Roland E-A7 review

Totaal score:
Stel laagste prijs alert in
×
Breng me op de hoogte wanneer de prijs daalt
Set Alert for Product: Roland E-A7 arranger keyboard 61 toetsen - €1,279.00
Prijs geschiedenis
×
Prijs geschiedenis voor Roland E-A7 arranger keyboard 61 toetsen
Laatste updates:
  • €1,279.00 - 2018/11/07
  • €1,284.00 - 2018/10/24
Sinds: 2018/10/24
  • Hoogste prijs: €1,284.00 - 2018/10/24
  • Laagste prijs: €1,279.00 - 2018/11/07

Afgelopen maand had ik de mogelijkheid om de E-A7 van Roland te proberen. Dit is een zogenaamd arranger keyboard welke onder het lagere tot middelste prijssegment valt, maar desalniettemin een hoop functies biedt. In deze Roland E-A7 review zal ik bespreken wat hij zoal te bieden heeft.

Overzicht

Voordelen:
  • Een hoop geweldige klanken en stijlen
  • Duaal display ontwerp
  • Compact en draagbaar

Nadelen:
  • Kleine schermpjes
  • Kleine knoppen
  • Kan niet aangedreven worden door batterijen

 

Roland E-A7 review:

De E-A7 is compact en lichtgewicht met luidsprekers die krachtig klinken. Zijn 61 aanslaggevoelige toetsen zijn duidelijk korter dan bij andere keyboards die ik in mijn handen gehad heb. De witte toetsen hebben een lengte van 13,3 cm, vergeleken met 14 tot 15 cm voor de meeste andere keyboards. De breedte van de toetsen is grotendeels hetzelfde en het voelde comfortabel om met ze te spelen, alhoewel ik zeker het verschil merkte. Ik had er echter geen problemen mee om richting de achterkant van de toetsen te spelen, wat vaak een probleem is bij goedkopere instrumenten. Al met al voelen de toetsen solide aan en zit er geen zijwaartse beweging in.

keyboard Roland E-A7 review

Het voorste paneel is logisch ingedeeld met klanken aan de rechterkant, mixen in het midden en begeleidingen aan de linkerkant. Een unieke designkeuze, is dat de E-A7 twee schermen biedt. Eentje is voor de geluiden en de andere voor de begeleiding. Dit ontwerp is overgenomen van het vlaggenschipmodel, de BK-9. Het biedt een hoop voordelen, maar de schermen zijn wel een beetje aan de kleine kant. Het bovenste paneel is daarnaast minder diep dan andere producten in deze prijsklasse, dus de E-A7 gebruikt voornamelijk kleine rubberen schakelaars die erg nauw ingedeeld zijn. Gezien zijn kleine afmetingen en onboard luidsprekers had ik het zeker fijn gevonden als hij aangedreven kon worden door batterijen, maar dat is helaas niet het geval.

 

Klanken en stijlen

De E-A7 heeft meer dan 1.500 klanken en deze zijn een samenstelling van klassieke Roland geluiden. Elke geluidscategorie biedt uitgebreide keuze en kan makkelijk geselecteerd worden via een numeriek toetsenpaneel. Tien geluiden kunnen geselecteerd worden door gebruik te maken van de zachte toetsen aan de zijkanten van het scherm, met meerdere pagina’s beschikbaar. 50 favorieten kunnen opgeslagen worden om deze snel terug te halen.

keyboard Roland E-A7 review achterkant

De klanken zijn typisch Roland; helder en erg speelbaar. Er wordt goed gebruik gemaakt van aanslagomschakelingen om variaties van akoestische geluiden te introduceren, maar geen geavanceerde ‘articulation’ technologie, zoals je kan vinden op concurrerende Korg en Yamaha modellen. Maar er is voldoende om van te genieten in elke categorie.

De 600 stijlen zijn goed geprogrammeerd en omvatten voldoende genres. En alle geschikte tools kan je vinden: vier intro’s, variaties en eindes, een pauze, sync start en einde en fade in/out. Zes schuifregelaars in het midden van het instrument bieden snelle mixcontrole. Stijlen onthouden ook vier ‘One Touch’ instellingen voor de rechterhand (1, 2, 3 en lager).

Stijlen kunnen geconfigureerd worden met intro en variatie status en ook andere instellingen als een gebruikersprogramma, om zodoende een bibliotheek met liedjes die klaar zijn om te gebruiken te creëren (er zijn 50 beschikbaar). Een groep van twaalf voorpaneel ‘toetsen’ kunnen gebruikt worden als phrase pads of voor het stemmen van schaal. Je kan je eigen stijlen creëren en een functie die ‘Makeup Tools’ heet maakt het mogelijk om stijlen en SMF-liedjes makkelijk aan te passen (via parameter offsets).

 

Conclusie van deze Roland E-A7 review

Uitbreidbaar? De E-A7 kan samplen, WAV-bestanden laden en multi-samples creëren om nieuwe geluiden te maken. Hij leest alleen geen sampler formaten. Wat je speelt kan echter opgenomen worden als WAV-bestand. Dit zijn allemaal aangename functies. Al met al is de E-A7 een prima arranger die een hoop inhoud biedt voor een redelijke prijs en een van de meest compacte maar speelbare afmetingen die ik gezien heb.

Vergelijk prijzen nu bij:

Stel laagste prijs alert in
×
Breng me op de hoogte wanneer de prijs daalt
Set Alert for Product: Roland E-A7 arranger keyboard 61 toetsen - €1,279.00
Prijs geschiedenis
×
Prijs geschiedenis voor Roland E-A7 arranger keyboard 61 toetsen
Laatste updates:
  • €1,279.00 - 2018/11/07
  • €1,284.00 - 2018/10/24
Sinds: 2018/10/24
  • Hoogste prijs: €1,284.00 - 2018/10/24
  • Laagste prijs: €1,279.00 - 2018/11/07
8 Total Score
Prima arranger keyboard

Al met al is de E-A7 een prima arranger die een hoop inhoud biedt voor een redelijke prijs en een van de meest compacte maar speelbare afmetingen die we gezien hebben.

Laat je mening horen

      Laat een bericht na