’n €300 is, niet +€1000. Je krijgt 16 watt stereoluidsprekers, wat je een vrij rijke klank geeft voor de prijs. Hoewel het niet de beste zijn, vangen de luidsprekers lage frequenties en octaven op. Je zal dus merken dat de geluiden iets schoner en nauwkeuriger overkomen.

De luidsprekers zelf bevinden zich op de bovenkant van de piano; één aan de linkerkant en één aan de rechterkant. Je hebt de mogelijkheid om de CDP-130 ook aan te sluiten op een versterker, als je dat wilt. Als je dit doet, hoef je je niet echt zorgen te maken over de on-board speakers, want je muziek zal veel krachtiger zijn dankzij de toegevoegde versterking.review goedkope digitale piano casio cdp 130 kopen

 

Nog iets belangrijks om op te noemen, is de polyfonie van 64 noten, wat degelijk is. Wederom voldoende gezien het prijspunt, maar niks geweldigs. We hebben polyfonie al vaak besproken en in essentie betekent 64 noten polyfonie dat je 64 noten tegelijkertijd kan spelen zonder nootverval. 64 noten is waarschijnlijk prima als je een beginner bent. Maar als je beter begint te worden, wil je misschien iets met 128 of 192 of zelfs 256 noten polyfonie. Maar we denken dat de Casio CDP-130 zeker een goed begin is, vooral als je een beperkt budget hebt.

Een interessante eigenschap die we veel zien op digitale piano’s en ook aanwezig is op de CDP-130, is de Hall Effect functie. In wezen geeft deze functie het gevoel alsof je in een concertzaal (of andere unieke zalen) speelt. Dus als je er altijd al van gedroomd hebt om voor een live publiek te spelen, maar geen idee had hoe dat zou klinken als je inderdaad op het podium zou staan, zorg er dan voor dat je deze optie inschakelt om te weten hoe het klinkt om in een concertzaal te spelen.

 

Connectiviteitsopties

De CDP-130 wordt geleverd met een USB-poort aan de achterkant, zodat het mogelijk is om de piano direct op je computer aan te sluiten, zodat je hem kan gebruiken als MIDI-controller.

review goedkope digitale piano casio cdp 130 kopen

Een nadeel is dat er geen opnamefunctionaliteit is op de CDP-130. Dus, als je hoopte dat je je meesterwerk kon opnemen en exporteren zodat je vrienden of familie het kunnen horen, is dat niet iets wat je met de CDP-130 kan doen.[wpsm_divider top=”20px” bottom=”20px” style=”double”]

 

Nadelen

Een van de nadelen die de CDP-130 volgens ons heeft (in tegenstelling tot de Casio CDP-240), is dat hij niet over een LCD-scherm beschikt. En wat dat betekent is dat je, als je de CDP-130 gebruikt om verschillende instellingen te wijzigen en bepaalde functies te selecteren of te deactiveren, je nooit volledig weet dat je het juiste ding op het juiste moment aan het instellen bent totdat je begint met pianospelen. Om eerlijk te zijn zal veel van dit spiergeheugen worden; net als het spelen van de piano. Na verloop van tijd krijg je een gevoel wat je doet. Maar wanneer je voor het eerst op de CDP-130 begint, kan het een uitdaging zijn om op de ‘Functie’-knop in te drukken om door de verschillende functies te bladeren en deze te selecteren.

Bovendien licht het toetsenbord niet op wanneer je bepaalde knoppen of bepaalde functies selecteert. Wanneer je het ontbreken van een LCD-scherm koppelt aan het feit dat knoppen niet oplichten om je selectie te bevestigen, is het mogelijk dat je het navigeren door de opties lastig vindt met de CDP-130. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken dat je een snaar of orgel hebt geselecteerd, maar in werkelijkheid heb je een klavecimbel gekozen. Natuurlijk kan dit gemakkelijk gecorrigeerd worden, maar als je een optredende muzikant bent, kan het een beetje problematisch zijn om op het podium te staan en je zorgen te moeten maken dat je tussen de optredens door de verkeerde functie hebt geselecteerd.


 

Conclusie

Over het geheel genomen is de Casio CDP-130 waarschijnlijk nog steeds een van de beste digitale piano’s in zijn prijsklasse. Hij zal niet alles hebben waar je ooit van gedroomd hebt, maar voor nog geen €300 is dit een zeer goede digitale piano voor beginners. We denken dat hij ook goed is voor iemand die na jaren weer achter een piano gaat zitten. En hij is ook goed voor iemand die een meer robuuste piano bezit, maar op zoek is naar een lichter en goedkoper instrument dat ze kunnen gebruiken in hun huis of studio om gewoon te oefenen of te spelen.

Als je op zoek bent naar een zeer solide digitale piano met 88 gewogen toetsen die minder dan €500 kost, dan is de Casio CDP-130 mogelijk het instrument voor jou.

 

review goedkope digitale piano casio cdp 130 kopen

 

8 Totale Score
De beste beginners piano

Over het geheel genomen is de Casio CDP-130 de beste digitale piano die je in deze prijsklasse kan kopen. Dat maakt hem perfect voor beginners als een kwalitatief instapmodel. Wij vinden hem geweldig en raden hem zeker aan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo