M-Audio Oxygen 61 MK4 review

Totaal score:
Stel laagste prijs alert in
×
Breng me op de hoogte wanneer de prijs daalt
Set Alert for Product: M-Audio Oxygen 61 MK4 MIDI keyboard - €158.00
Prijs geschiedenis
×
Prijs geschiedenis voor M-Audio Oxygen 61 MK4 MIDI keyboard
Laatste updates:
  • €158.00 - 2018/11/17
  • €169.00 - 2018/11/10
Sinds: 2018/11/10
  • Hoogste prijs: €169.00 - 2018/11/10
  • Laagste prijs: €158.00 - 2018/11/17

De Oxygen 61 van M-Audio is een solide instapcontroller, met een scala aan nuttige MIDI-bedieningen en functies. De no-nonsense plug-and-play mogelijkheden maken het gemakkelijk om direct aan de slag te gaan. In deze M-Audio Oxygen 61 MK4 review bespreken wat hij zoal te bieden heeft.

Allereerst zullen we de positieve- en negatieve eigenschappen van dit apparaat bespreken. Vervolgens zullen we een kijkje nemen naar het ontwerp en delen we onze ervaring. Tot slot zullen we onze eindconclusie van dit product bespreken.


 

Positieve- en negatieve eigenschappen van de M-Audio Oxygen 61 MK4

Positief:
  • Simpel en lichtgewicht ontwerp
  • Compacte bedieningsinterface met nieuwe goed reagerende drumpads en automatische toewijzing in je DAW
  • Verbeterde pitch/modwiel positie
Negatief:
  • Geen MIDI of expressie-aansluiting
  • Lastig om te positie van de schuifregelaars en draaiknoppen te bepalen
  • ‘Shift’-toets methode voor uitgebreide functies is mogelijk lastig voor de gemiddelde gebruiker


 

Ontwerpmidi m-audio oxygen 61 mk4 review kopen

Bij deze nieuwe versie van de Oxygen controller kiest M-Audio voor een iets ander ontwerp dan zijn voorganger, waarbij de pitch en modwielen naar links van het klavier worden verplaatst. Dit voelt natuurlijker aan dan het vorige Oxygen-model, waarbij deze boven het klavier zaten.

De achterkant van de controller is vrij beknopt, met een USB- en sustainpedaalaansluiting. De nieuwe Oxygen-serie bevat geen MIDI-aansluiting, dus je moet een externe MIDI-interface gebruiken als je randapparatuur, zoals analoge synths of drumcomputers wilt bedienen. Als je echter een keyboard wilt waar je zonder extra instellingen direct in kunt duiken, is dit de controller voor jou.

Het bedieningsoppervlak van de Oxygen 61 heeft links een kleine LED die de waarde van de laatst bewogen MIDI-regelaar weergeeft. Dit is gekoppeld aan patch selectieknoppen, ‘Shift’- en ‘Edit’-knoppen voor uitgebreide controller functionaliteit en een ‘Auto’-knop voor het automatisch toewijzen van knoppen binnen je DAW.

Rechts van de LED-zone bevinden zich 9 MIDI-schuifregelaars en controleknoppen, 8 directionele MIDI-draaiknoppen en een paar transportbesturingen. Het keyboard beschikt ook over 8 aanslaggevoelige, verlichte drum pads, wat een nieuwe functie voor de Oxygen-serie is. In de doos vind je ook een gratis download voor Ableton Live 9 Lite, welke naadloos samenwerkt met de ‘auto-assign’-functie van de controller.

m-audio oxygen 61 mk4 review midi kopen

Stel laagste prijs alert in
×
Breng me op de hoogte wanneer de prijs daalt
Set Alert for Product: M-Audio Oxygen 61 MK4 MIDI keyboard - €158.00
Prijs geschiedenis
×
Prijs geschiedenis voor M-Audio Oxygen 61 MK4 MIDI keyboard
Laatste updates:
  • €158.00 - 2018/11/17
  • €169.00 - 2018/11/10
Sinds: 2018/11/10
  • Hoogste prijs: €169.00 - 2018/11/10
  • Laagste prijs: €158.00 - 2018/11/17

 

Gebruik tijdens deze M-Audio Oxygen 61 MK4 review

De eerder genoemde auto-assign-functie is erg handig, waardoor het gemakkelijk is om deze controller te integreren met alle bekende DAW’s. De nieuwe Oxygen 61 is simpelweg een probleemloos en snel te gebruiken tool voor het creëren van muziek.

