Roland F-140R review

De Roland F-140R is een van de best verkopende digitale piano’s voor thuisgebruikers. Veel personen zijn bekend met de uitstekende technologie en functies van de digitale piano’s van Roland. Ook weten ze dat deze piano’s duurder zijn, aangezien ze meer kwaliteit bieden vergeleken met andere merken. Wordt hetzelfde bereikt met de F-140R? Je ontdekt het in onze Roland F-140R review.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Roland F-140R review:

Overzicht

Roland F-140R reviewDe Roland F-140R is gemaakt voor pianisten die op zoek zijn naar een digitale piano met briljante functies. De F serie begon bij de F-110, ging vervolgens naar de F-120 en nu uiteindelijk zijn we aangekomen bij de F-140R. De F-120 had een beter keyboard en meer functies ten opzichte van de F-110, maar de F-140R heeft zelfs nog meer functies dan de F-130 al aanbood. Naast nieuwe functies zijn de speaker en keyboard kwaliteit ook verbetert, Als je budget maximaal €1000 en al ervaring hebt gehad met de F serie, dan is de kans groot dat je deze digitale piano zeer interessant zal vinden. Alhoewel er steeds nieuwe upgrades toegevoegd worden blijft de verkoopprijs altijd relatief gelijk en ook dit nieuwe model kan je dus voor een aantrekkelijke €999 aanschaffen. Qua functies en technologie biedt deze meer dan veel andere piano’s in deze prijsklasse en als je in het verleden eens met een echte akoestische piano hebt gespeeld, dan zal je zeker merken dat er in dezelfde prijsklasse weinig andere digitale instrumenten zijn die zo dicht in de buurt komen om een echte piano na te bootsen.

De F-140R past erg goed in moderne huizen en de grote verscheidenheid aan features kunnen plezier en goede prestaties bieden. Het keyboard is ook uitgerust met een echappement feature en er zijn geen piano’s in deze prijsklasse en ook zelfs daarboven die hetzelfde ‘klik’ gevoel geven. Het gewicht van de toetsen is ook zeer goed en dit is iets wat je snel op zal merken wanneer je gaat spelen. Personen die gebrek aan ruimte hebben, maar toch een digitale piano willen hebben met 88 gewogen toetsen, zullen ook blij zijn om te weten dat deze piano weinig ruimte in beslag neemt. Tot slot heeft hij ook kwalitatieve speakers, handige sneltoetsen en een display.

Goedkoopste Roland F-140R Review

 

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

 

Geluid Roland F-140R

Op het gebied van geluid maakt deze digitale piano gebruik van een technologie die Roland ‘Super Natural Sound’ noemt en waar ze erg trots op zijn. Deze technologie geeft je niet alleen een natuurlijk geluid, maar zorgt er ook voor dat je je optreden realistisch uit kan drukken, net als bij een akoestische piano. De F-140R zal niet proberen om je beter te laten klinken dan dat je bent, zoals bij sommige andere digitale piano’s het geval is, maar je zal zonder problemen kunnen spelen zoals jij dat wilt. Het geluid van deze Roland komt van een Steinway piano. Het geluid heeft genoeg helderheid en diepte, maar mogelijk zal niet iedereen tevreden zijn met het geluid, aangezien de bass een beetje overheerst en lichtjes vibreert. Uiteindelijk is dit echter een persoonlijke voorkeur.

Bij de F-140R heb je de keuze uit 11 verschillende vleugelpianogeluiden en 305 andere geluidsstijlen. Complexe muziekstukken zullen geen probleem zijn, aangezien dit instrument 128 polyfonen heeft. Zoals eerder gezegd heeft de Roland twee uitstekende speakers van beide 12 watt, waarmee het totaal op 24 watt komt. Meer dan genoeg om een kamer te vullen. Tot slot heb je op het gebied van geluid de keuze uit 72 verschillende ritmes, welke allemaal een begeleidingsfunctie hebben en je muziekstukken kunnen verrijken.

 

Roland F-140R review – Keyboard

Zoals hierboven aangegeven heeft de Roland F-140R gewogen toetsen (PHA4 Standard Action) en deze hebben een ivoren gevoel, zodat je vingers niet van de toetsen glijden en zweet van je vingers geabsorbeerd wordt. Aangezien de toetsen gewogen zijn, zijn de lagere toetsen zwaarder en hoe hoger je gaat hoe lichter ze vervolgens worden. Dit geeft je bijna het gevoel dat je met een echte akoestische piano aan het spelen bent. Bezoek je lokale winkels eens en speel met de Roland F-140R en we zijn er zeker van dat je snel overgehaald zal worden door de toetsen actie. Het is zowel een geweldige piano voor beginnende kinderen als meer geavanceerde pianisten. Er zijn maar weinig digitale piano’s in deze prijsklasse die net zo’n goede toetsenactie als de Roland hebben.

Beste Roland F-140R Review

 

Functies Roland F-140R

De Roland F-140R heeft veel verschillende functies, namelijk:

  • Geluid: Je hebt de beschikking over een totaal van 316 verschillende geluiden. Van hout- en koperblazers tot snaarinstrumenten en elektronische geluiden.
  • Layer: Met deze techniek kan je twee verschillende geluiden tegelijkertijd spelen met één toets. Zo kan je bijvoorbeeld tegelijkertijd piano en snaargeluiden spelen of piano en orgelgeluiden spelen. Zodoende kan je je optreden mooier maken en je meer genot geven.
  • Transpose: De Roland F-140R heeft transpose van -6, +5, wat handig kan zijn voor het harmoniseren met verschillende instrumenten.
  • Ritme: Een begeleidingsfunctie zorgt ervoor dat de achtergrond precies volgt wat je speelt en je hebt de keuze uit 72 verschillende ritmes. Dit zal je hele ervaring versterken.
  • Audio: Deze digitale piano heeft de mogelijkheid om WAV bestanden vanaf een USB stick af te spelen. Je kan het volume ook aanpassen, zodat je met het liedje mee kan spelen.

Andere functies zijn een opname functie, metronoom functie en een handig LED scherm.

De Roland F-140R wordt geleverd met een meubelstandaard en drie pedalen (Zacht, Sostenuto en Demper). Je kan optioneel een bankje aanschaffen. Je krijgt tot slot 2 jaar garantie op onderdelen en arbeid en een extra 3 jaar op onderdelen. Een duidelijk teken dat Roland vertrouwen heeft in hun product.

»» klik hier voor meer info, prijzen & gebruikersreviews »

We hopen dat je genoten hebt van deze Roland F-140R review.

Laat je mening horen

      Laat een bericht na