Welke Roland digitale piano moet je kopen?

Er zijn tegenwoordig een aantal fabrikanten van muziekinstrumenten op de markt die je kunt beschouwen als betrouwbare merken die zichzelf bewezen hebben. Al deze merken hebben een ruime keuze aan muziekproducten. Of het gaat om grote merken als Casio, Korg, Yamaha, Roland of Kurzweil, er zijn altijd bepaalde kenmerken die een merk onderscheiden van andere merken. Vaak is het simpelweg de voorkeur van de klant of een goede ervaring uit het verleden die het verschil maakt. Als het aankomt op digitale keyboards en piano’s van Roland is er weinig dat ze van de top weghoudt en er zijn veel mensen die inderdaad zouden stellen dat Roland aan de top staat.

 

De voordelen van een Roland digitale piano

Rolands digitale piano’s staan erom bekend dat de met zeer stijlvolle en professionele wijze gebouwd worden. Van bijna elk product van Roland kun je bouwen op de betrouwbaarheid en kun je ervan uit gaan dat het deskundig in elkaar gezet is en met succes productief is. Je hoort niet vaak dat mensen ontevreden zijn met een product van Roland en dit komt door de enorme hoeveelheid tijd en moeite die medewerkers van het bedrijf al sinds de oprichting in 1972 in Japan in de producten stoppen. Het bedrijf werd opgericht door Ikutaro Kakehashi en produceert tegenwoordig niet meer alleen muziekinstrumenten, maar ook andere audio/video producten, elektronica en computerproducten. Het bedrijf is beursgenoteerd en heeft een aantal fabrieken, o.a. in Italië, Taiwan, Japan en de VS.

De digitale keyboards en piano’s van Roland vormen enkele van de betere producten die op de markt zijn, dankzij de grote inspanningen van ontwikkelaars en ingenieurs om de technologie op het gebied van

 • toetsaanslag,
 • key beds,
 • gepatenteerde wave sampling technologie,
 • MIDI en andere netwerkmogelijkheden,
 • toonselectie
 • en nog veel meer te verbeteren.

Deze digitale piano’s presteren in verschillende contexten, van leerling-leraar sessies tot het opnemen van muziek die bij de Grammy Awards in de prijzen valt. Een van Rolands grootste pluspunten is dat er voor ieder wel iets in de Roland collectie te vinden is: mensen met verschillende financiële achtergronden, beginners en gevorderde pianisten, iedereen kan een piano van Roland bezitten.

 >>> lees hier alle roland digitale piano reviews >>>

 

De beste Roland digitale piano’s op de markt

Er is een brede keuze aan Roland piano’s die beschouwd kunnen worden als enkele van de beste piano’s op de markt. Er is zelfs nog een bredere keuze aan digitale piano’s die inmiddels beschouwd worden als klassiekers in de geschiedenis van (elektronische) muziekinstrumenten. Hier zijn de vijf meest geprezen Roland piano’s die vandaag de dag op de markt zijn:

 • Roland RD-800 (lees review)
 • Roland F-30 (lees review)
 • Roland F-140 (lees review)
 • Roland FP-80 (lees review)
 •  

   

  • De Roland DP-990F is een van de veelgeprezen piano’s uit Rolands series staande piano’s. Deze machine is echt een van Rolands betere werken. De DP-990F heeft Rolands nieuwe SuperNATURAL piano technologie, die bestaat uit een uitgebreide combinatie van digitale weergaven van karakteristieken en geluidseffecten die je op echte akoestische piano’s vindt. Onder deze features zijn bijvoorbeeld multisampling, organische toonveranderingen en natuurlijk verloop van klank. Deze staande piano is ook fysiek aantrekkelijk: de meubelpiano is fraai gebouwd en is verkrijgbaar in twee elegante afwerkingen:  kersenhout en satijnzwart. De DP-990F gebruikt het PHAII systeem met repetitiemechanisme, dat Rolands tweede generatie Progressive Hammer Action technologie is. De piano heeft maar liefst 337 instrumentklanken aan boord en 72 ingebouwde meespeelliedjes.
  • De Fantom-G8 Workstation Keyboard is misschien wel Rolands krachtigste muziekmachine, tevens een van de kostbaarste en de meest begeerde. Het is een workstation dat de muzikant in staat stelt elk gewenst muziekstuk te spelen en te componeren, zonder externe apparaten als computers met digitaal audio workstation nodig te hebben. De Fantom-G8 gebruikt net als de DP990F de Roland SuperNATURAL piano technologie en hetzelfde PHAII “Ivory Feel” keyboard. Deze machine heeft een dominerende en haast intimiderende aanwezigheid, met een stevige behuizing met aluminium pedalen, een lengte van 140 cm, een breedte van 48 cm en een gewicht van maar liefst 34 kg.
  • De Roland Juno-Gi is een mobiele synthesizer, maar heeft veel overeenkomsten met een digitale piano of een workstation. De Juno-Gi is zo gebouwd dat hij vriendelijker is voor de portemonnee van de consument. De Juno lijn wordt geadverteerd als “geweldig geluid, compact design, gemakkelijk te bedienen en betaalbaar”. De JUNO-Gi maakt al deze dingen en zelfs nog meer waar. Deze synthesizer heeft meer dan 1300 kwaliteitsklanken en een 128-stemmige polyfonie. De machine heeft een volledige 8-track digitale recorder met gitaaraansluitingen en geweldige netwerkmogelijkheden, waaronder een high capacity SDHC card slot en volledige computerintegratie met MIDI Controller mode. Het beste feature van deze Juno is de prijs, hij kost namelijk minder dan € 650, wat een heel verschil is met de prijsklassen van de Fantom-G8 (€ 2900) en de DP-990F (€ 1800).