Bij deze nieuwe versie van de Oxygen heeft M-Audio de schuifregelaars verbeterd ten opzichte van de voorganger, waarbij enorme regelaars uit het oppervlak staken. Deze nieuwe schuifregelaars zitten bijna op een gelijke hoogte als het keyboard, waardoor de kans op afbreken veel kleiner is. Zowel de schuifregelaars als het bedieningsoppervlak zijn nu echter gemaakt van zwart plastic, zodat het op het eerste gezicht moeilijk is om de positie ervan te zien.

m-audio oxygen 61 mk4 review midi kopen

Hetzelfde geldt voor de MIDI-knoppen van de Oxygen. Terwijl de vorige generatie een witte inkeping had die de positie aangaf, is deze inkeping nu verwerkt in het ontwerp van de knop. Alhoewel de inkeping volledig zichtbaar is in normaal licht en goed werkt voor thuis/studio gebruik, zijn optredens en andere omgevingen met weinig licht mogelijk niet ideaal voor deze controller.

De toevoeging van drumpads is een enorme boost voor de Oxygen-serie. De drumpads lichten wanneer je ze aanraakt en kunnen worden gekoppeld aan MIDI-noten en -CCs. Dit maakt de pads zeer nuttig in alle contexten, of je nu een drumplugin bedient of tussen MIDI-effecten schakelt.

Met de transportbesturingen kun je rechtstreeks je DAW aansturen. De vorige iteratie van de Oxygen bevatte door- en terugspoel knoppen, die in dit nieuwe model zijn weggelaten. Hoewel dit vaak de minst gebruikte transportbesturingen zijn, gebruiken wij ze meestal om te schakelen tussen patches in programma’s zoals Apple Mainstage. Met de toevoeging van de drumpads kunnen deze echter in plaats daarvan nu toegewezen worden als door-/terugspoel knoppen of voor het selecteren van patches.

Beste M-Audio Oxygen 61 MK4 Review

De Oxygen 61 heeft een lichte actie, zodat ervaren keyboardspelers makkelijk gebruik kunnen maken van deze controller. Meestal geven we de voorkeur aan een actie met iets meer gewicht en diepte, maar zoals eerder gezegd is dit toetsenbord meer geschikt voor studio-gebruik dan voor live gebruik. De actie is zeker stevig genoeg om een soepel, dynamisch optreden te produceren, alhoewel we een ietwat ongelijke daling ontdekte bij MIDI-snelheden onder de 20.

Al met al biedt de M-Audio Oxygen 61 MK4 een uitstekende waarde als controller voor thuis, in een studio of tijdens een productieopstelling.


 

Conclusie van deze M-Audio Oxygen 61 MK4 review

Dit is een geweldige, scherp geprijsde MIDI-controller waar je zeker een hoop plezier mee zal kunnen beleven.

synthesizer m-audio oxygen 61 mk4 review midi kopen

Opmerking: Als je na aanschaf dit instrument registreert op de website van M-Audio, dan krijg je een gratis softwarepakket, welke uit het volgende bestaat:

  • Pro Tools First
  • Ableton Live Lite
  • SONiVOX Twist
  • AIR Music Tech Xpand!2
  • VIP3.0

 

Stel laagste prijs alert in
×
Breng me op de hoogte wanneer de prijs daalt
Set Alert for Product: M-Audio Oxygen 61 MK4 MIDI keyboard - €158.00
Prijs geschiedenis
×
Prijs geschiedenis voor M-Audio Oxygen 61 MK4 MIDI keyboard
Laatste updates:
  • €158.00 - 2018/11/17
  • €169.00 - 2018/11/10
Sinds: 2018/11/10
  • Hoogste prijs: €169.00 - 2018/11/10
  • Laagste prijs: €158.00 - 2018/11/17

 

7 Total Score
Scherp geprijsde MIDI-controller

De M-Audio Oxygen 61 MK4 is een product met een zeer aantrekkelijke prijs. Deze MIDI-controller is simpelweg een probleemloos en snel te gebruiken tool voor het creëren van muziek. De toevoeging van drumpads is een enorme boost aan dit type en dit maakt dat het een uitstekende waarde levert als controller voor thuis, in een studio of tijdens een productieopstelling.

Laat je mening horen

      Laat een bericht na