Baby piano kopen gids

Een baby piano kopen is niet gemakkelijk. De baby piano is een populaire keuze voor personen die een piano willen hebben zonder daar al te veel ruimte voor op te hoeven geven. Daarnaast kopen veel mensen ook baby piano’s om geld te besparen.

Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten wanneer je dit specifieke type piano wilt kopen, dus lees snel verder om alles te ontdekken in deze koopgids.


Baby piano

 

Tips voor het kopen van een baby piano

baby piano kopen gids

Het kopen van een baby piano is vergelijkbaar met het kopen van een normale piano. Er zijn echter een aantal verschillen. Het proces van een piano online kopen is ook anders vergeleken met het kopen van een instrument in een lokale winkel.

De volgende tips zullen je helpen om te begrijpen wat je moet weten om een lijst met vragen samen te stellen voor verkopers/bedrijven die online hun producten verkopen.

 

1

Timbre

Elke piano heeft zijn eigen klank. Sommige factoren die de timbre beïnvloeden zijn de kwaliteit van het vakmanschap, de lengte van de snaren en de lengte van het klankblad. Om geclassificeerd te worden als een baby piano moet een instrument een lengte van minder dan 167 cm hebben. Sommige middenklasse piano’s hebben dezelfde afmetingen.

koopgids baby piano kopen

De kleinste baby piano’s hebben een lengte van 150 cm. Een instrument korter dan dat wordt gezien als een petite grand. Over het algemeen geldt hoe langer de piano, hoe rijker de timbres. Alhoewel de timbre van een nieuwe piano gedurende de eerste paar jaren iets verandert, is het verschil in klanken van de langste en kortste piano direct merkbaar.

Als je de beste timbre wilt hebben, dan kan je het beste een piano kopen die tenminste 162 cm is. Je hebt mogelijk de keuze echter niet als je niet de ruimte hebt voor zo’n lange piano.

 

2

Opslag

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte waar je je piano gaat plaatsen een goede temperatuurcontrole heeft, het maakt niet uit of je deze in je huis of op een andere locatie opbergt. Als je niet een optimale temperatuurcontrole of air conditioning hebt, dan zou je tenminste moeten overwegen om een luchtontvochtiger te kopen voor de kamer waar je het instrument gaat plaatsen.

baby piano kopen gids korg tinypiano

Droge lucht zal helpen om ervoor te zorgen dat de piano langer dezelfde klanken behoudt. Als je de piano is een kamer plaatst waar het vochtig is, dan is het mogelijk noodzakelijk om de piano tot wel vier keer per jaar te laten stemmen. Voor piano’s die in optimale omstandigheden geplaatst worden is het alleen maar noodzakelijk om deze ongeveer twee keer per jaar te laten stemmen. Als je daarnaast niet heel vaak met het instrument speelt en in de juiste omstandigheden opbergt, dan is één keer per jaar stemmen mogelijk zelfs voldoende.

 

3

Materialen

Alhoewel sommige personen een baby piano uitkiezen voor de rijke geluiden die geproduceerd worden, kiezen andere mensen voor zo’n instrument vanwege de uitstraling. De meeste baby piano’s zijn van hout gemaakt. Sommige modellen zijn echter mogelijk van glasvezel of lakwerk en sommige goedkopere modellen zullen mogelijk zelfs gemaakt zijn van een mengsel van plastic en andere materialen. Zulke piano’s hebben vaak solide kleuren of speciale ontwerpen.

Luxueuze baby piano’s hebben mogelijk complexe details, zoals snijwerk op de poten of toetsen gemaakt van zeldzame materialen. Sommige baby piano’s hebben bijvoorbeeld toetsen gemaakt van ivoor mengsels, parelmoer, botten of andere prachtige onderdelen.

baby piano koopgids
Wanneer je het materiaal van de toetsen uitkiest, dan is het belangrijk om na te denken over hoe moeilijk de toetsen vervangen kunnen worden. Keramische toetsen scheuren mogelijk, maar het vervangen van keramiek is betaalbaar. Het is echter een stuk duurder om parelmoer of andere zeldzame onderdelen te vervangen. Aangezien de handel van ivoor erg minimaal is, is het vaak lastig om vervangende toetsen voor antieke modellen met hun originele ivoren toetsen te vinden. Dit zijn allemaal mogelijke problemen waar je over na moet denken wanneer je het materiaal uitkiest.

 

4

Digitaal of akoestische baby piano

Als de kwaliteit van de klanken erg belangrijk voor je is, dan kan je het beste een akoestische baby piano kopen. Zoals eerder gezegd zorgen een langer ontwerp en de kwaliteit van het vakmanschap ervoor hoe goed de klanken van een piano zijn. Als je echter de geluiden van een baby piano prima vindt, dan kan een elektrisch instrument een uitstekende keuze zijn. De meeste digitale modellen zijn goedkoper dan hun akoestische tegenhangers en het geluid op een goede digitale baby piano komt erg dicht in de buurt van de kleinste akoestische versies.

korg tinypiano baby piano kopen gids

Nog iets waar je over na moet denken is waar je de piano voor gaat gebruiken. Als je je eigen muziek op wilt nemen, speciale effecten toe wilt voegen en meerdere geluidslagen wilt creëren, dan is een digitale piano het beste, aangezien deze die mogelijkheden aanbiedt. Een akoestisch model heeft deze features niet en daarom is het nodig om extra uitrusting voor het opnemen te kopen als je dat wilt, wat de totaalprijs nog hoger zal maken.