   

  Beginner vs. gevorderd

  Roland heeft een grote variatie aan digitale piano’s in zijn assortiment en geen enkele klant hoeft zich van het bedrijf vervreemd te voelen door de prijs of deskundigheid van een bepaalde machine. Roland bouwt piano’s voor iedere consument, van beginner tot gevorderd, waarbij de prijs gewoonlijk evenredig mee stijgt met het speelniveau.

  Enkele van de betere piano’s voor beginners in de Roland collectie zijn de F-140 (lees review), de FP-4F en de JUNO-Di. De F-140 heeft alle kwaliteiten van een standaard digitale piano in een moderne behuizing, met een prijs van ongeveer € 950. De FP-4F is een op zichzelf staande piano die de nadruk op draagbaarheid en Rolands SuperNATURAL piano technologie legt voor ongeveer  € 1095 – € € 1460. De JUNO-Di is meer een synthesizer en is een goedkopere versie van de JUNO-Gi, verkrijgbaar voor ongeveer € 511.

  Roland heeft een brede keuze aan digitale piano’s met meer mogelijkheden, die ook aanzienlijk prijziger zijn. De Fantom-G8 workstation en de staande DP-990F zijn hiervan twee goede voorbeelden. Ook de Roland Jupiter-80 Synthesizer is een digitale piano uit deze categorie.

   

  Roland C-30bekijk prijsbinnenkort
  Roland DP90S pianobekijk prijslees review
  Roland DP90 pianobekijk prijslees review
  Roland F-20bekijk prijslees review
  Roland F-140bekijk prijslees review
  Roland FP-30bekijk prijslees review
  Roland FP-50bekijk prijsbinnenkort
  Roland FP-80bekijk prijslees review
  Roland GP-7bekijk prijsbinnenkort
  Roland HPi50bekijk prijslees review
  Roland HP-504bekijk prijslees review
  Roland HP-508bekijk prijslees review
  Roland HP 603bekijk prijsbinnenkort
  Roland HP 605bekijk prijsbinnenkort
  Roland RD-64 pianobekijk prijslees review
  Roland RD-300NXbekijk prijslees review
  Roland RD-800bekijk prijslees review
  Roland RG-1Fbekijk prijsbinnenkort
  Roland RG-3Fbekijk prijsbinnenkort
  Roland RP401bekijk prijsbinnenkort
  Roland V-Pianobekijk prijsbinnenkort
  Roland LX-7bekijk prijslees review
  Roland LX-17bekijk prijslees review
  Roland F-120niet meer leverbaarlees review
  Roland F-130niet meer leverbaarbinnenkort
  Roland HP-503niet meer leverbaarbinnenkort
  Roland HP-505niet meer leverbaarbinnenkort
  Roland HP-506niet meer leverbaarlees review
  Roland HP-507niet meer leverbaarlees review
  Roland LX15niet meer leverbaarlees review
  Roland RD-700NX pianoniet meer leverbaarlees review
  Roland RP301niet meer leverbaarlees review

  1 Reactie
  1. Is een Roland KR575 een goeie aankoop voor de prijs van 550 euro? Aankoopjaar 2008

  Laat een reactie achter