 

5

Onderhoudsvereisten

Een digitale piano is goedkoper op het gebied van onderhoud op de lange termijn, wat erg handig is als je een beperkt budget hebt. Aangezien digitale modellen niet gestemd hoeven te worden zijn hun onderhoudskosten veel lager. Een digitale piano zal met de jaren echter niet meer waard worden. Een kwalitatieve akoestische baby piano kan na verloop van tijd zelfs meer waard worden als deze goed onderhouden is. Als je het geld hebt om te investeren in jaarlijkse inspecties, regelmatige stemsessies en de noodzakelijke reparaties, dan is het kopen van piano van een bekend merk mogelijk een goede investering.

Om de kosten van het stemmen, onderhouden en mogelijke reparaties vast te stellen, kan je het beste contact opnemen met een persoon in de buurt die een expert is op het gebied van piano onderhoud. Het is belangrijk om te onthouden dat er mogelijk niet veel personen zijn die gekwalificeerd zijn om aan zeldzame antieke of zeldzame nieuwe modellen te werken. Een baby pianola heeft bijvoorbeeld speciale mechanismen die verwijderd moeten worden voordat het instrument gestemd kan worden. Een professional die nog nooit met een pianola heeft gewerkt of niet voldoende training heeft gehad kan het instrument mogelijk beschadigen.

Je doet er goed aan om een gekwalificeerde onderhoudsprofessional in de buurt te vinden met meer dan tien jaar relevante ervaring voordat je een zeldzaam instrument gaat kopen.


Baby piano

 

6

Onderhoudsgeschiedenis

Naast de onderhoud in de toekomst is het belangrijk om te weten hoe goed het instrument in het verleden is onderhouden. Nier alle eigenaren weten hoe ze hun instrumenten goed moeten onderhouden. Het overgrote deel van de personen die echter geïnvesteerd heeft in een baby piano, zal ook bereid zijn om de noodzakelijke kosten voor het onderhoud te betalen. Als je een tweedehands piano gaat kopen, vraag dan eerst de koper naar de onderhoud en reparatiehistorie van het instrument en dan bedoelen we uiteraard zwart op wit.

Hieronder zullen we kort aangegeven welke informatie belangrijk is.

  • Stemmen: Veel professionals bevelen eigenaars van baby piano’s aan om hun instrumenten twee keer per jaar te laten stemmen. Zelfs instrumenten die (bijna) nooit gebruikt worden zouden in ieder geval een keer per jaar gestemd moeten worden. Baby piano’s waar regelmatig mee gespeeld wordt en die in vochtige klimaten bewaard worden moeten tenminste tussen de twee en vier keer per jaar gestemd worden. Als een instrument gedurende meerdere jaren niet gestemd is, dan zal het mogelijk lastig zijn om ermee te spelen. Dit probleem wordt nog erger als de piano in een vochtige omgeving bewaard is.
  • Inspectie: Een optimaal instrument zal jaarlijkse inspecties of om het jaar een inspectie in het onderhoudsboekje hebben staan.
  • Reparaties: Als er in het verleden reparaties uitgevoerd zijn, dan zouden deze gedetailleerd omschreven en ondertekend moeten zijn door een gekwalificeerde professional. De naam van de professional, telefoonnummer, adres en kwalificaties zouden daarnaast geverifieerd moeten kunnen worden.

 

7

Nieuwe of gebruikte baby piano

De keuze om een nieuwe of gebruikte baby piano te kopen hangt af van de persoonlijke voorkeur, de behoefte voor een garantie en het budget. Je zou moeten besluiten hoeveel je wilt spenderen voordat je gaat kijken wat er beschikbaar is. Als je budget het toelaat om een nieuw instrument te kopen, dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan bepaalde kwaliteitsvoorkeuren.

Als je liever een rijk geluid hebt en garantie niet zo belangrijk vindt, dan kan je mogelijk profiteren van een gebruikt instrument. Personen die echter de zekerheid van een garantie belangrijker vinden dan het geluid kunnen het beste voor een nieuwe piano kiezen.


 

Conclusie

Met zoveel verschillende soorten baby piano’s die beschikbaar zijn op de markt, zal het proces van het vinden van de beste verschillen per persoon. baby piano koopgids voor kinderen

Door de juiste hoeveelheid tijd te investeren in het onderzoeken van fabrikanten, vergelijken van prijzen en na te gaan of instrumenten voldoen aan je persoonlijke behoeften, kan je het proces van het vinden van het juiste instrument vereenvoudigen.

We hopen dat je genoten hebt van deze koopgids en dat je aan de hand van deze tips een geschikte baby piano kan kopen. Veel succes!

Bekijk ook: Korg tinyPIANO review


Vergelijk nu prijzen bij:
Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

BesteDigitalePiano.nl
Logo